Sport - Inne - Extra skopana i dawna druga
Morfi - 25-05-2008, 22:29
gratulacje
Anonymous - 26-05-2008, 15:31
Wczoraj slyszalem był dzień ustawek
Jakieś tabele z wynikami
Morfi - 26-05-2008, 18:59
Zapewne znowu ktos Lechia/Arka górą
Anonymous - 26-05-2008, 22:12
No właśnie nie bo Arkę ustawioną ze Stalą przerwali w ostatniej chwili w Pieńkowie pod Nowym Dworem Mazowieckim, coś Legia tez organizowała i wiem że ekipa z poznania też jechała na spotkanie......
sruba - 30-05-2008, 16:14
Polonia Bytom bez licencji
a co sie z tym wiaze:
Widzew w II lidze, a Piast w ekstraklasie bez barazow.
ten sezon ligowy konczy sie taka paranoja jakich malo bylo...
Lech w Pucharze UEFA
czyli Śląsk gra na swojej licencji. i dobrze bo pewnie by 2 Bydgoszcz byla...
akbi - 30-05-2008, 16:19
Sruba napisał/a: | Widzew w II lidze, |
oj ... a mi się wydaje że Widzew zostanie w III lidze, a po prostu z II nie spadnie Łomża
...a poza tym to się jeszcze wszystko zmieni, jak się wyrok na Zagłębie L. uprawomocni
...heh ... chyba nie nadążam, co dzień inne decyzje:
Cytat: |
- Pogoń Szczecin nie otrzymała licencji na grę w II lidze, w związku z czym utrzymał się najwyżej sklasyfikowany spadkowicz - Kmita Zabierzów.
- W związku z zajęciem przez ukarany karną degradacją Widzew Łódź miejsca barażowego w I lidze baraże o grę w Ekstraklasie nie będą rozgrywane, a Piast Gliwice uzyska automatyczny awans.
- W związku z karną degradacją Zagłębia Sosnowiec i spadkiem tej drużyny z I do III ligi z II ligi spadają tylko trzy zamiast czterech zespołów. |
Anonymous - 30-05-2008, 17:18
akbi napisał/a: |
...heh ... chyba nie nadążam, co dzień inne decyzje:
Cytat: |
- Pogoń Szczecin nie otrzymała licencji na grę w II lidze, w związku z czym utrzymał się najwyżej sklasyfikowany spadkowicz - Kmita Zabierzów.
|
|
akbi skąd takie newsy??? aż mnie brzuch rozbolał z nerwów..
szukam na stronach Pogoni - nic
na stronie PZPNU - nic
na stronie: www.futbol.pl - nic
nawet na Onecie nic
może to news z Faktu ?
Marcin-Krak - 30-05-2008, 19:27
A Wy piszecie wg nowej nomenklatury czy nie
Bo ja nie wiem - ale od tego sezonu jest tak:
I liga =ekstraklasa
II liga = 1 liga
III liga = 2 liga
A co do działań PZPN, to tylko cytat pasuje - "ja tu niezły ***** widzę"
Anonymous - 30-05-2008, 20:44
Marcin-Krak napisał/a: | A Wy piszecie wg nowej nomenklatury czy nie
Bo ja nie wiem - ale od tego sezonu jest tak:
I liga =ekstraklasa
II liga = 1 liga
III liga = 2 liga
A co do działań PZPN, to tylko cytat pasuje - "ja tu niezły ***** widzę" |
Pogoń gra obecnie w IV lidze. Już wiadomo, że ją wygra. Więc ma grać baraż o starą III a o nową II.
Wciąż czekam na wiadomość od akbiego skąd ma takie newsy. Coś mi się nie chce wierzyć, że klub z tak świeżymi tradycjami w ekstraklasie nie mógł uzyskać licencji na grę w III (starej) lidze...
akbi - 30-05-2008, 22:31
detlef napisał/a: | Wciąż czekam na wiadomość od akbiego skąd ma takie newsy. |
http://www.90minut.pl/liga.php?id=3156
czytaj pod tabelą, pewnie gdzieś w serwisie jest więcej na ten temat
... ale tak jak piszesz, Pogoń gra obecnie w IV lidze, więc powinni otrzymać awans do nowej II ligi.
sruba - 30-05-2008, 22:45
news ktory przytoczyl akbi dotyczy tego sezonu - czyliz Pogon nie dostala licencji na gre w II lidze w sezonie 2007/2008. bez stresu
akbi - 30-05-2008, 23:02
Sruba napisał/a: | Pogon nie dostala licencji na gre w II lidze w sezonie 2007/2008. bez stresu |
pewny jesteś ??? bo w tej informacji jest zawarta Kmita, która to właśnie była na najlepszym spadkowym miejscu ... w zeszły roku też byli na 15 miejscu w 2 lidze??
sruba - 30-05-2008, 23:16
dokladnie tak.
wszystkie informacje pod tabela dotycza aktualnego sezonu.
Anonymous - 30-05-2008, 23:17
czyli Jaga znowu jedzie do gdyni
akbi - 31-05-2008, 06:48
dm17 napisał/a: | czyli Jaga znowu jedzie do gdyni |
z informacji podanych na dzień wczorajszy, to nie będzie w ogóle baraży pomiędzy (obecną) 1 a 2 ligą.
...ja pier....cze jaki młyn i jakie bezsensowne decyzje, a w dodatku współczuje tym drużynom z ostatnich miejsc w tabelach, bo raz spadają, a raz nie ... teraz znowu spadają (chodzi mi tu najbardziej o ostatnie drużyny w 2 lidze)
|
|
|