To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

Tomek - 14-11-2012, 15:20

sniegu napisał/a:

Zgaduje, ze chodzi o 'zamkniecie' przed milymi i sympatycznymi kibicami czy im podobnymi z okolicy, ktorzy zapewne z wielka checia chicieli pointegrowac sie z MM. O ogladniu aut nie wspomne ... "fajne fele chyba je pozycze :P "

nie wiem jak tam u was, ale Krakow to normalne miasto :mrgreen:

sniegu, popieram

i lepiej niech się ktoś określi czego chcecie
bo jeszcze z tydzień dywagacji, i narzekań i się sveno też wycofa, a za nim wszyscy my

mkm - 14-11-2012, 20:01

Cezar napisał/a:
Zgaduje, ze chodzi o 'zamkniecie' przed milymi i sympatycznymi kibicami czy im podobnymi z okolicy, ktorzy zapewne z wielka checia chicieli pointegrowac sie z MM.

Zgadłeś.
Cezar napisał/a:
O ogladniu aut nie wspomne ... "fajne fele chyba je pozycze :P "

Nie zgadłeś.
sniegu napisał/a:
mkm jak chcesz to poszukam i gdzieś znajdę jak mnie krytykowałeś za chęć zamknięcia ośrodka, Ja wiem że tylko krowa nie zmienia poglądów, ale NA MIŁOŚĆ BOSKĄ...

Chcę.
Poszukaj.

Anonymous - 14-11-2012, 20:22

No i się zaczyna......

Może by tak się opanować panowie? Powiedzcie czy wasze dywagacje prowadzą do czegoś?
Pomoże to komukolwiek w organizacji? Znalezieniu ośrodka? Wesprze organizatorów? Pomoże nam wybrać ośrodek?

Jak tak dalej pójdzie to za przeproszeniem ale mam w :butthead: ten zlot i osobiście nie mam zamiaru patrzeć na tę atmosferę podczas zlotu więc już dziś napiszę że nie jadę. Nie chce mi się czytać tych idiotyzmów po raz kolejny.

Polecam założyć pampersy, ogolić jajka i wrócić się do przedszkola.
I nie przepraszam nikogo nawet jak kogoś uraziłem (piszę o dywagantach) bo temat zaczyna zataczać koło...... Polecam zastanowić się zanim napiszecie posta i znów zaczniecie wycieczki personalne. Piszę to zarówno do Śniega jak i MKM.

Myślę że ludziom w waszym wieku i z waszym stażem co najmniej nie wypada.....

Co do tematu......

Ja osobiście wolałbym jechać nad morze, jednak nie wykluczam nawet reszty świata więc dojadę wszędzie. Krytykował poza "mądrusiami" nie będę nikogo, a na pewno służę radą i doświadczeniem oraz pomysłami. Tylko na miłość boską, jak zlot ma wyglądać jak 30 stron tego tematu, to może już na starcie przestańmy je robić? Nie lepiej?

sveno - 14-11-2012, 20:53

ehh...
To może trochę na temat i trochę konkretów:
Dzisiaj wspólnie z mkm i wojzim udaliśmy się do dyrektora MS, wiadomo w grupie raźniej. Dyrektora nie zastaliśmy, ale rozmawialiśmy na temat zlotu z osobą upoważnioną do tego przez dyrektora.
Maciek otworzył mi oczy na kilka bardzo ważnych spraw które mi umknęły i w sumie to On na tym spotkaniu był bardziej kompetentny niż ja.
W trakcie rozmowy padło jedno ważne zdanie: Miasteczko przywita Nas z otwartymi ramionami, zresztą tego się spodziewałem, bo sierpień to dla nich martwy sezon.
Teraz piłeczka po naszej stronie, do poniedziałku, a najpóźniej do końca miesiąca wypadałoby podać oficjalne stanowisku klubu MM tzn. czy się decydujemy na MS AGH czy im dziękujemy? Wiem, że jest to w pewnym stopniu wywieranie presji na czarnuchach, ale Panowie jest połowa Listopada i wybaczcie ale jakąś decyzję podjąć trzeba.
Zaznaczę, że zadanie będzie trudniejsze niż myślałem, ale rzeczy niemożliwe Małopolscy MM załatwiają od ręki, na cuda trzeba tydzień poczekać :)

Podsumowując: mamy "ośrodek" nie jest idealny, ale jest (o szczegółach niech wypowie się mkm żeby nie było że jestem stronniczy i widzę same pozytywy w Zlocie na MS AGH), mamy organizatorów, a organizatorzy mają chęci i zapał do ogarnięcia tego wszystkiego.

Oddaję głos czarnym.

mkm - 14-11-2012, 20:54

Forest napisał/a:
Jak tak dalej pójdzie to za przeproszeniem ale mam w :butthead: ten zlot i osobiście nie mam zamiaru patrzeć na tę atmosferę podczas zlotu więc już dziś napiszę że nie jadę. Nie chce mi się czytać tych idiotyzmów po raz kolejny.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jak napisałeś "zaczyna się" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Forest, jest już temat: http://forum.mitsumaniaki...0c2689d#1126221
Tam nie ma OT.
W tym temacie piszemy wątpliwości jakie mamy do poszczególnych lokalizacji.

