To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Bartekkita - 11-11-2014, 21:04

Cześć Hugo mi również miło znowu widzieć ;)
ps. rączki i lampki dobrze, że nie malowałeś :D

fj_mike - 11-11-2014, 22:34

Witam kolegę.
Widzę, że nie marnowałeś czasu przy aucie :wink:
Wygląda świetnie.

demoniszcze - 11-11-2014, 22:38

WreX napisał/a:
Bosz ja mam 1 na 10 miejscu :D

#tylewygrać

Ciekawe ile osób rzuciło się teraz do dowodów rejestracyjnych :)

kabar - 11-11-2014, 22:46

Zauważyłem że przy mocowaniu spryskiwaczy reflektorów masz oryginalne śrubki z mitsu. Kupowałeś je gdzieś czy cynkowałeś używane?
Hugo - 12-11-2014, 07:50

Lipa, pamiętam.
Przy okazji powiedz mi jaki jest koszt flokowania plastików wewnętrznych na słupkach? Też o tym myślę. Bartekkita, fj_mike, witajcie znowu :wink:
kabar napisał/a:
Zauważyłem że przy mocowaniu spryskiwaczy reflektorów masz oryginalne śrubki z mitsu. Kupowałeś je gdzieś czy cynkowałeś używane?
Mam ich na kilogramy. I one napewno nie są ocynkowane, po roku na zewnątrz auta są całe zardzewiałe.
Torp12 - 12-11-2014, 09:38

Hugo gdzie w końcu upolowałeś przednie KYB-Ultra SR?
Hugo - 12-11-2014, 09:49

Torp12, nie pamiętam już, ale albo w tym sklepie: http://kayaba.istore.pl/p...uka-kayaba.html albo w tym: http://www.iparts.pl/czes...-85-351029.html
Zapłaciłem im chyba z 3 tygodnie musiałem czekać, nie odzywali się, musiałem wydzwaniać, już się bałem, że mnie oszukali, no ale w końcu przyszły.

kabar - 12-11-2014, 09:50

Hugo napisał/a:
Lipa, pamiętam.
Przy okazji powiedz mi jaki jest koszt flokowania plastików wewnętrznych na słupkach? Też o tym myślę. Bartekkita, fj_mike, witajcie znowu :wink:
kabar napisał/a:
Mam ich na kilogramy. I one napewno nie są ocynkowane, po roku na zewnątrz auta są całe zardzewiałe.

Czyli są normalnie dostępne? Muszę skoczyć do sklepu i poszukać.

Hugo - 12-11-2014, 09:53

kabar napisał/a:
Czyli są normalnie dostępne?
Nie są, choć można kupić nowe podobne, bo gwint mają typowy. Mam je w używce, te które pochodzą z wewnątrz aut wygladają jak nowe.
eremita - 12-11-2014, 14:05

Gal super sie prezentuje,
dużo roboty jest z wyciągnięciem podsufitki do malowania?

sveno - 12-11-2014, 14:22

eremita napisał/a:
dużo roboty jest z wyciągnięciem podsufitki do malowania?
sporo, trzeba zdjąć plastiki ze słupków, odkręcić pasy, lampki, te dingsy od słońca, uchwyty nad drzwiami. Samemu roboty na 2-3h ale to nic, gorzej jest to włożyć :)
eremita - 12-11-2014, 14:44

Teraz tak sie nad tym zastanawiam jak w wyciągnąć ją? by czasami się nie złamała :roll:
Hugo - 12-11-2014, 15:10

sveno napisał/a:
sporo, trzeba zdjąć plastiki ze słupków, odkręcić pasy, lampki, te dingsy od słońca, uchwyty nad drzwiami. Samemu roboty na 2-3h ale to nic, gorzej jest to włożyć
A gdzie tam, wyjęcie to max. 0,5 godziny z przerwą na fajkę. Włożenie jeszcze szybciej, bo wiesz już którędy i w jaki sposób :wink:
Juiceman - 12-11-2014, 20:06

No piękna aktualizacja :wink: Co do skóry to mogłeś pikowaną brać tak jak u Djeeya ( nie ślizga się tak mocno).

no i siemanko ponownie :mrgreen:

Hugo - 12-11-2014, 21:20

Juiceman, dzięki.
Juiceman napisał/a:
Co do skóry to mogłeś pikowaną brać tak jak u Djeeya ( nie ślizga się tak mocno)
Cholera, w ogóle o tym nie pomyślałem, żałuję. Wciąż w pośpiechu i takie gafy strzelam... Może kiedyś...