[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Komputer pokładowy
mar111cin - 22-07-2011, 14:51
Owczar napisał/a: | No właśnie nie do końca. Główny przycisk funkcyjny w komputerku to pierwszy od lewej.... SW3. |
no właśnie tylko ten problem, że go użyjesz tylko raz/dwa, albo wcale. Bo jego długie naciśnięcie potrzebne jest tylko do początkowej kalibracji UKP, a można tego wcale nie robić ręcznie tylko przez laptopa. Natomiast długie naciśnięcie przycisku SET powoduje kasowanie liczników itp. czyli bardziej wykorzystywany przycisk.
I radze podłączać w takiej kolejności jak są według UKP. bo potem na różnych ekranach wyborów są one oznaczone jako 1,2,3 i jak się podłączy inaczej to zaczyna się mylić.
brodzky - 22-07-2011, 15:33
Hmm u mnie nie widzę tej żółtej poświaty ale może dlatego, że dość głęboko wsadziłem wyświetlacz - na głębokości oryginalnego zegarka. Zdjęć niestety nie mam bo potłukł się był aparat. Jak jakiś zorganizuję to postaram się coś cyknąć.
W słoneczny dzień jedyne co przeszkadza to refleksy na szybce zegarka - gdyby daszek był dłuższy nie byłoby żadnego problemu, po przysłonięciu ręką można się doczytać.
Owczar - 22-07-2011, 16:24
mar111cin napisał/a: | I radze podłączać w takiej kolejności jak są według UKP. bo potem na różnych ekranach wyborów są one oznaczone jako 1,2,3 i jak się podłączy inaczej to zaczyna się mylić. |
Tak właśnie zrobiłem.
tws - 22-07-2011, 17:50
pytanie: jakbyście mieli możliwość pomiaru napięcia 0-5V z kolejnego czujnika (i rysowanie przebiegu tak jak w sondzie), to co byście podłączyli i na ile by to było przydatne?
Owczar - 22-07-2011, 17:52
Ciężko powiedzieć, chyba bym wolał auto zapalanie świateł 10 sek po odpaleniu auta
mar111cin - 22-07-2011, 18:14
tzn ja bym wolał żeby przypominał o włączeniu świateł - komunikat na ekranie po tym jak ruszymy (czujnik VSS zacznie wysyłać sygnał) a nie będzie napięcia na tym przewodzie (bo mamy jeszcze jeden przewód z zegarka, właśnie sygnalizujący włączenie świateł - teraz jest on niewykorzystany)
SPIDER-ek - 22-07-2011, 18:20
mar111cin, (przewód z zegarka) dokładnie tak, bardzo dobry do sygnalizacji o braku świateł np, buzer da sygnał po 10 sek,
p.s a ja nawet mam już go przygotowany do podłączenia, i narazie nie mam gdzie:)
tws - 22-07-2011, 18:31
bardziej myślałem o takim mechaniźmie:
warunki do spełnienia aby wystąpiło przypomnienie:
- włączony zapłon
- jakieś zliczone impulsy drogi z ostatnich kilku sekund
- brak sygnału włączonych świateł
kiedy w/w warunki zostaną spełnione wyskoczył by ekran z informacją o braku włączonych świateł, a buzzer dałby sygnał przez 1-2 sekundy. Ekran zniknie dopiero w momencie kiedy naciśniemy dowolny przycisk albo włączymy światła - nastąpi powrót do ekranu ostatnio wyświetlanego.
Dobre rozwiązanie czy macie lepszy pomysł?
A jakiś pomysł na przypominanie o NIEWYŁĄCZONYCH światłach?
Jeżeli chodzi o hardware płytki 1.1 to są dwie opcje możliwe po update samego softu:
1. do wyboru sygnał wentylatora albo informacja o światłach (tylko jeden przewód można podłączyć)
2. albo informacja o światłach na osobnym wyprowadzeniu (pin8), ale wtedy tracę możliwość zrobienia kolejnego ekranu oscyloskopu dla dowolnego czujnika 0-5V - co chciałem dodać w kolejnej wersji.
Co lepsze? Tylko jedną opcję mogę zastosować - całkiem sporo jest już osób na tym forum z UKP więc decydujcie.
W dodatku w nowszych firmware pokaże się wybór języka eng/pl , pewnie inspekcja oleju oraz przebieg.