To, że się śniegu, zapytał czy chce, żeby znalazł, a ja chcę chyba Ci w niczym nie przeszkadza :wink:

sniegu - 14-11-2012, 21:16

ciiii...
Forest Ciebie się słucham bo z Tobą rozmawiałem i znam więc...
mkm żebyś wielce nie był pokrzywdzony To pisze wszem i Wobec PRZEPRASZAM doszedłem do 25 strony do początku Mi się cofać nie chce szkoda Mi na to czasu.
Forestu znasz moje zdanie na temat zlotu...
I znasz mój arsenał jak mam go wywozić gdzieś w Polskę to mam to głęboko wolę wywieźć do łodzi...

b2vos - 14-11-2012, 21:23

Temat powinien się nazywać ZLOT 2014 - bo jak Foresto napisał 30 postów i temat brnie w ciemną d... Na palcach jednej ręki można policzyć sensowne wpisy. Ludzie skończny waśnie bo zaczyna się robić jak w naszej polityce... tylko trotylu brakuje. Postawmy definitywną 'kropkę' w temacie. Chłopaki postarali się, spieli siły, chęci i mamy NA TALERZU miejscówkę. Czarni akceptują i wiemy na czym stoimy (w tym organizatorzy). Bądzmy przyjazni dla siebie i doceńmy chęci innych. Oceńcie sami Ile osób zostało obrażonych w tych tylko 20 paru pstach... po co? Może się wymądrzam i pewnie powiecie 'o następny, który wytyka a nic nie robi' ale założę się, że nie jestem sam w takim toku myślenia aby skoro jest już ostatni dzwonek nie bić piankę tylko dograć kwestię. amen

Pragnę podziękować krakowiakom i pozostałym w temacie fregaty, że się ostro wzięli za sprawę i moim łodziakom za słowa prawdy a tym samym motywację.

mkm - 14-11-2012, 21:40

Co do organizacji Zlotu 2013 przez nasz region małopolski.
Dzisiaj trzymają nas głównie te punkty:
1. Harmonogram Ekstraklasy i nie tylko (miasteczko leży w sąsiedztwie Klubu Wisła Kraków)
2. Ewentualne zgody i pozwolenia (dotychczasowe imprezy na Miasteczku były albo malutkie, albo przy współudziale Władz Miasta Krakowa), a "My to my" i to trzeba sprawdzić. :wink:

Pomijając te dwa punkty i zakładając, że chcemy inny (inny - bo praktycznie w centrum miasta i w jednym wieżowcu, a nie w domkach) Zlot, to uważam, że region małopolski jest w stanie podjąć się organizacji Zlotu w roku 2013 i przy pomocy innych regionów zrobić to dobrze.

sniegu, luz :wink: Pomyliły Ci się nick-i.

b2vos - 14-11-2012, 21:46

Pięknie teraz tylko akceptacji góry brakuje.
Tomek - 14-11-2012, 21:48

mkm napisał/a:
1. Harmonogram Ekstraklasy i nie tylko (miasteczko leży w sąsiedztwie Klubu Wisła Kraków)

pytanie, czy jesteśmy w stanie dzisiaj powiedzieć, czy Wisła w ten weekend będzie grała u siebie?

chyba nie

liga kończy się jakoś przed wakacjami, a zaczyna znów chyba koło połowy sierpnia
ale kalendarz na nastepny rok, to odlegla sprawa

zawsze mozemy pisać do Ekstraklasy, zeby wiśle nie ustawiali meczu w KRK w ten jeden weekend 8)

Marcin-Krak - 14-11-2012, 23:13

tomek84 napisał/a:
zawsze mozemy pisać do Ekstraklasy, zeby wiśle nie ustawiali meczu w KRK w ten jeden weekend 8)

To też zależy od tego jakie będzie "widzimisię" Canal+ i innych mediów mających licencje na transmisje. Trzeba by dowiedzieć się jak to rozegrać w Małopolskim Związku Piłki Nożnej i dowiedzieć się w Policji co i jak - przede wszystkim żeby nie podjęli decyzji za pięć 12, że nie wyrażają zgody na Zlot :roll:

I jeszcze mam pytanie - czy na spotkaniu udało się uzyskać odpowiedź jak się mają przepisy do spożywania alkoholu na terenie miasteczka przez nie studentów, o czym wspominałem Sławkowi :?:

mkm - 14-11-2012, 23:18

Marcin-Krak, alkohol dozwolony, grillowanie także.
sveno - 15-11-2012, 01:43

Marcin-Krak napisał/a:
To też zależy od tego jakie będzie "widzimisię" Canal+ i innych mediów mających licencje na transmisje. Trzeba by dowiedzieć się jak to rozegrać w Małopolskim Związku Piłki Nożnej i dowiedzieć się w Policji co i jak - przede wszystkim żeby nie podjęli decyzji za pięć 12, że nie wyrażają zgody na Zlot :roll:
czyli już wiesz czym się zajmiesz w pierwszej kolejności, jeżeli czarni dadzą zielone światło dla MS AGH :) to będzie Twoje zadanie Marcin "zawrócić Wisłę kijem" :)
wojzi - 15-11-2012, 08:58

Ja dodam, że nie tylko miasteczko nas przyjmie ale i chętnie klub studio.

Wtedy nie ma kłopotu z chcącymi się 'integrować' z nami miejscowymi. Do klubu wpuszczani byliby tylko spotowicze. A pomieści nas bez trudu - miejsca na 1500 osób.

Blondi - 15-11-2012, 12:05

Marcin-Krak napisał/a:
To też zależy od tego jakie będzie "widzimisię" Canal+ i innych mediów mających licencje na transmisje. Trzeba by dowiedzieć się jak to rozegrać w Małopolskim Związku Piłki Nożnej i dowiedzieć się w Policji co i jak - przede wszystkim żeby nie podjęli decyzji za pięć 12, że nie wyrażają zgody na Zlot

nie chce psuc nikomu dobreo nastroju ale czy wogóle jest to realne zeby wzięli przy planowaniu rozgrywek taki klub ja my??
Jak napisal blondasek nie byłoby fajnie gdyby trzeba odwoływac impreze na tydzien przed zlotem bo władze miasta czy policja dojda nagle do wniosku że np. nie ogarną kiboli.