To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Mazowiecki ShoutBox

yalook - 08-11-2011, 13:04

SnowDevil napisał/a:
Nawet James Bond nie miał takiego patentu :)
bo to tylko PolAk potrrAfiii :-)
m6riano - 08-11-2011, 22:18

głupoty gadacie...tam sie zbiera para wodna..skrapla sie..a potem zakręcają i sprzedają jako delikatnie gazowaną mineralke...tylko polak tak potrafi...;-)
SnowDevil - 09-11-2011, 15:47

droga musi byc taka woda :)

Na Kijowskiej pijana (3 promile) pani w BMW zaatakowała jakiegoś Miśka jadącego swoim pasem a ona jadąc pod prąd:
http://www.tvnwarszawa.pl...ot-,318009.html

"Po godzinie 15 na skrzyżowaniu kijowskiej z markowską kierująca czerwonym BMW skolidowała się z innym uczestnikiem ruchu – siła wypadkowa wektorów skierowała Bolid Młodzieży Wiejskiej na słup trakcyjny. Po praktycznym przebadaniu wytrzymałości słupa i samochodu, okazało się że pojazd i słup nie są z gumy, a pojazd zablokował ruch tramwajowy w obydwóch kierunkach. Po otworzeniu drzwi pojazdu z Legionowa kierująca bolidem zaczęła wylewać się na zewnątrz. Wydłużony czas zatrzymania dziś sponsorowany był przez brak profesjonalnego przeszkolenia w zakresie posługiwania się radiotelefonami w sieci MSWiA przez służby posiadające odpowiednie zezwolenia – prawdopodobnie szybszym sposobem na zaproszenie Państwowej Straży Pożarnej (z Marcinkowskiego) do zabezpieczenia uszkodzonego pojazdu z instalacją gazową, było by wysłanie ślimaka pocztowego. Przed godziną 16:30 ruch tramwajowy został wznowiony. "

text: km24.pl

mlun - 09-11-2011, 18:18

No a ja przed zimą zabrałem się za rudą. Niestety jednego rantu nadkola nie udało się uratować i kawałek jest wycięty i wspawany nowy. Jestem ciekawy efektu bo przez te kilka lat trochę się też poobcierała i powgniatała z tyłu. No ale to taki urok jazdy po stolicy i parkowania na chodnikach i pod sklepami. Mam nadzieję, że zimę przetrzyma:)
Może pora rozejrzeć się za czymś młodszym?

.TM - 15-11-2011, 09:03

zachciało się białego Lancera ;-)

http://www.tvnwarszawa.pl...ami,320495.html

SnowDevil - 15-11-2011, 13:16

czytałem na stronie komendy mokotowskiej bo wczoraj ciekawą kartkę znalazłem na parkingu podziemnym:

dodam jeszcze, że to kartka z garażu biurowca na terenie EMPARKu. Z ochroną, bramkami na kartę magnetyczną itp. W takim miejscu to się nie spodziewałem...

Luk - 16-11-2011, 11:40

SnowDevil napisał/a:
o kartka z garażu biurowca na terenie EMPARKu. Z ochroną, bramkami na kartę magnetyczną itp. W takim miejscu to się nie spodziewałem...

Wbrew pozorom to nie jest takie rzadkie...

Dlatego trzeba pamiętać o tym, aby:
1. Nigdy nie zostawiać pilota do garażu w aucie
2. Nigdy nie pozwalać na wjazd do garażu osoby za tobą - trzeba się po prostu zatrzymać zaraz za wjazdem i poczekać, aż zamknie się wjazd. Nie jest to niekulturalne, ten z tyłu ma pilota, to sobie otworzy.

U mojego znajomego ukradli tak parę samochodów z garażu podziemnego...

yalook - 16-11-2011, 13:37

Luk napisał/a:
Dlatego trzeba pamiętać o tym, aby:
1. Nigdy nie zostawiać pilota do garażu w aucie
niestety zawsze zostawiam pilota w samochodzie - jak mi się zdażyło zabrać pilota do domu, to później nie mogłem go znaleźć i wyjechać o czasie :?
Dario1986 - 16-11-2011, 13:50

yalook napisał/a:
niestety zawsze zostawiam pilota w samochodzie

zamontować przy kluczyku zamiast breloczka i po kłopocie :D

romero - 16-11-2011, 18:09

yalook napisał/a:
niestety zawsze zostawiam pilota w samochodzie - jak mi się zdażyło zabrać pilota do domu, to później nie mogłem go znaleźć i wyjechać o czasie

To jak Ci dmuchną furę nie będziesz miał problemu z szukaniem pilota i auta :P
Pozdrawiam.

yalook - 17-11-2011, 00:06

romero napisał/a:
yalook napisał/a:
niestety zawsze zostawiam pilota w samochodzie - jak mi się zdażyło zabrać pilota do domu, to później nie mogłem go znaleźć i wyjechać o czasie

To jak Ci dmuchną furę nie będziesz miał problemu z szukaniem pilota i auta :P
Pozdrawiam.
nawet gdybym nie zostawiał pilota w samochodzie to otworzyć garaż od środka to nie problem - wystarczy pociągnąć za sznurek (odblokowanie bramy) i można podnosić bramę ....
m6riano - 17-11-2011, 08:15

Ja tam z tym nie mam problemu...czasami go nawet nie zamykam...i nikt go nie weźmie..;-)
Misiek :) - 17-11-2011, 08:53

Cytat:
Ja tam z tym nie mam problemu...czasami go nawet nie zamykam...i nikt go nie weźmie..;-)

gdyby to był passat to byś jeszcze 3 kłódki na każdych drzwiach miał :P A za felgę byś do latarni przyczepiał :D

yalook - 17-11-2011, 09:49

m6riano napisał/a:
Twój gal za bardzo się rzuca w oczy, żeby go ktoś brał.
tomo_n - 17-11-2011, 10:22

yalook napisał/a:
m6riano napisał/a:
Twój gal za bardzo się rzuca w oczy, żeby go ktoś brał.

podobno widać go z przestrzeni kosmicznej jako jeden mały niebieski pikselek :P