Powoli też idą pracę nad hardwarem 2.0 gdzie będą kolejne opcje (np. programowa regulacja jasności podświetlenia, czy pomiar napięcia akumulatora). Dla obeznanych z lutownicą pokaże tutorial jak przerobić samemu płytkę z 1.1 do 2.0 na tzw. "pająka".
Planowany 1.1.3 do UKP v1.1 na początek sierpnia.
UKP 2.0 z firmware 2.0.0 nie wiem jeszcze kiedy będzie.
A może jakieś nowe praktyczne pomysły do firmware 1.1.3 (bez modyfikacji sprzętowych) oraz na 2.0.0 (możliwe modyfikacje sprzętowe) ?
Owczar - 22-07-2011, 18:33
Sygnał z wentylatora za bardzo się nie przyda Miałem go podłączać jak jest opcja, ale w takim razie się wstrzymam...
tws - 22-07-2011, 18:41
sygnał z wentylatora się przydaje w połączeniu z analogowym czujnikiem temperatury silnika, w szczególności jak auto ma kilka latek.
Jak temperatura silnika za bardzo urośnie, buzzer da sygnał ostrzegawczy a my zobaczymy że wentylator ciągle wyłączony to od razu wiadomo co jest grane. Albo jak temperatura niebezpiecznie wzrośnie, wentylator będzie włączony a temperatura nie będzie spadać (pęknięty wąż / uwalony termostat w pozycji zamkniętej )
mar111cin - 22-07-2011, 18:43
Kaczart dokładnie o to samo mi chodziło może tylko troche niezrozumiale się wyraziłem.
ja bym dodał jeszcze ten ekran powitalny galanta i to żeby automatycznie po rozpięciu aku, soft się ustawiał na zliczanie czasu z 1 sekundy, a nie z 3sekund
Owczar - 22-07-2011, 18:43
To by mi się przydało w dieslu
Czujnik temp sobie podłączę do czujnika w reduktorze. Alarm też sobie ustawię. Lepszy byłby czujnik w bloku, bo tutaj pęknięcie węża nie zostanie wykryte :/
tws - 22-07-2011, 18:54
a nie macie miejsca na czujnik w bloku lub głowicy? niemal każdy producent przewiduje conajmniej jedno wolne miejsce (albo i więcej) gdzie są wkręcone zaślepki w postaci śrub.
Zawsze można też temperature oleju mierzyć (jak ma się otwór w misce). Jak się nie ma otworu to są też redukcje na filtr oleju (dystans ok 2cm gdzie z boku jest miejsce na czujnik)
w 1.1.3 będzie już pamiętał ustawienia preferencji po odłączeniu zasilania (oprócz powitania).
jeżeli chodzi o grafiki na ekran powitalny chętnie bym wgrał kilka do wyboru, ale zżera to straszliwie pamięć (jedno logo to 0.5kB mniej we flashu), więc bez dodatkowej zewnętrznej by się nie obyło - a tego nie chce. Wam będę mógł wgrywać przy update na sztywno - np. to co przygotował brodzky - o ile wyrazi zgode
mar111cin - 22-07-2011, 19:02
ale jedną możesz wgrać prawda?;) te logo galanta, co już wgrałeś, jest spoko iby wystarczyło
a co do miski olejowej czemu nie powiedziałeś wcześniej, miałem aż 4 otwory w misce i wszystkie mi zaspawali
tws - 22-07-2011, 19:11
tak jak napisałem wyżej, na sztywno zamiast loga telwis mógłbym Wam wgrywać.
a przebieg pasowałoby dać w ekranie gdzie jest duża godzina (u dołu) ?
Przycisk 2 przełączałby między wyświetlaniem temperatur lub globalnym przebiegiem, a przycisk 3 zmieniałby czcionkę.
A może jeszcze jakiś pomysł na lepszy ekran do tripu (może coś z elementami graficznymi) ? tam jest wolny SW2 i mógłby posłużyć do przełączania poszczególnych opcji w tym ekranie.
Zresztą w każdym ekranie gdzie jest niewykorzystany SW2 i/lub SW3 można by dodać jakieś przełączalne 'pod opcje'
No i czekam na sugestie pozostałych osób co do wyżej poruszanych zagadnień.
|
|
|