Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
mjsystem - 10-03-2014, 14:22
tomek84 napisał/a: |
wyjazd udany
zakupy także były |
WOW, pochwal się troszkę
Tomek - 10-03-2014, 14:26
mjsystem napisał/a: | tomek84 napisał/a: |
wyjazd udany
zakupy także były |
WOW, pochwal się troszkę |
nie ma się czym chwalić
pokupiłem trochę ubrań (w tym jeden Tshirt specjalnie do jazdy Coltem )
natomiast Ewelina postanowiła bardziej uszczuplić nasz budżet
no i ogólnie bardzo fajnie tam, w zimie się wybiorę jeszcze raz, przy okazji odwiedzając tropical islands
mjsystem - 10-03-2014, 18:07
tomek84 napisał/a: | nie ma się czym chwalić |
A jak auto? Sprawdzone na trasie do Niemiec?
tomek84 napisał/a: | tropical islands |
Tam warto być... tylko raz
Tomek - 10-03-2014, 20:08
mjsystem napisał/a: |
Tam warto być... tylko raz |
tak wiem, domyślam się
ale i tak pojadę, choćby mi 100 osób powiedziało, że nie warto
mjsystem napisał/a: |
A jak auto? Sprawdzone na trasie do Niemiec? |
nie sprawdzone, bo my samolotem, a nasi znajomi pojechali busem
Krzyzak - 10-03-2014, 20:42
byłem tam kilka lat temu - polecam
mjsystem - 10-03-2014, 23:04
tomek84 napisał/a: | pojadę, choćby mi 100 osób powiedziało, że nie warto |
Tak zwane zaliczenie
Tomek - 11-03-2014, 08:53
WOW, będzie zwrot podatku
trzeba PITa szybko wysłać, bo oni się raczej nie spieszą z oddaniem tego co moje
na ulgę na dziecko się rzecz jasna nie załapałem
trzeba uciekać do czarnej strefy, bo w szarej też już coraz ciężej .... podobno
swinks_UK - 11-03-2014, 09:16
tomek84 napisał/a: |
trzeba uciekać do czarnej strefy, bo w szarej też już coraz ciężej .... podobno |
Tam Watykan też zbiera podatki...
Parafrazując klasyka, od podatków i śmierci się nie ucieknie.
mjsystem - 11-03-2014, 09:31
swinks_UK napisał/a: | Parafrazując klasyka, od podatków i śmierci się nie ucieknie |
Oj prawda.... Płacy możesz nie opodatkowac, ale zakupy wszystkie po kolei... A im więcej zarabiasz, im więcej wydajesz, tym bardziej dutki państwo od Ciebie dostaje. A może by na wieś, pole założyć, swoje warzywa, owoce, mleko, jajka, smogu nie ma, płatnych stref parkingowych, sąsiad auta nie zarysuje, sąsiadka muzyką zza ściany nie bębni... Ach sielanka.....
sveno - 11-03-2014, 09:47
mjsystem napisał/a: | , swoje warzywa, owoce, mleko, jajka, | i już nie odjedziesz od gospodarstwa na dłużej niż 5h bo krówka zgłodnieje. Mało tego, nawet jeżeli znajdziesz sąsiada co zgodzi się nakarmić krówkę to przynajmniej co 12h musisz ją wydoić i posprzątać po niej . Spota MM może obskoczysz, ale o Zlocie zapomnij, nie mówiąc już o jakiś wakacjach I jak tam? Dalej myślisz,że to sielanka?
gulgulq - 11-03-2014, 10:07
Cytat: | i już nie odjedziesz od gospodarstwa na dłużej niż 5h bo krówka zgłodnieje. Mało tego, nawet jeżeli znajdziesz sąsiada co zgodzi się nakarmić krówkę to przynajmniej co 12h musisz ją wydoić i posprzątać po niej . Spota MM może obskoczysz, ale o Zlocie zapomnij, nie mówiąc już o jakiś wakacjach I jak tam? Dalej myślisz,że to sielanka? |
sielanka
warunkiem jest skrzyknąć się w 5-8 rodzin - każdy specjalizuje się w czymś innym, w razie czego wymienność jest a wakacje można wspólnie uzgodnić
tylko to się nazywa komuna
Tomek - 11-03-2014, 10:23
gulgulq napisał/a: |
tylko to się nazywa komuna |
to je nowoczesny pe-ge-er
sveno - 11-03-2014, 10:52
gulgulq napisał/a: | warunkiem jest skrzyknąć się w 5-8 rodzin - każdy specjalizuje się w czymś innym, w razie czego wymienność jest | taaa już to widzę: "dlaczego my mamy trzymać śmierdzące krowy, które trzeba doglądać przynajmniej 3 razy na dzień, codziennie, a on ma 1 ar warzywek, przy których jest 30 dni pracy w roku? Co z tego że ktoś się tymi krowami zaopiekuje na 2 tygodnie naszego urlopu, skoro przez resztę musimy sobie radzić sami?"
gulgulq - 11-03-2014, 11:50
sveno napisał/a: | taaa już to widzę: "dlaczego my mamy trzymać śmierdzące krowy, które trzeba doglądać przynajmniej 3 razy na dzień, codziennie, a on ma 1 ar warzywek, przy których jest 30 dni pracy w roku? Co z tego że ktoś się tymi krowami zaopiekuje na 2 tygodnie naszego urlopu, skoro przez resztę musimy sobie radzić sami?" |
nie bądź takim pesymistą - ludzie jeśli chcą to potrafią się dogadać
teraz nie masz krów i też musisz sobie radzić sam
mjsystem - 11-03-2014, 12:38
sveno napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
, swoje warzywa, owoce, mleko, jajka,
i już nie odjedziesz od gospodarstwa na dłużej niż 5h bo krówka zgłodnieje. Mało tego, nawet jeżeli znajdziesz sąsiada co zgodzi się nakarmić krówkę to przynajmniej co 12h musisz ją wydoić i posprzątać po niej . Spota MM może obskoczysz, ale o Zlocie zapomnij, nie mówiąc już o jakiś wakacjach I jak tam? Dalej myślisz,że to sielanka? |
.... ale ja myślałem o mleku, jajkach itp .... od sąsiada
Ja to tylko rzodkiewka, marchewka, leżaczek jeszcze w cieniu gruszy
|
|
|