Już pewnie na wiosne. Ale to nie moja klasa pojemności
Kleju zajedz jakiegos Vteca dla przykładu Kleju - 19-11-2010, 19:41
rosomak1983 napisał/a:
Kleju zajedz jakiegos Vteca dla przykładu
W następnym sezonie będę próbował
A z nowości kupiłem kolano do dolotu, tamto co miałem to jest jakiś tani "jacky" czy coś i się zaginał, dzięki czemu średnica dolotu robiła się chyba 50mm . To poszedłem krok dalej i kupiłem kolano silikonowe Tak wiem głupota do silnika N/A zakładać wysokociśnieniowe silikony
No i teraz to pasuję wszystko
Jest jeszcze filmik, jak auto słychać z zewnątrz
EDIT
mkm napisał/a:
Jakbyś miał porównać hamulce to o ile masz krótszą drogę hamowania w stosunku do zwykłego 1.6?
Po dzisiejszych testach już wiem dogłębnie Rozumiem już jak czasem Jeremy Clarkson mówił, że dobrze że miał ubrane okulary, bo myśłał że jego oczy wyskoczą przy hamowaniu Dzisiaj zrobiłem sobie hamowanie z 80km/h do zera tak na granicy blokowania kół i poczułem dziwne uczucie z przodu twarzy Ciężko to opisać, jeszcze tak nigdy żadnym autem nie miałem. Może przesadzam ale naprawdę czuć spore przeciążenie przy hamowaniu... Z czystym sercem stwierdzam: hamulce w tej średnicy są masakryczne.mkm - 24-11-2010, 00:05 Kleju, czy ja dobrze widzę na filmiku, błękitny dym macia - 24-11-2010, 18:59 Ładnie jedzie:)Kleju - 25-11-2010, 18:08
mkm napisał/a:
Kleju, czy ja dobrze widzę na filmiku, błękitny dym
Jakiś dymek faktycznie widać, ale czy to blękitny dym, para z wydechu czy coś innego to Ci nie powiem. Póki co od wymiany oleju zrobiłem jakieś 500km i stan jest taki sam. Zrobię kilka tysięcy km (5tyś km), wymienie olej (teraz ogólnie płukanka jest) to będzie można coś osądzić. A do tego silnik stał ponad pół roku nie odpalany, więc to też pewnie robi swoje.
macia napisał/a:
Ładnie jedzie:)
Jako-tako Kleju - 29-11-2010, 14:55 Edit:
śnieg spadł auto już zimuje w garażu... Jeszcze tylko muszę koła ściągnąć i zakonserwować ładnie
To jak autem już jeździć nie będę, można zacząć zbiera graty
Na pierwszy ogień nakrętki do kół aluminiowe anodyzowane, długość 50mm
Zdjęcie w scenerii zimowej
firmy http://www.sickspeedstore.com/
Sprowdzone z usa wyszły w śmiesznych pieniądzach. Dużo taniej niż u nas kiepskie DragWheels...
I jeszcze jeden zakup:
Magnecor KV85 - kupione w PL, taniej niż kable tego samego producenta do colta 1.6GLXi Kleju - 14-12-2010, 15:57 Spadłem na drugą stronę, coś trzeba z tym zrobić
Coś tam kupuję dalej
Tym razem przyszedł "czip" z allegro
Hehe pudełko jakby coś skażonego było
Teraz będzie z 49 koni więcej
Dla ciekawskich, co to daje?!
Otóż moje zmiany jakie zrobiłem (dolot, wydech, koła regulowane itp) to jest tak zwany Stage 1 (poziom pierwszy ) I żeby ten potencjał był w 100% wykorzystany, potrzebna jest też zmiana elektroniki. Co ma zapewnić otóż ten chip. Jeszcze jest taki mały plusik, że odcinka przesuwa się do okolic 8600-8800obr a załączane MIVEC'a 5200obr Saqu - 14-12-2010, 17:52 szatan nie człowiek normalnie PiotrekSL4 - 14-12-2010, 18:40 Ładnie to jedzie nie ma co.mkm - 14-12-2010, 18:41
Kleju napisał/a:
Teraz będzie z 49 koni więcej
albo tfu, tfu dłuższy postój w stajni...
Towar sprawdzony i polecany czy ryzyk-fizyk?Kleju - 14-12-2010, 22:10
mkm napisał/a:
Towar sprawdzony i polecany czy ryzyk-fizyk?
Lubię ryzykować, ale nie aż tak
Towar sprawdzony, sam administrator mivec.co.nz tym handluje Patrząc, że ze swojego silnika wyciągnął coś ponad 190 koni to dobre referencje IDOG - 14-12-2010, 22:30 to po Opolu taki fajnych Colcik jezdzi ?
niezłe, może kiedyś będzie okazaja zoabczyć go na spocie
powodzenia bo jak na razie jest super Kleju - 14-12-2010, 22:59
IDOG napisał/a:
to po Opolu taki fajnych Colcik jezdzi ?
Nie jeździ, zimuje teraz Na wiosne dopiero będzie jeździł.
Spocik jakić można zrobić na rozpoczęcie sezonu IDOG - 14-12-2010, 23:48 Kleju, spoty są tylko mi sie na nie jeździć nie chce bo wiecej czasu jestem we Wrocku niz u siebie w Otmuchowie
no ale jak sie zbierze większa ekipa różnych Mitsubishi to można się wybrać