To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki

Rafal_Szczecin - 18-09-2011, 12:54

que ????

Darek chyba do Dominika , sprawdz, czy masz do mnie dobry nr :D

m6riano - 21-09-2011, 18:34

Krzyzak napisał/a:
poszły SH ze zmienionymi gumami na sworzniach (gumy HGP oczywiście, od Japaneze)

ile dałeś za SH a ile za te gumy?
ps:
http://allegro.pl/wahacz-...1825209494.html

Krzyzak - 22-09-2011, 06:10

SH od japaneze - brałem jeszcze inne graty, więc w sumie nie wiem, ile za wahacze wyszło
guma HGP - 20 zł/szt.
wczoraj w srebrnym naprawiłem skrzypiący ogranicznik drzwi kierowcy, teraz pora na to samo w kombi

KaWu - 22-09-2011, 06:44

m6riano napisał/a:
ps:
http://allegro.pl/wahacz-...1825209494.html

Dobra cena.
Moj znajomy mial bez rachunku za 90zl.

Krzyzak napisał/a:
wczoraj w srebrnym naprawiłem skrzypiący ogranicznik drzwi kierowcy, teraz pora na to samo w kombi

Mam to samo. CO jakis czas powraca pisk w drzwiach kierowcy.
Rozbierales wszystko i czysciles :?:

Krzyzak - 22-09-2011, 10:11

KaWu napisał/a:
Rozbierales wszystko i czysciles
dokładnie
jacek11 - 22-09-2011, 16:24

Krzyzak napisał/a:
KaWu napisał/a:
Rozbierales wszystko i czysciles
dokładnie

no to gratulacje 8) też to przeszedłem,i głęboko się zastanowię,zanim rozbiorę kolejny ogranicznik :mrgreen:

deejay - 22-09-2011, 18:12

jacek11 napisał/a:
no to gratulacje też to przeszedłem,i głęboko się zastanowię,zanim rozbiorę kolejny ogranicznik

bez imadła jest naprawdą cieżko :)

Krzyzak - 23-09-2011, 06:14

deejay napisał/a:
bez imadła jest naprawdą cieżko

wiem :) - dlatego właśnie zacząłem się za imadłem rozglądać :) - wczoraj byłem w OBI, Leroy i Castoramie (co prawda w innym celu, ale byłem) i obadałem ceny - za 200 zł można kupić już coś porządnego...
teraz czas na konfrontację z Allegro

xcracing - 27-09-2011, 16:53

Krzyzak napisał/a:
tylko nie widzę na necie wzmocnienia czołowego... a moje i tak jest klepane i trochę pokrzywione...

Jeśli jeszcze szukasz wzmocnienia to TUTAJ jest, na zdjęciu wygląda nieźle.

Krzyzak - 28-09-2011, 05:48

xcracing, dzięki - wygląda rzeczywiście spoko
szkoda, że tylko odbiór osobisty...
gdybym kupił, to pewnie poszłoby na dłuższy czas gdzieś na ogród - a nie chciałbym, żeby pordzewiało, bo jest w świetnym stanie - do tego bordowe, jak mój Galant...
niestety nie mam czasu na dłubanie...

Bartek - 28-09-2011, 06:23

Osobisty odbiór to nie problem. Do Kaczencow nie mam daleko, nawet jakieś przechowanie do jakiegoś wspólnego spotkania wchodziłoby w grę.
Krzyzak - 28-09-2011, 08:16

Bartku - podaj nr konta :)
Krzyzak - 24-10-2011, 09:52

no to tak:
- wzmocnienie obejrzane i zakupione przez Bartka - dzięki (takze xracing), lecą punkty pomógł
- KSS jest po przeglądzie - w sumie jak zwykle "z marszu", bez problemów
- okazało się, że zbieżność zrobiona przeze mnie na oko jest w tolerancji - tzn. prawe koło ucieka 0.9* a max. to 1.5*, lewe jest idealnie na 0; poprawię przy okazji montażu zimówek - będzie jakaś 1/8 obrotu w prawo...
- kolejne zamówienie z elementami zawieszenia do bordka i KSS już u Japaneze
- w międzyczasie wyważyłem sobie sam koła, bo kolega nie miał czasu a maszyna była wolna - 8 zimówek czeka na śniegi :)
- za tydzień (by wrzucić w listopadowe koszty) nowe aku Yuasa i łańcuchy śniegowe Thule K-Summit - ktoś ma z nimi doświadczenie? szukam czegoś, co się montuje w 15 sekund ;)

jacek11 - 27-10-2011, 16:42

Łańcuchy fajna sprawa,ale założenie troszkę czasu zajmuje.najlepiej podnieść auto,bo można obracać kołem,ale i bez podnoszenia czasem mi się udało.
Po śniegu jedzie świetnie,ale na asfalt nie radzę się z łańcuchami wybierać :mrgreen: lekko trzęsie :wink:

sveno - 27-10-2011, 17:11

jacek11 napisał/a:
ale na asfalt nie radzę się z łańcuchami wybierać :mrgreen: lekko trzęsie :wink:
i zawieszenie dostaje po pupie i opony, a poza tym można mandat dostać za niszczenie asfaltu no i oczywistą oczywistością jest, że łańcuchy na asfalcie wytrzymają kilka kilometrów i będą do wyrzucenia, lub same spadną z koła niekiedy uszkadzając błotniki i nadkola :) ale o tym pewnie wiesz.