Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant
Wszyc - 21-07-2012, 12:45
szpala85 napisał/a: | wszystko jest w porządku ... Gal śmiga |
No to za miesiąc na zlot
szpala85 - 21-07-2012, 23:52
u mnie cały czas świszczy i przez to psuje dźwięk V6
Wszyc, kto wie może w tym roku zawitam ..... może inaczej od jakiegoś czasu jestem sam i zauważyłem że mam więcej czasu na inne rzeczy
Wszyc - 22-07-2012, 00:07
Ja bym chciał być ale póki co nie mam transportu żadnego i nie wiem co będzie ale postaram się być i zobaczyć wasze galanty a ma być trochę e5 w tym roku
szpala85 - 25-08-2012, 18:57
mały Upgrade :
- wymienione łożysko z piastą przód pasażer
- wymieniony wahacz prosty przód pasażer
- spawana rura wydechowa za łącznikiem elestycznym
- wymieniona guma od anteny automatycznej
...... z głupich spraw to zapomniałem odpiąć aku jak spawałem i chyba załatwiłem sondę lambda .... bo jak czasami jeżdżę to zapala się konttrolka silnika ...
poza tym Gal śmiga cały czas OK , nic się nie dzieje niepokojącego ... dalej siorbie benzynkę hehe .....
a i bym zapomniał .... wczoraj mandat od panów policjantów z Alfy .... 300 zł i 8 pkt. .... ustrzelili mnie z naprzeciwka .....
hehe i mała ciekawostka ... Alfa Policyjna pali więcej niż mój Gal hehe bo aż 14.7 litra na 100 hehe .... i cały czas jeżdżą 50 km/h
robertdg - 25-08-2012, 19:41
szpala85 napisał/a: | Alfa Policyjna pali więcej niż mój Gal hehe bo aż 14.7 litra na 100 hehe .... i cały czas jeżdżą 50 km/h | Jak jeden prowadzi a drugi zmienia biegi to co się dziwisz
areksz121 - 25-08-2012, 20:01
szpala85 napisał/a: | mały Upgrade :...... z głupich spraw to zapomniałem odpiąć aku jak spawałem i chyba załatwiłem sondę lambda .... bo jak czasami jeżdżę to zapala się konttrolka silnika ... |
Ja odłączyłem aku, spawałem w podobnym miejscu, a sondę też diabli wzięli. Najlepiej jednak wykręcić
Co do mandatów, to już dawno nic nie dostałem, w NL ani razu, ale za to rano wracając z nocki, pod domem dmuchałem Wieczorne piwka nie przyznały się że ich spożyłem...nic nie wykazało, albo "0" mieli źle wyskalowane
szpala85 - 25-08-2012, 20:34
robertdg, może być hehe
ale najlepsze jest to że na bajere typu ".. panie policjancie czy pan myśli że to auto tak szybko jeździ .... bo to ni możliwe ... " nie uwierzył ..... hehe chyba sie znał na Galantach bo od razu jak wszedłem do Alfy obejrzeć nagranie to wystrzelił z tekstem czy to 2.0 V6 hehe .....
cóż pędziłem i teraz trzeba zapłacić ....
areksz121, .... hehe chyba będę musiał kupić jakąś na allegro .... ale najlepsze jest to że spalanie jest w normie i auto nie fiksuje .... tylko to już będzie druga czerwona kontrolka po SRS która mnie razi w nocy hehe
areksz121 - 25-08-2012, 22:03
Wywal żarówki z zegarów i na bank nie będzie świecić
m6riano - 26-08-2012, 16:19
szpala85 napisał/a: | hehe i mała ciekawostka ... Alfa Policyjna pali więcej niż mój Gal hehe bo aż 14.7 litra na 100 hehe .... i cały czas jeżdżą 50 km/h |
może cały czas na "jedynce"...;-)
szpala85 - 14-09-2012, 18:28
Panowie nie potrafie sie skupić i odczytać co to za bład ...
http://www.youtube.com/wa...feature=mh_lolz
pomożecie ?
Wszyc - 14-09-2012, 21:14
raz dwa, raz dwa.. 22? .. raz dwa, raz dwa trzy 23?... chwila później raz dwa nosz jasny gwint przestań lecieć sobie w siupy Ty mała czerwona pipo
ale wyglądało jak 23 jest taki błąd? bo się nie znam diesla miałem
szpala85 - 15-09-2012, 22:53
Wszyc,
wychodzi jakiś czujnik od cylindra albo wałka rozrządu .... ale to nie to bo gal jeździ normalnie i spalanie jest w normie ...
w ogóle kiedyś na forum był FAQ z kodami błedów od E5x .. gdzie się to podziało ?
szpala85 - 28-10-2012, 13:03
wczoraj galem wyjechałem z garażu i juz nie mogłem z powrotem wrócić hehe
nie .... nie stało się nic poważnego po prostu moje szerokie letnie kapcie nie nadaja się na 15 cm śniegu hehe musiałem wjechać z rozpędu i na szybko zmieniać buciki ... z zegarkiem w ręku 20 min wraz ze sprawdzeniem stanu zawieszenia
tydzień temu gal przeszedł przegląd bez problemu (prawie bo coś tam mi ręczny słabo działa na prawym tylnim kole ... pewnie linka zapieczona bo od kiedy mam gala może użyłem go ze 5 razy )
ogólnie gal stoi w garażu przez cały tydzień , biorę go na spacer tylko w weekendy aby się nie zastał .....
wszystko spowodowane jest pracą i brakiem czasu .... ... takie realia
cały czas mam błąd srs (byłem u magika z komputerem ale olał mnie ciepłym moczem i powiedział że on takich starych aut nie robi ) ......
automat pracuje świetnie po wymianie oleju i filtra
Wszyc - 28-10-2012, 14:59
szpala85 napisał/a: | wszystko spowodowane jest pracą i brakiem czasu .... ... takie realia |
Nic mu nie będzie nie zmarnuje się u Ciebie a przyjemności dalej dostarcza czyli jak dla mnie wszystko w normie
areksz121 - 28-10-2012, 18:29
szpala85 napisał/a: | cały czas mam błąd srs (byłem u magika z komputerem ale olał mnie ciepłym moczem i powiedział że on takich starych aut nie robi ) ...... |
Jakby co, to mam sprawny sterownik poduch, możemy posłać za przysłowiową flaszkę, skoro lampka w oczy gryzie
Miło słyszeć, że Gal lata bez problemu
|
|
|