Nasze Miśki - Galant V6 Juiceman'a
jacek11 - 30-01-2011, 21:30
"nowi "jadą z koksem
sory za ot.
Juiceman - 30-01-2011, 21:33
Się gra, się ma
maverick911 - 30-01-2011, 21:39
Spoko jeszcze jest czas na takie na razie jestem za fascynowany moim staruszkiem bo lepiej wygląda niż nie jeden nowy z salonu
Juiceman - 30-01-2011, 21:51
maverick911 Miło mi, że Ci się mój galant podoba, sigmy też są cudne. Czekam na opisanie historii Twojego auta. Wcześniejszy post odnosił się do wypowiedzi Jacka, nie miał na celu urażenie kogokolwiek
maverick911 - 31-01-2011, 00:29
Jak chcesz wyśle Ci na meila lub pw
gigant87 - 31-01-2011, 00:48
maverick911, załóż sobie własny temat, w którym będziesz opisywał dalsze dzieje swojego samochodu to temat Juicemana
maverick911 - 31-01-2011, 01:32
Sorki za wtopę nie zjarzylem ze to forum Juicemana.
gigant87 - 31-01-2011, 07:59
Załóż sobie nowy temat w tym dziale: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=21
Opiszesz w nim historię swojego Miśka i z czasem będziesz go uzupełniał
Jak widzisz, w tym dziale, kto chce opisuje swój samochód.
Szkoda było kasować taki długi tekst...
dulas - 13-02-2011, 15:57
Jucus witam Cie dawno nie widziany ,nie moge sie do Ciebie dodzwonic ..Chciale powiedziec ze juz mam nowe autko i tez mitsubishi , czyli mozesz pisac majle o spotach nie pisze co bo to niespodzianka,Teraz jestem na etapie rejestracji(niemieckie blachy) Acha wpisuje sie na twojej dzialce
mephisto - 22-02-2011, 17:19
piekny galus niema to tamto pogratulowac, zycze szerokosci i przyczepnosci
lama - 22-02-2011, 21:37
Tak jak już gdzieś pisałem ....Galanciki są Git....braciak miał v6 2001 rok tylko wersja USA. Wypasik:)
Juiceman - 21-03-2011, 13:00
Pora odkurzyć temat o galu. Nie pisałem nic, bo nie było takiej potrzeby galant jeździ, nic się nie psuje - także nic nie było do opisywania Z tego powodu, że, iż, ponieważ, nic się nie działo odwiedziłem Autoryzowany Warsztat Dolnoślązaków w celu zainstalowania paru giftów (wybaczcie zdjęcia robione z komórki)gdzie serwisowane są Nasze auta u Bartka;] tj. deejay'a.
Do wymiany był pakiet startowy tj Filtr Powietrza FILTRON/ Filtr Oleju BOSH/Filtr paliwa/Filtr Kabinowy FILTRON i oczywiście olej.
Olej ponownie zalany
Oprócz pakietu startowego do wymiany poszły świece NGK jeszcze wyprodukowane w Japonii i uszczelki pod pokrywę zaworów oraz poduszką pod skrzynie.
A tak wyglądały gifty ; ):
Na pierwszy ogień został zlany stary olej po przebiegu 8kkm przy 227 568km na liczniku
Następnym etapem było wyjęcie kolektora ssącego.
Powiem tak rura wydechowa od starego zapyziałego diesla wygląda podobnie jak środek kolektora ssącego albo byłaby czystsza.
W każdym bądź razie po 3 krotnym przeczyszczeniu chemią zaczął w końcu jakoś wyglądać:
Następnie do wymiany poszły uszczelki pod pokrywami zaworów. Tam jak się domyślacie też syf olejowy:
Z gumowych uszczelek zrobiły się plastikowe uszczelki, które przy wyjmowaniu łamały się :
Świece też nadawały się po woli do wymiany:
Pokrywy zaworów też poszły do mycia. Jednak ignorancja poprzedniego właściciela sprawiła iż tak wyglądają umyte/wyszorowane pokrywy od wew. strony:
Strasznie prawda? ; /
Gdy pokrywy zostały zamontowane na swoje miejsce, kolektor poszedł do odrestaurowania wraz z przepustnicą:
W czasie gdy sechł została wymieniona uszkodzona poduszka pod skrzynia, która wyglądała tak:
Dzięki temu, iż kolektor został ściągnięty możliwa była wymiana poduszki od góry, nim się ogarnąłem zobaczyłem Bartka u siebie w silniku :
.
Po zamontowaniu poduszki przyszedł czas na złożenie wszystkiego do kupy, a efekt wyglądał tak:
Na koniec został wlany nowy olej, zamontowany filtr oleju/powietrza jazda próbna i montaż filtru paliwa oraz kabinówki
Bartek Wielkie Dzięki za pomoc i profesjonalną robotę ; )!!!
W najbliższych dniach zostanie wymieniony długi łącznik elastyczny z układu wydechowego oraz w planach ściśnięcie tylnich sprężyn aby go trochę obniżyć. Dalej to już tylko będzie kosmetyka, tj. wymiana zderzaka na zderzak od SE. +halogeny od Legnuma prelifta. Poźniej progi.
wilk88 - 21-03-2011, 13:27
Szkoda, że mam tak daleko do Wrocławia, aczkolwiek pewnie i tak bardziej by się opłacało niż dać jakimś partaczom, co zrobią źle i trzeba będzie dopłacać :/
Widok deejay'a bez głowy na silniku, coś wspaniałego
robertdg - 21-03-2011, 13:30
Tymbark nie wszystkie zdjęcia Ci się wyświetlają
P.S. Tylko się nie obrazaj, taki żarcik
Anonymous - 21-03-2011, 13:52
no ładnie ładnie wyciągnąłeś stamtąd Bartka czy masz teraz dodatkowego Rumaka pod maską ?
|
|
|