To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

Owczar - 09-12-2011, 18:16

Jackall napisał/a:
deejay z tym pedałem hamulca nie ma znaczenia czy manual czy automat? Chodzi mi o to czy są jednakowo "zakotwiczone" w aucie?

Identycznie. Nawet pompa i serwo są takie same.

Jackall - 09-12-2011, 18:33

Dzięki Owczar, może jak znajdę chwile to rzucę tam okiem :wink:
fj_mike - 12-12-2011, 15:54

sveno napisał/a:
Poza tym mała część użytkowników EA czyta mój dział

Skromy jesteś :wink:
Czytają, czytają :mrgreen:

wojzi - 12-12-2011, 18:16

fj_mike napisał/a:
sveno napisał/a:
Poza tym mała część użytkowników EA czyta mój dział

Skromy jesteś :wink:
Czytają, czytają :mrgreen:

A użytkownicy innych modeli Mitsu też czasem podczytują :D . Jak się zna własciciela to się i czyta o jego Miśku od czasu do czasu :P .

Tomii - 12-12-2011, 19:46

Hugo napisał/a:
Tomii napisał/a:
pedał hamulca musiał by mieć sprężynę która go podnosi
A u Ciebie jej nie ma?

w sumie to nie wiem bo nie zaglądałem tam jeszcze ale serwo też powinno mieć sprężynę

sveno - 17-12-2011, 16:50

dzięki koledze z forum mam nowe tarcze :)
http://www.youtube.com/watch?v=lT3lbgDHYHE

jest jeszcze kilka niedoróbek, ale najważniejsze, że kolega z forum udowodnił, że da się tak to wydrukować, żeby czarne było czarne i nie przepuszczało światła, reszta to kosmetyka. No i ta metoda daje możliwość realizacji kolejnego szatańskiego pomysłu, ale o tym później, bo muszę jeszcze kilka rzeczy sprawdzić.

dawidoski13 - 17-12-2011, 16:58

Nook powiem krótko. miodzio malina to wygląda :wink: :!:
Owczar - 17-12-2011, 17:30

sveno, jaki koszt? i czy można zamawiać?
sveno - 17-12-2011, 17:49

dawidoski13 napisał/a:
miodzio malina to wygląda :wink: :!:
ta, tylko na filmiku zrobionym kalkulatorem :) rzeczywistość nie jest juz tak piękna :) Owszem napis Galant i V6 są strzałem w dziesiątkę, ale nad kolorami trzeba popracować, bo zielone kontrolki świecą na żółto, a pomarańczowe są prawie czerwone, poza tym przekombinowałem czcionki w "CRIUSE MAIN" i "CRIUSE SET"
Owczar, na razie nie ma co zamawiać, trzeba to jeszcze wszystko dopracować, zresztą teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłem wspominając, kto zrobił te tarcze, bez jego wiedzy, idzie Edycja

k@rol - 17-12-2011, 18:23

czad...
sveno napisał/a:
że da się tak to wydrukować, żeby czarne było czarne i nie przepuszczało światła

sveno napisał/a:
ta metoda daje możliwość realizacji kolejnego szatańskiego pomysłu
to mi się podoba :twisted:
Owczar - 17-12-2011, 18:38

sveno napisał/a:
Owczar, na razie nie ma co zamawiać, trzeba to jeszcze wszystko dopracować, zresztą teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłem wspominając, kto zrobił te tarcze, bez jego wiedzy, idzie Edycja

Masz rację. Jeśli ta osoba będzie chciała zrobić więcej tego i wyjdzie to sensownie, to ja bym się pisał :) Jeśli nie to trudno ;)

SPIDER-ek - 20-12-2011, 20:39

sveno Gratulacje 1000 posta :) Pewnie nie zauważyłeś nawet.
Tomek - 05-01-2012, 21:43

Panie sveno, prosze coś napisać, bo dawno nie było nowości.
Jakie plany upgrade-owo - tuning-owe ??
nie widziałem Cie na liscie po siłowniki maski, opuściłeś taką okazję?
mam dla Ciebie pomysły gadżetowe

sveno - 06-01-2012, 15:41

Rzeczywiście już dawno nic nie pisałem, a to dlatego, że nie ma o czym. Galant jeździ, nic nie stuka, a właśnie oleju ostatnio dolałem, całe 0.2l :) (od wymiany prawie 8tys zrobione)
UKP skalibrowany z dokładnością do ok 3%, wg mnie lepiej się nie da, bo tankując nawet na tej samej stacji, za każdym razem wyciskając gaz z butli do granic możliwości, wartości zatankowanych litrów wahają się w granicach nawet 2l :shock: 2 razy zdarzyło się, że UKP pokazuje pozostałe 0.1l LPG w butli, nagle zmienia się na 0.0 a tu pisk buzzera-gaz się skończył :)
tomek84 napisał/a:
Jakie plany upgrade-owo - tuning-owe ??
zawieszone z powodów rodzinnych no i lakiernia jeszcze nie skończona :(
tomek84 napisał/a:
nie widziałem Cie na liscie po siłowniki maski, opuściłeś taką okazję?
szczerze dla mnie to żadna okazja. Nie uśmiecha mi się wydać prawie 150zł na, nie oszukujmy się, zbędny gadżet. Maskę otwieram raz na miesiąc więc wole te 150zł zainwestować w coś czym częściej będę cieszył oko np. tylny zderzak Avance :)
tomek84 napisał/a:
mam dla Ciebie pomysły gadżetowe
jakie? Ty się lepiej za ten wyświetlacz od UKP weź :) aha na spocie mnie nie będzie-pracuję :( więc anteny Ci nie wsunę :P
Tomek - 06-01-2012, 17:00

sveno napisał/a:
jakie?

a jeden pomysł mi wpadł
ale to tylko gadżet, więc nie wiem czy będziesz zainteresowany
powiem Ci jak się spotkamy\

sveno napisał/a:
Ty się lepiej za ten wyświetlacz od UKP weź

mówisz = masz
40 minut roboty i gotowe
efekt nie powala, ale biorąc pod uwagę użyte narzędzia to i tak jest ok
lekko poprawię papierkiem, i może prysnę lakierem
zamontowałem wyświetlacz na wprost
chciałbym to założyć z szybką, ale ta jest ciemna, nic nie widać i trzeba by dziurę wyciąć

kiedy będziesz miał czas??