Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant
szpala85 - 16-07-2012, 15:14
OK olej zmówiony filtr też udało mi się dostać gdzieś w sklepie internetowym po 1,5 godzinnym szukaniu .... ale jest całe 60,11 zł za olej wyszło 207 zł
jak wszystko przyjdzie to biorę się za wymianę .... mam nadzieję że nic nie zepsuje
areksz121 - 16-07-2012, 18:04
Tak mi jeszcze przyszło do głowy...Patryk, przecież nie jesteś w stanie wymienić całego oleju bez wyrywania skrzyni...po wywaleniu miski owszem spłynie jeszcze troszkę, ale zostaje jeszcze konwerter i pompa w skrzyni. W zasadzie jak zalejesz odpowiedni poziom i nowy filtr, to pozostaje się modlić o poprawę/brak awarii i kontrolować kolor oleju.
Tak mi się na filozofię zebrało pod koniec choroby
szpala85 - 16-07-2012, 20:50
na razie postawiłem go w garażu i czekam na olej z filtrem .....
jak dzisiaj sprawdzałem na bagnecie od skrzyni to nie jest ciekawie ... na górze kropelki wody , po środku szary jasny z wodą i najgorsze .... kropelki rudej mazi ... ... muszę jak najszybciej wymienić ten olej ...
Wszyc - 17-07-2012, 13:57
Nie znam się na automatach ale ja bym wyjął skrzynie zalał do pełna jakiś tanim olejem to automatu albo przepracowanym ale dobrze wyglądajacym jeszcze wybełtał dobrze skrzynia, spuścił go i dopiero zalał nowy ale powtarzam nie znam się na automatach ale boje się ze ten nowy co zalejesz zaraz szlak trafi
szpala85 - 17-07-2012, 16:58
dlatego kupiłem więcej tego oleju przepędzę tą skrzynię troszkę ...
btw. taka ciekawostka ... mój filtr do skrzyni pasuje również do wózków widłowych firmy Mitsubishi
gigant87 - 17-07-2012, 17:35
skoro możliwe, że dostała się tam woda, to ja bym od razu spuścił ze skrzyni wszystko co tam pływa
m6riano - 18-07-2012, 14:27
szpala85 napisał/a: | do wózków widłowych firmy Mitsubishi |
Mój znajomy ma widlaka mitsu i siedzi tam 4g63 tylko nie wiem czy ten "mój" sohs czy ten dohc
szpala85 - 18-07-2012, 20:55
łożysko/piasta wymienione
olej przyszedł , czekam na filtr
areksz121 - 19-07-2012, 05:49
Reanimuj, reanimuj
PS. Jak by skrzynia padała, to miałbym manualną z całym osprzętem potrzebnym do przeróbki...ale to tak w razie "w"...jestem dobrej myśli
szpala85 - 19-07-2012, 21:01
skrzynia nie padła hehe
olej wymieniony , filter wymieniony ..... cały układ przependzony nowym olejem ( musiałem na szybko jechać na CPN-a bo zabrakło mi 1 litra hehe , zapomniałem się i jak z rurki od chłodnicy leciał już czerwony zamyśliłem sie i nie zdążyłem wyłączyć Gala , tak oto 1 litr zdrowego oleju przeleciał do szarego szamba )
stary olej to masakra była szary gęsty maziowaty taki .....
ale wszystko skończyło sie pozytywnie mam nadzieję
jacek11 - 19-07-2012, 21:17
No i to jest właśnie dobra wiadomość.
szpala85 - 19-07-2012, 21:58
a i jeszcze jedno .. na moim bagnecie od skrzyni NIE ma podziałki COLD ..... jest tylko HOT
czy poziom mam sprawdzać na WŁĄczonym silniku czy WYŁączonym , rozumiem że na rozgrzanej skrzyni ...
i na jakim poziomie ma być olej (minimum środek maximum )
Hugo - 20-07-2012, 07:54
szpala85 napisał/a: | czy poziom mam sprawdzać na WŁĄczonym silniku czy WYŁączonym | Silnik włączony, lewarek na N. szpala85 napisał/a: | i na jakim poziomie ma być olej (minimum środek maximum ) | Pod max.
szpala85 - 20-07-2012, 20:36
podzienkował
wszystko jest w porządku ... Gal śmiga
dzisiaj zrobiłem jeszcze centralkę od centralnego i mam dwa nowe pilociki (ale juz nie scyzoryk ) , muszę jeszcze dorobić nowy klucz do bryki i wciepnąć w niego immo ( 40 zł dorobienie klucza + immo we własnym zakresie )
na koniec pozostanie mi wymiana tej rolki od napinacza paska od klimy i wspomagania
i chyba będę musiał improwizować bo nigdzie jej nie mogę dostać
areksz121 - 21-07-2012, 06:19
to już jestem 3-ci co musi zająć się tą rolką W sumie u mnie na razie popiskuje tylko z rana jak rosa jest, a potem się praktycznie wycisza Mam inną z drugiego Gala, chyba nie będzie jeszcze kwiczeć
|
|
|