Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej
mlodypabloo - 16-01-2013, 20:17
| emil_d napisał/a: | | mlodypabloo napisał/a: |
Też je oglądałem, ale zależy mi na tym by nie rezygnować z przeciwmgielnych. |
Ja przemyślałem sprawę przeciwmgielnych i doszedłem do wniosku, że nie są mi potrzebne. Używałem ich dotychczas 2x (pierwszy i ostatni ) niezbyt dobrze spełniają swoją funkcję - różnica przy zapalonych i zgaszonych przeciwmgielnych prawie żadna. Chyba trochę za wysoko siedzę a te światła też nie są zbyt fortunnie umieszczone. |
U mnie niestety często występują mgły i w związku z czym nie bardzo chcę z nich rezygnować.
| borsak1 napisał/a: | loczek,
"Witam serdecznie. Czy kolega Borsak ma w aucie silnik 2,3 - 177 km Mivec." - tak mam Mivec-a nie wsłuchiwałem się nigdy w to, sprawdzę przy najbliższej okazji. Ale może jest to spowodowane tym że masz grzałki w nawiewie i jeśki się załączają siłą rzeczy pobór prądu z akumulatora wzrasta, co za tym idzie obroty w górę żeby go doładować. Czysta teoria, jak wspominałem sprawdzę jeśli nie zapomnę.
| mlodypabloo napisał/a: | | No i niech zarobi, jeżeli ma dobry towar, to chyba na tym to wszystko polega. |
towar jak każdy inny z nalepką MADE IN CHINA |
Dokładnie tak, ale nic innego nie znalazłem co by mi przypasowało. Póki co cały czas szukam.
markowoj - 16-01-2013, 22:05 Temat postu: Re: Pytanie do Kolego Borsaka
| loczek napisał/a: | Witam serdecznie. Czy kolega Borsak ma w aucie silnik 2,3 - 177 km Mivec.
Jeśli tak to mam pytanie: czy zauważyłeś że podczas włączania nawiewu w kabinie znacząco zwiększają się obroty silnika.
Nie wiem czy to jest normalne ale w moim aucie jest to wyraźnie słyszalne w czasie postoju szczególnie na zimnym silniku a zarazem trochę irytujące. |
Tak jak Borsak napisał , załącza się ogrzewanie elektryczne i obroty rosną aby wyrównać obciążenie aku , jeśli cię wkurza to zanim ruszysz w drogę wyłącz wentylację OF , dzięki temu trochę mniej spalisz paliwka . Dogrzewanie nie zależy od rodzaju motoru .
13zbyszek13 - 07-02-2013, 10:41
| loczek napisał/a: | Witam serdecznie. Czy kolega Borsak ma w aucie silnik 2,3 - 177 km Mivec.
Jeśli tak to mam pytanie: czy zauważyłeś że podczas włączania nawiewu w kabinie znacząco zwiększają się obroty silnika.
Nie wiem czy to jest normalne ale w moim aucie jest to wyraźnie słyszalne w czasie postoju szczególnie na zimnym silniku a zarazem trochę irytujące. |
Jeżeli odpalasz zupełnie zimny motor to zawsze obroty są delikatnie podwyższone około1000 obr/min. Po zagrzaniu schodzą na 800 obr/min.
DJ Fazi - 05-04-2013, 12:01
Wczoraj dowiedziałem się w ASO że są jakieś nowe światła do jazdy dziennej montowane w halogenach w technologii LED. Niedawno to wypuścili i Pan nie wiedział czy halogeny zostają, ale był przekonany że zostają. Tytuł ulotki jaką dostali to Nowe Led/halogeny.
Co do wycięcia po lewej stronie w obecnie oferowanym zestawie to wycięcie jest dla każdego silnika i skrzyni ponieważ zestaw jest uniwersalny.
diament20 - 15-03-2014, 00:27 Temat postu: Swiatła dzienne Powitać Wszystkich. Chciałbym poddać pod dyskusje (bo sam jestem zainteresowany)montaż świateł dziennych LED z automatycznym wyłącznikiem (są takie w ofertach np. Allegro, prawdą jest też, że w różnych cenach) do naszych Miśków. Jeśli chodzi o ten automatyczny wyłącznik to jest on wbudowany w zestaw ledów, a podłącza się to wszystko trzema przewodami pod zapłon, światła (postojowe, mijania czy przeciwmgłowe - tak mówi ichniejsza instrukcja) i masę. I tu mam pytanie czy ktoś już coś takiego posiada i czy nie ma bądź nie będzie miało wpływu na działanie elektroniki-komputera w aucie? (może to istotne - w aucie są xenony). Pozdrawiam,sądzę że dość ciekawy temat i wart wymiany zdań oraz doświadczeń w tej kwestii.
plecho1 - 15-03-2014, 06:56
Raczej z elektroniką nie powinno być problemów jeśli podłączsz się pod odpowiednie zasioanie a kabel sterujący pod postojowe. Proponuję poszukać dziennych z automatem zapalającym je dopiero po odpaleniu auta. Takie najczęściej podłącza się tylko pod akumulator i pod postojowe. W miarę dobre dzienne ledowe kupisz za około 250z i więcej, z tańszymi może być różnie. Jeśli szukasz tańszych, i masz miejsce na takie, to proponuję dziene na żarówki 21w. Kupisz tzkie za około 100 tylo trzeba do nich dodatowo dokupić automat.
