To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sir Lancelot

Tomek - 24-03-2014, 14:14

widzę, że zdarzenia Cię nie omijaj

tak więc zapytam, czy poprzednie już się jakoś wyjaśniło? znaleźli go?

Misiek :) - 24-03-2014, 18:50

Nie mam odpowiedzi z policji.
A zeby bylo ciekawie dzis pijany roweezysta wjechal na czerwonym na przejscie dla rowerow i mam do wymiany przednia szyba, maska do klepania i oklejania ponownego, zderzzak ma kilka rysek i folia na dachu tez cos lekko... ale nie wpadl na dach.
Czekam na sprawe w sadzie, bo policja od razu do sadu.
Rowerzysta 1,5 promila upieral sie ze mial zielone...
Auto bedzie z naprawiona szyba i maska pod koniec tygodnia.
Ach te poniedzialki...

Owczar - 25-03-2014, 09:41

Policja uznała winę rowerzysty na miejscu? Czy będziesz musiał ciągać się po sądach? Jechałeś sam? Masz jakiegoś świadka? Takie sytuacje są najgorsze, bo musisz udowadniać, że nie jesteś wielbłądem :/
Dlatego ja od dłuższego czasu używam wideorejestratora.

Z tamtą sprawą też się ociągają. Mają numery rejestracyjne i nie potrafią załatwić sprawy. W tym czasie tamten gość już pewnie naprawił auto i znowu będziesz musiał mu udowadniać, że w Ciebie wjechał...

Misiek :) - 25-03-2014, 12:34

świadka mam, wideorejestrator by nie pomógł, bo skręcałem w lewo, zatrzymałem się przy pasach, czekałem aż kobieta przejdzie, zapaliło się czerwone dla pieszychi....
Policja uznała moją winę, bo świadek nie mógł ze mną czekać na policję (mam namiary)
sprawa idzie do sądu, sami policjanci skierowali

krzychu - 25-03-2014, 12:42

Znaczy się na 1m ruszyłeś tak, że gość na rowerze zdołał dotknąć dach? :shock: Coś się tutaj kupy nie trzyma.... Jak spręcałeś w poprzeczną ulicę to według Art 26.2 miałeś ustąpić pierwszeństwa pieszemu! Po drugi sygnalizacja dla pieszych jest dla pieszych, a nie kierowców. Więc nie wiem czy coś w sądzie wywalczysz... :shock: Z opisu nie obraź się, ale wygląda jakbyś go z premedytacją potrącił :shock:
Misiek :) - 25-03-2014, 13:04

skręcałem w lewo. Przeszła kobieta, zapaliło zapaliło się czerwone dla piesych (po spojrzeniu że nikt nie idzie/jedzie) ruszyłem. Minąłem pasy i za nimi była ścieżka rowerowa. W tym miejscu doszło do spotkania.
Rowerzysta wpadł mi na szybę/maskę. Niewiem co jest z dachem, ja tego nie widziałem dostałem info z zakładu który naprawia.
Sądzę, że w ciągu 2 może 3 metrów nie zdążyłem się rozpędzić.
W tamtym miejscu ścieżka rowerowa się wygina (nie idzie prosto), więc szybko jadącego rowerzystę trudno dostrzec. Tym bardziej jak widzę, że piesi/rowery mają światło czerwone i nikt nie powinien wkroczyć na jezdnię. Ja opuszczałem skrzyżowanie po lewoskręcie.
Podkreślam, że stałem między pasami a jezdnią z naprzeciwka (jak skręcałem).

krzychu - 25-03-2014, 13:06

Dasz jakiegoś linka w google?

Ale ciemno to widzę, żeby w sądzie byli innego zdania.

Misiek :) - 25-03-2014, 14:17

zjeżdżałem ze stawki w Kamelicką
Tomek - 25-03-2014, 14:23

Misiek :) napisał/a:

skręcałem w lewo. Przeszła kobieta, zapaliło zapaliło się czerwone dla piesych (po spojrzeniu że nikt nie idzie/jedzie) ruszyłem. Minąłem pasy i za nimi była ścieżka rowerowa. W tym miejscu doszło do spotkania.

zgadzam się z Krzychem, że tego światła (dla pieszych) nie powinieneś obserwować

jednak widzę to jaśniej niż Krzuchu

jak będziesz miał świadka, i się nie wykręci teraz, + gość pijany, to raczej obronisz to w sądzie

Misiek :) - 25-03-2014, 14:46

tomek84 napisał/a:
e tego światła (dla pieszych) nie powinieneś obserwować

nie patrzyłem na światło jako na zielone da mnie (czyli wyrocznię), tylko zwróciłem uwagę, potraktowałem jako sugestie że nikt nie powinien wkroczyć. Zobaczyłem czerwone jak się rozejrzałem że nikogo nie widzę

Misiek :) - 30-03-2014, 21:58

Auto odebrane od blacharza w piątek.
Nowa nieoryginalna przednia szyba (nareszcie z paskiem przeciwsłonecznym) i zamalowana przednia maska pod kolor reszty.
NIebawem będę znów oklejał maskę...
Przebieg 142 tyś km

Misiek :) - 13-04-2014, 14:04

Joann nareszcie założyła temat Pontona
Misiek :) - 04-05-2014, 12:52

kilka fot...
W tym miesiącu będę oklejał maskę carbonem jeszcze raz...

promatti - 04-05-2014, 17:49

te felgi są świetne. idealnie pasują pod kolor nadwozia Lancerka, powiedz mi jaka to marka ? :)
Misiek :) - 04-05-2014, 18:20

felgi enkei 17"