To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V

m6riano - 31-05-2011, 17:32

Dokładnie..jakieś dziwne rozwiązanie..;-)

[ Dodano: 31-05-2011, 17:33 ]
ps.Owczar weź taki parownik który nie będziesz musiał czyścić co dwa miesiące..jak ja..;-)

Zhan - 31-05-2011, 17:35

mar111cin, wiesz, tak to jest jak zakłada gazownik... dziś pewnie sam bym zrobił całą instalację i trochę inaczej... ale z drugiej strony dość często w podobnym miejscu widziałem zamontowane reduktory.
Owczar - 31-05-2011, 22:06

Zhan, dzięki za foto :) Masz reduktor tam gdzie ja chcę założyć webasto... Magic jest kuszący bo jest mały i łatwiej będę miał go zamontować. Kurde sam już nie wiem. Jak padnie reduktor to nieduża strata, jak padnie silnik to już gorzej.

mar111cin, a Ty gdzie masz reduktor?

KaWu - 31-05-2011, 22:51

Owczar napisał/a:
Jak padnie reduktor to nieduża strata, jak padnie silnik to już

Jak padnie M3 to czytalem ze puszcza gaz do ukladu chlodzenia. Mam na osiedlu sasiada co M3 tez mu "poszedl" po zimie i zgubil plyn chlodniczy - dobrze ze w miescie a nie na trasie. Nie wiem co mu padlo w aucie - bo go nie widuje za czesto.

Owczar napisał/a:
Panowie, ma ktoś u siebie wtryski HANY? Jaki kolor wybrać do 2,5?

NAjpierw wybierz reduktor i pod niego celuj wtryskiwacze. Kazdy reduktor ja "jakis" zakres cisnienia i to musi grac.

Owczar - 31-05-2011, 23:19

A poleci ktoś reduktor w cenie do 300zł?
m6riano - 31-05-2011, 23:23

Ja za swój do 250km dałem 150 z przesyłką:
http://allegro.pl/redukto...1625790811.html
trochę podrożał i nagle zmienił moc do 200km..;-)

DziadekMirek - 31-05-2011, 23:25

Dziwne ze nikt nie wspomnial o Zavoli. Sprawdzony, trwaly i nie drenuje kieszeni.
Anonymous - 31-05-2011, 23:28

Owczar, KME silver, do tego wtryski MJ i wg mnie przy mojej zróżnicowanej jeździe - od buta w podłogę od świateł do świateł, po spokojny crusing po mieście ten zestaw ogarnia V6. jeżeli chodzi o montaż reduktora to jest u mnie w podobnym miejscu jak u Zhan
Owczar - 31-05-2011, 23:31

DziadekMirek napisał/a:
Dziwne ze nikt nie wspomnial o Zavoli. Sprawdzony, trwaly i nie drenuje kieszeni.

Jeśli zavoli to 2 raczej...

Derpin napisał/a:
jeżeli chodzi o montaż reduktora to jest u mnie w podobnym miejscu jak u Zhan

No ja muszę znaleźć ghdzie indziej bo to jedyne miejsce gdzie wcisnę piec :/

Zhan - 31-05-2011, 23:38

Derpin napisał/a:
KME silver, do tego wtryski MJ

ten zestaw nie ogarnia V6. Podłączałeś komputer do sterownika? u mnie dopiero jak sam się zainteresowałem instalką okazało się, jakimi partaczami byli gazownicy i że Silver jest za słaby. A wtryski MJ też przerabiałem, w pierwszym półroczu skończyły mi się dwa. Od mniej więcej dwóch lat mam Matrixy i zapomniałem o problemach z wtryskiwaczami.

Owczar - 31-05-2011, 23:40

Zhan napisał/a:
Od mniej więcej dwóch lat mam Matrixy i zapomniałem o problemach z wtryskiwaczami.

Też się nad nimi zastanawiam.. A w ogóle ma ktoś hany w galu lub reduktor magic III i napisze jak to się sprawuje w praktyce?

Do firmy KME nie mam za bardzo przekonania...

badmdfk - 31-05-2011, 23:45

Owczar napisał/a:
A w ogóle ma ktoś hany w galu lub reduktor magic III

Ja taki właśnie zestaw posiadam . Instalke mam już prawie rok i nic sie nie dzieje. Jak dla mnie nie ma praktycznie różnicy na gazie i na benie. Nie znam się za bardzo na tym, ale mogę polecić każdemu w ciemno. Druga sprawa to też ważne kto tą instalkę zakłada. Można zapłacić 4000 zeta i potem psioczyć, że non stop się psuje a gość, który to zakładał ma nikłe pojęcie o tym.

Owczar - 31-05-2011, 23:49

A jak się sprawują wtryskiwacze? Nie hałasują?

Instalkę będę zakładał u brata. Specjalizuje się w stagu, ale tych wtrysków i reduktora jeszcze nie wkładał. 99% klientów nie interesuje co będzie zakładane, tylko ma działać i ma być TANIE.
Z tego co mówił to wrzuca głównie tomasetto i valteki.
Ja jestem ten 1% :D

badmdfk - 31-05-2011, 23:54

Owczar, Po założeniu instalki nic się nie zmieniło, chodzi tak jak wcześniej, ogólnie zawsze byłem anty do gazu, ale jak kupiłem gala i z konieczności założyłem gaz to stwierdzam, że warto było i następne auto, które kupię to będzie benzyna z gazem :lol: żadnych klekotów :twisted:
deejay - 31-05-2011, 23:54

Marcin ja posiadam Staga 300-6 Plus , reduktor Scorpion GT do 350 KM i wtryski Valteki i wszystko pieknie smiga , wtrysków prawie nie słychac :wink: