[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
m6riano - 31-05-2011, 17:32
Dokładnie..jakieś dziwne rozwiązanie..;-)
[ Dodano: 31-05-2011, 17:33 ]
ps.Owczar weź taki parownik który nie będziesz musiał czyścić co dwa miesiące..jak ja..;-)
Zhan - 31-05-2011, 17:35
mar111cin, wiesz, tak to jest jak zakłada gazownik... dziś pewnie sam bym zrobił całą instalację i trochę inaczej... ale z drugiej strony dość często w podobnym miejscu widziałem zamontowane reduktory.
Owczar - 31-05-2011, 22:06
Zhan, dzięki za foto Masz reduktor tam gdzie ja chcę założyć webasto... Magic jest kuszący bo jest mały i łatwiej będę miał go zamontować. Kurde sam już nie wiem. Jak padnie reduktor to nieduża strata, jak padnie silnik to już gorzej.
mar111cin, a Ty gdzie masz reduktor?
KaWu - 31-05-2011, 22:51
Owczar napisał/a: | Jak padnie reduktor to nieduża strata, jak padnie silnik to już |
Jak padnie M3 to czytalem ze puszcza gaz do ukladu chlodzenia. Mam na osiedlu sasiada co M3 tez mu "poszedl" po zimie i zgubil plyn chlodniczy - dobrze ze w miescie a nie na trasie. Nie wiem co mu padlo w aucie - bo go nie widuje za czesto.
Owczar napisał/a: | Panowie, ma ktoś u siebie wtryski HANY? Jaki kolor wybrać do 2,5? |
NAjpierw wybierz reduktor i pod niego celuj wtryskiwacze. Kazdy reduktor ja "jakis" zakres cisnienia i to musi grac.
Owczar - 31-05-2011, 23:19
A poleci ktoś reduktor w cenie do 300zł?
m6riano - 31-05-2011, 23:23
Ja za swój do 250km dałem 150 z przesyłką:
http://allegro.pl/redukto...1625790811.html
trochę podrożał i nagle zmienił moc do 200km..;-)
DziadekMirek - 31-05-2011, 23:25
Dziwne ze nikt nie wspomnial o Zavoli. Sprawdzony, trwaly i nie drenuje kieszeni.
Anonymous - 31-05-2011, 23:28
Owczar, KME silver, do tego wtryski MJ i wg mnie przy mojej zróżnicowanej jeździe - od buta w podłogę od świateł do świateł, po spokojny crusing po mieście ten zestaw ogarnia V6. jeżeli chodzi o montaż reduktora to jest u mnie w podobnym miejscu jak u Zhan
Owczar - 31-05-2011, 23:31
DziadekMirek napisał/a: | Dziwne ze nikt nie wspomnial o Zavoli. Sprawdzony, trwaly i nie drenuje kieszeni. |
Jeśli zavoli to 2 raczej...
Derpin napisał/a: | jeżeli chodzi o montaż reduktora to jest u mnie w podobnym miejscu jak u Zhan |
No ja muszę znaleźć ghdzie indziej bo to jedyne miejsce gdzie wcisnę piec :/
Zhan - 31-05-2011, 23:38
Derpin napisał/a: | KME silver, do tego wtryski MJ |
ten zestaw nie ogarnia V6. Podłączałeś komputer do sterownika? u mnie dopiero jak sam się zainteresowałem instalką okazało się, jakimi partaczami byli gazownicy i że Silver jest za słaby. A wtryski MJ też przerabiałem, w pierwszym półroczu skończyły mi się dwa. Od mniej więcej dwóch lat mam Matrixy i zapomniałem o problemach z wtryskiwaczami.
Owczar - 31-05-2011, 23:40
Zhan napisał/a: | Od mniej więcej dwóch lat mam Matrixy i zapomniałem o problemach z wtryskiwaczami. |
Też się nad nimi zastanawiam.. A w ogóle ma ktoś hany w galu lub reduktor magic III i napisze jak to się sprawuje w praktyce?
Do firmy KME nie mam za bardzo przekonania...
badmdfk - 31-05-2011, 23:45
Owczar napisał/a: | A w ogóle ma ktoś hany w galu lub reduktor magic III |
Ja taki właśnie zestaw posiadam . Instalke mam już prawie rok i nic sie nie dzieje. Jak dla mnie nie ma praktycznie różnicy na gazie i na benie. Nie znam się za bardzo na tym, ale mogę polecić każdemu w ciemno. Druga sprawa to też ważne kto tą instalkę zakłada. Można zapłacić 4000 zeta i potem psioczyć, że non stop się psuje a gość, który to zakładał ma nikłe pojęcie o tym.
Owczar - 31-05-2011, 23:49
A jak się sprawują wtryskiwacze? Nie hałasują?
Instalkę będę zakładał u brata. Specjalizuje się w stagu, ale tych wtrysków i reduktora jeszcze nie wkładał. 99% klientów nie interesuje co będzie zakładane, tylko ma działać i ma być TANIE.
Z tego co mówił to wrzuca głównie tomasetto i valteki.
Ja jestem ten 1%
badmdfk - 31-05-2011, 23:54
Owczar, Po założeniu instalki nic się nie zmieniło, chodzi tak jak wcześniej, ogólnie zawsze byłem anty do gazu, ale jak kupiłem gala i z konieczności założyłem gaz to stwierdzam, że warto było i następne auto, które kupię to będzie benzyna z gazem żadnych klekotów
deejay - 31-05-2011, 23:54
Marcin ja posiadam Staga 300-6 Plus , reduktor Scorpion GT do 350 KM i wtryski Valteki i wszystko pieknie smiga , wtrysków prawie nie słychac
|
|
|