Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy
Hugo - 19-02-2018, 14:54
Raczej klocki/prowadnice/tłoczek. Szczęki raczej nir, no chyba, że są nieprawidłowo wyregulowane
W@sio - 20-02-2018, 12:08
Krzysiu, trudno powiedzieć... U mnie mechanior przy wymianie tarcz i klocków z tyłu źle oczyścił wnętrze bębna, efektem czego po kilkudziesięciu km jadąc autem poczułem, że coś dziwnego się dzieje z autem, tarcza prawy tył była świecąca. Złapały szczęki ręcznego i trzymały... efektem czego do dziś mam lekko krzywy bęben z prawej strony :/
Bzyk_R1 - 23-02-2018, 19:52
Piątek piąteczek piątunio, jak zwykle zrodziła się myśl, bo przecież trzeba jechać na Śląsk i nie może być tak że felga się grzeje. Myśl zrodziła się rano, warsztaty napchane po brzegi, części zamiennych brak ale co się nie da. Szybkie zamówienie zestawu Frenkita i obietnica że będzie po 14.00 Zostało jeszcze znaleźć miejsce w warsztacie. Z pomocą przyszedł niezawodny przyjaciel u którego robiłem konserwację. Wiecie taki który rzeczy niemożliwe załatwia od ręki a na cuda trzeba chwilę poczekać i nie ma że przyszły tydzień tylko jego dwa auta na podnośnikach a ja w środku się wryłem. Pod jego czujnym okiem uczyłem się regeneracji zaciskow Mitsubishi. Niedługo znowu je zdemontuje do malowania.
Okazało się że jednak tłoczek stał. Po paru godzinach czyszczenia i składania wszystkiego do kupy hamownia wróciła do normy, a ja zdobyłem kolejne doświadczenie. Sprawnie działający tył robi robotę w O1T
Zanim przyszły części musiałem załatwić parę spraw w lesie toteż nadarzyła się okazja do paru fotek, użycia 4WD i dużego prześwitu. Turbo brudne ale gotowe na przejażdżkę i spot w Sosnowcu.
Bzyk_R1 - 28-02-2018, 18:06
Myć czy nie myć, oto jest pytanie? Dzisiaj wycieczka do Bielska-Białej potem Skoczów i na powrocie przywieziony traktorek do koszenia. Będzie z niego maszyna jeszcze;-)
Śliniak290 - 28-02-2018, 18:31
Bzyk_R1 napisał/a: | Myć czy nie myć, oto jest pytanie? |
troszkę za duży mróz , ale sól wypadało by spłukać
Bzyk_R1 - 28-02-2018, 18:52
W tej temperaturze sól nie działa a jak już zacznę płukać to już lepiej całkiem umyć. Uszczelki nasmarowane ale i tak będą "kleić"
mkm - 28-02-2018, 19:20
Bzyk_R1, jak możesz na noc wstawić do ciepłego pomieszczenia i masz kompresor, żeby wydmuchać wodę to myj.
Jak nie to nie ryzykuj - w tej temperaturze odpływy zamarzną zanim skończysz płukać, woda stane w profilach, a wiesz co lód potrafi zrobić w ciasnej "puszce"
Bzyk_R1 - 01-03-2018, 13:33
Wolę jeździć brudaskiem, jak temperatura wzrośnie to umyje wszystko dokładnie, może razem z podwoziem, chociaż o nie w tym roku się nie martwię
Realizujemy założone na ten rok plany. Czekałem na promocję w oponeo.pl i się doczekałem Zamówione 4 nowiutkie opony letnie. Jutro kurier dostarczy pod drzwi a w kolejce ustawia się Radio 2DIN
Pawel1988 - 01-03-2018, 13:50
Czy te opony to 17 ? Czy może jakieś 18 przyjdą ?
Bzyk_R1 - 01-03-2018, 13:57
Paweł znasz moje zdanie. Uważam że 17" to odpowiedni rozmiar. Na ładnej feldze bez rantu O1T wygląda bardzo dobrze
misiak1988 - 02-03-2018, 10:28
Na jaki model albo opony czekałeś na tą ofertę? I jaka różnica w stosunku do ceny standardowej?
Bzyk_R1 - 02-03-2018, 15:22
Kupiłem najtańsze opony z oferty bo chce sam wyrobić sobie zdanie na ich temat. Za te pieniądze to mogą wytrzymać tylko do gwarancji nie dbam o to. Grunt że DOT 0118 mają.
Bzyk_R1 - 08-03-2018, 10:35
Z ostatnich zakupów wpadł kompletny zestaw uszczelek do turbo które na razie czekają na montaż oraz sprawdzone już ledy Narva 6000K w przednie postojowe. Przygotowuje się do zmiany źródła świateł mijania. Będzie biało...bardzo biało
Fragu - 08-03-2018, 10:45
Ledy wrzucasz?
Ja mam Tungsramy Bluish i jestem bardzo zadowolony.
Ile za zestaw uszczelek?
Bzyk_R1 - 08-03-2018, 14:47
Tak myślę o ledach, takich mocnych które widziałem w galancie jednym z forum. Uszczelki jakieś pisiont zł w ASO plus podkładki miedziane za grosze.
|
|
|