Komandor - 15-03-2014, 07:01
Stary temat. Wystarczy poszukać
http://forum.mitsumaniaki...50528&start=630
pozdro
i właśnie Wielki Brat połączył tematy...
13zbyszek13 - 17-03-2014, 08:20
| Cytat: | To teraz poproszę o poradę czy instalować światła dzienne w samochodzie z gwarancją, xenony są przecież na gwarancji?
|
Od kiedy kolego żarówki masz na gwarancji ?
Spali Ci się to obie musisz dokupić.
Jak dla mnie autko z LEDami ładniej się prezentuje i jest lepiej widoczne na drodze ze względu na barwę światła.
mitsu00 - 17-03-2014, 10:39
| 13zbyszek13 napisał/a: | Od kiedy kolego żarówki masz na gwarancji ?
Spali Ci się to obie musisz dokupić. | Zarniki xenonowe wraz z przetwornicami sa objete gwarancja. Halogenowe juz nie.
emil_d - 17-03-2014, 11:57
Witam,
Niebawem wybieram się za granicę - potrzebny jest mi komplet żarówek Czy ktoś z Was posiada listę, bądź namiary na zestaw, który możnaby kupić?
Z góry przepraszam za off topic.
qbota - 17-03-2014, 16:11
Przepraszam, że pytam: dokąd jedziesz, że potrzebujesz kompletu żarówek? Dakar?
emil_d - 17-03-2014, 16:43
| qbota napisał/a: | | Przepraszam, że pytam: dokąd jedziesz, że potrzebujesz kompletu żarówek? Dakar? |
Z tego co wiem to na południu (Austria, Słowacja, Węgry) taki komplet jest potrzebny. Co do tylnych świateł to chyba zapakuję sobie ze dwie diody led
mitsu00 - 17-03-2014, 17:01
| emil_d napisał/a: | | qbota napisał/a: | | Przepraszam, że pytam: dokąd jedziesz, że potrzebujesz kompletu żarówek? Dakar? |
Z tego co wiem to na południu (Austria, Słowacja, Węgry) taki komplet jest potrzebny. Co do tylnych świateł to chyba zapakuję sobie ze dwie diody led | Konwencja Wiedenska wyraznie precyzuje wymogi aut poruszajacych sie po drogach Europy. Jednym z najwazniejszych jej postanowien jest to ze auto dopuszczone do ruchu ma spelniac wymogi kraju w ktorym jest zarejestrowane, a nie kraju ktory sie odwiedza. Tak wiec odpusc sobie to zaopatrzenie w zarowki A jak jakis knedel mimo wszystko sie przyczepi, to popros o podstawe prawna. Gwarantuje ci ze odpusci. A jak nie to wygoogluj i wydrukuj sobie ten akt prawny przed wyjazdem i pokaz cwaniakowi....
zibi116 - 17-03-2014, 18:13
Jeździłem tyle razy do Chorwacji przez Austrię i nikt nigdy(trzy kontrole)nie pytał mnie o żarówki,co prawda z Czarnogóry wróciłem na jednym reflektorze(tragedia z zakupem żarników) lecz nawet wtedy zatrzymano mnie w Austrii i nikt nie przypitalał się do zapasowych żarników.
mitsu00 - 17-03-2014, 18:54
| zibi116 napisał/a: | | Jeździłem tyle razy do Chorwacji przez Austrię i nikt nigdy(trzy kontrole)nie pytał mnie o żarówki,co prawda z Czarnogóry wróciłem na jednym reflektorze(tragedia z zakupem żarników) lecz nawet wtedy zatrzymano mnie w Austrii i nikt nie przypitalał się do zapasowych żarników. | Nie wiem jak w Austrii, ale w Czesi i Slowacy musza wozic komplet zarowek w aucie jak i 2 kamizelki odblaskowe. Na wielu forach czytalem o rodakach co trafili na nadgorliwych sluzbistow knedliczkow. Chodzilo wtedy o ewidentne danie w lape.....
Dobrze jednak jest znac swoje prawa, bo niedoukow policmajstrow niemalo na drogach
|
|
|