To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - custom COLT by pawela

pawela - 27-05-2009, 13:47

wymiary złapię, a waga? Dolicz dobre 5-6kg badlooka :P
pawela - 01-06-2009, 18:45

pojawił się pomysł, żeby zamiast maski z badlookiem i zapinkami wstawić zwykłą, oczywiście czarną i ze znaczkiem.
Nie ukrywam, że wygląda teraz agresywniej, ale na przeglądzie trzeba trochę porżnąć głupa z tą maską żeby przeszło, waży sporo więcej niż ori, w dodatku w miejscu spawu badlooka widać już rdzę...
Tak wyglądał z założoną na chwile czarną ori maską ze znaczkiem:

co myślicie?

kartomaniak gti - 01-06-2009, 20:35

nie
macieekg - 01-06-2009, 20:49

Moim zdaniem z poprzednią maską wygląda znacznie lepiej.
londolut - 01-06-2009, 21:08

pawela napisał/a:
Tak wyglądał z założoną na chwile czarną ori maską ze znaczkiem:
Super :) Z resztą, znasz moje zdanie :) Bed luck :D
rosomak1983 - 01-06-2009, 21:38

pawela, no chyba ze z tym emblemacikiem jak na zdjeciu :D :D :D
PS Ja wole BADA :P

pawela - 02-06-2009, 22:12

Dziś razem z rafqiem zamontowaliśmy siłowniki maski, takie fotki na szybko:

Udało się bez wiercenia w budzie i masce, siłowniki pochodzą z tylnej klapy CA0, po jakiś 50cm podniesienia same pchają maskę do góry, w dodatku otwiera się dobre 30cm więcej

I że bezpieczeństwo to priorytet, a światła stopu w Colcie w dzień są niemal niewidoczne, to po małej przeróbce doszło trzecie, na górę szyby, z C50

EDIT: te same fotki po edycji maklakusa, padłem na kolana... :D

londolut - 02-06-2009, 22:35

pawela, nie widzę fotek :)
macieekg - 02-06-2009, 23:05

Dobry patent z tymi siłownikami, nie trzeba szukać druta.
Colcik się super prezentuje, fajne fotki.

Jestem ciekaw szczegółów może jakieś dokładniejsze foto jak te siłowniki są zamocowane?

mkm - 02-06-2009, 23:15

pawela, nie ma co pisac. PIEKNIE.
O trzecim swietle stopu tez juz chwile mysle, tylko nie wiem z jakiego auta...
Nie swieci do srodka? Przylega "szczelnie" do szyby?

rosomak1983 - 03-06-2009, 00:26

hehe no siłowniczki to dla mnie akurat zbedny bajer... Ale trzeci stop to super sprawa.... Jak sobie tylko przypomne ile sie namęczyłem zeby swoje naprawić :D :D :D
PS w pierwszej chwili myślałem ze ten stop w lotce zamontowałeś... bo odbija od niej.
mkm, jesli bedziesz dawał trzeci daj bardziej podłużny niż Paweł...
Acha jeszcze jedno... rozumiem ze maska zostaje skoro siłowniki przymontowane do starej :)

rafq - 03-06-2009, 00:55

Do zamontowania siłków wystarczyły wycięte (Paweła nie lubi iskierek, musiałem się tym zająć :D ) kątowniczki i wywiercone w nich dziury na montaż odpowiednio:
- do mocowań błotnika
oraz
- do mocowań maski w miejscu jej styku z zawiasami.

Modyfikacja jest o tyle dobra, że jest 100% plug and play z każdą inną maską oraz natychmiastowo demontowalna i nie pozostawia po sobie ewentualnych śladów. :)

Więcej wkrótce...

rosomak1983 - 03-06-2009, 00:58

rafq, no to rzeczywscie sie spisałes :) :) :)
harpagan - 03-06-2009, 06:47

rafq napisał/a:
Modyfikacja jest o tyle dobra, że jest 100% plug and play z każdą inną maską oraz natychmiastowo demontowalna i nie pozostawia po sobie ewentualnych śladów. :)

Czekamy na instrukcje krok po kroku i zdjecia :)
Kuszaca opcja

Zarowno silowniki jak i stop na duuuuzy plus 8)

pawela - 03-06-2009, 09:40

dziękuję Pany ;)
spieszę odpowiadać :)
fotki samego sposobu montażu porobię na dniach, ale jak pisze rafq, są to kątowniki z blachy 3mm, rafq bawił się kątówką, ja wiertarką i daliśmy radę, jest to demontowalne w każdej chwili i nieinwazyjne dla auta ;)

mkm, rosomak1983, jaki pisałem to ori stop z C50, właśnie ja taki polowałem, by miał wymiary ok 2:1 i był na żarówkę a nie na diody.
mkm, kierowałem się tymi samymi kryteriami i do przyklejenia użyłem czarnego wysokotemperaturowego silikonu, raz że kolor zlewa się z 'klejem' szyby, dwa, że słońce mi tego nie odklei. Przylega w powiedzmy 95% do szyby i nie przepuszcza światła do środka, co mnie strasznie denerwuje w innych autach...