To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa

Anonymous - 10-04-2008, 11:30

Cytat:
Szokujący reportaż telewizji BBC - Polacy przedstawieni jako neonaziści

Telewizja BBC wyemitowała reportaż zrealizowany przez Mihira Bose, szefa sportu tej stacji, który miał opowiadać o tym, jak Polska radzi sobie z problemem rasizmu na stadionach. Zamiast tego przedstawiono Polaków jako neonazistów - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
Wyemitowano tam wypowiedzi czarnoskórego obrońcy warszawskiej Legii Dicksona Choto oraz prezesa KP Legia, Leszka Miklasa, który miał stwierdzić, iż "15-20 procent kibiców Legii to neonaziści", a także, że "kibice Legii nie rozumieją problemu rasizmu".

- Jestem zszokowany materiałem wyemitowanym przez telewizję BBC. Jeśli chodzi o moją wypowiedź, to pan redaktor najpierw opowiadał mi, że na Legii wciąż mamy wiele osób, które wywieszają flagi o charakterze nacjonalistycznym. Odpowiedziałem, iż takie osoby stanowią absolutny margines, to może być kilkanaście procent tych zagorzałych sympatyków, którzy mają poglądy kwazi-rasistowskie. A w materiale wyszło, że w ogóle 15-20 procent kibiców jest neonazistami. Zastanawiamy się, co z tym zrobić, ponieważ cały materiał jest bardzo tendencyjny - powiedział Miklas.

Anonymous - 12-04-2008, 19:28

byłem dziś na Legii i się tylko zastanawiam.. kiedy TW Mariusz W. ustąpi i kiedy skończy się ta gehenna... :(
Marcin-Krak - 12-04-2008, 22:56

No to jutro "trzymać: trza kciuki za Groclin :finga:

[ Dodano: 19-04-2008, 22:47 ]
Co się odwlecze to ...

Mamy mistrza :mrgreen:

To kto będzie drugi :?:

Anonymous - 22-04-2008, 22:11

Marcin-Krak napisał/a:
No to jutro "trzymać: trza kciuki za Groclin :finga:

[ Dodano: 19-04-2008, 22:47 ]
Co się odwlecze to ...

Mamy mistrza :mrgreen:

To kto będzie drugi :?:

Drugi bedzie w tym roku Groclin Grodzisk Wlkp. - zasluzyli na to w tym roku.

A Wisle gratulujemy zwyciestwa :mrgreen:

Anonymous - 23-04-2008, 09:04

No ale mój drogi, mistrza nie zdobywa się za zasługi tylko za punkty w lidze :p
Moim zdaniem z trójki Lech-Legia-Groclin, zespół z Grodziska będzie trzeci a wicemistrzostwo rozegra się między Lechem a Legią.

Anonymous - 23-04-2008, 17:37

detlef pozyjemy zobaczymy :wink:
Anonymous - 23-04-2008, 19:08

luzik Meteo, idę w niedzielę osobiście dopilnować, żeby (L)egia pokonała Mistrza Polski po raz drugi w krótkim okresie.. :p i żeby zajęła to drugie miejsce :)
Anonymous - 23-04-2008, 20:39

detlef skoro tak bardzo Ci zalezy na zwyciestwie Legii to bede trzymal pierwszy raz kciuki zeby wygrala Legia - tak w ramach tego ze jestesmy Mitsumaniakami :wink: :finga:
Anonymous - 23-04-2008, 22:50

no dobra, trzymaj kciuki Meteo - ja z kolei trzymam.. Cię za słowo :)
Marcin-Krak - 25-04-2008, 09:01

Z dzisiejszej lektury Onet.pl wychodzi, że w przyszłym sezonie w ataku Wisły będą grali:
Agali z Kluivertem :twisted: :twisted: :twisted:

Otwieramy dom starców, czy przechowalnię dla przechodzonych talentów :?: :roll:

Anonymous - 28-04-2008, 19:09

Pewne sytuacje czy też wydarzenia nie wymagają komentarza bo są komentarzem same w sobie..Jak np.: to.

Ps. Dzięki Meteo, że trzymałeś kciuki za Legie. Pomogło :)

[ Dodano: 30-04-2008, 22:35 ]
LEGIA w finale PP !!!
I w UEFA !! :D

Anonymous - 01-05-2008, 17:59

detlef - i kciuki pomogly :wink:

Teraz trzeba trzymac za Wisle zeby wkoncu awansowali do LM :mrgreen:

Anonymous - 08-05-2008, 09:30

Anonymous - 08-05-2008, 09:53

Mocno żenujący transparent. Mam nadzieję, że PZPN zdecydowanie zareaguje i ukarze klub należycie!
Anonymous - 08-05-2008, 13:14

a co na to wladze klubu ? nie widzialy co ich kibice wywieszaja na trybunach ? parodia i zenada