To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)

Anonymous - 15-02-2012, 21:11

deejay, Xsystoff, wcześniej miałem jodełkę na spsportach i nakangach więc teoretycznie większy opór toczenia :P myślę że tutaj opory toczenia nie będą większe bardziej skład mieszanki może lepiej się kleić... no i przede wszystkim wzrośnie komfort bo tamte średnio nadawały się na trasy jak dla mnie były zdecydowanie za głośnie... a różnica 225 do 215 raczej aż tyle go nie zamuli :P
Matejko - 16-02-2012, 00:36

nie wiem, o czym piszesz, ale jak zalozylem do carismy yoko ac01 i pojechalem w pierwsza trase smigajac sobie ponad dozwolona, slyszalem jedynie powietrze... zdziwilem sie ze opona moze byc tak cicha, tu tez masz asymetryczny bieznik, miejmy nadzieje, ze ktos je sprzedal z innych powodow niz zly stan zawieszenia :p
Tomek - 16-02-2012, 12:54

Derpin, ile Cie wyszła cała naprawa, jeśli możesz zdradzić
i jaki był zakres prac?

Anonymous - 16-02-2012, 19:48

730 zł brutto graty w tym:
olej Valvo Maxlife 5w40
olej GM 10w40
filtr oleju knecht ( mimo że od ostatniej wymiany oleju pyknęłęm ze 2 tysiące dopiero)
2 uszczelki pokrywy zaworów Elring
2 komplety śrub do głowic Elring
uszczelniacz wału Elring
2 uszczelniacze wałków Elring
2 uszczelki głowic Elring
pasek rozrządu Conti

450 zł netto robota głowic w tym
wymiana wszystkich 24 uszczelniaczy
docieranie wszystkich gniazd i zaworów
planowanie obu głowic
mycie głowic i sprawdzenie szczelności

650 zł netto kompletna robota montaż/demontaż (rozpięcie i spięcie rozrządu w cenie) wraz z myciem silnika od spodu i góry oraz komory,
wraz z dokładnym czyszczeniem przepustnicy, kolektora dolotowego, kominka, zaworu egr, i popychaczy. Płukanie silnika poprzez wlanie oleju GM, a następnie zalanie już docelowego oleju Valvo wraz z wymianą filtra. Składanie ze starannością jak dla siebie.

łącznie wychodzi: 1830 zł

gdyby nie rabaty i znajomości myślę że z 3 koła by pękły...

wszystkie ceny i robocizny po mega rabatach dzięki Rafałowi i mojemu znajomemu który wszystko ogarnął u siebie na warsztacie, więc gdyby ktoś szukał kogoś do takiej roboty (albo jakiejś innej :P ) w Szczecinie to mogę polecić z czystym sumieniem bardzo ogarniętego mechanika www.v-max.szczecin.pl :)

eggforever - 19-02-2012, 23:50

Bywasz czasem w Bydgoszczy?

Zeszłego roku kilka razy mignął mi biały kombi ale zawsze z boku i nie widziałem rejestracji. Podoba mi się ten kolorek bardziej niż mój srebrny :)

Anonymous - 20-02-2012, 00:08

dzięki, dzięki słowa uznania o kolorze za każdym razem sprawiają że jeszcze bardziej lubię to auto ;) :D

w Bydgoszczy nie bywam, latam na stałych trasach do poznania i hamburga ewentualnie, + jakieś okazjonalne wypady do łodzi czy innego miasta, ale w bydzi ostatnio byłem z 4 lata temu...

a ten biały to pewnie przedlift albo vrka bo avance jest tylko mój 8) 8) :mrgreen:

Xsystoff - 20-02-2012, 00:39

Biale sa najladniejsze :twisted:
roch_27 - 20-02-2012, 10:01

ap ropo białych :arrow: White Galant V6 8)
Hugo - 20-02-2012, 12:58

Widzę, że każdy biały EA jest jedyny :P Taki ładny na zewnątrz, a pod maską jaki chlew :?
stary alfer - 20-02-2012, 13:13

Hugo napisał/a:
Widzę, że każdy biały EA jest jedyny

Ten z linku to zwykły polift :P

Hugo napisał/a:
Taki ładny na zewnątrz, a pod maską jaki chlew

To fakt, niesamowicie rzuca się to w oczy. Ale może to i dobrze...

SPIDER-ek - 20-02-2012, 13:52

Hugo napisał/a:
Widzę, że każdy biały EA jest jedyny :P Taki ładny na zewnątrz, a pod maską jaki chlew :?

Fakt, jak to można zrobić taki chlew pod maską. Wyglada jakby zamiast w kałużę wody wjechał w kałużę oleju.:)

Anonymous - 20-02-2012, 16:54

Hugo napisał/a:
Widzę, że każdy biały EA jest jedyny :P

auto z linku Rocha to przedlift i w dodatku 99 rok a nie 2000 jak pisze sprzedawca a takich jak on były aż 4 :P
Mój jest jedynym białym avancem w kombi i manualu. :finga:

roch_27, widzę zacząłeś szukać następcy vra?

a to wy nie wiecie że brudna komora to oznaka że z silnikiem wszystko ok ;) :lol:

roch_27 - 20-02-2012, 21:55

Derpin napisał/a:
tak się tylko rozglądam :P
m6riano - 21-02-2012, 01:38

roch_27 napisał/a:
Derpin napisał/a:
tak się tylko rozglądam :P

danino88 - 21-02-2012, 19:25

Cytat:
Mój jest jedynym avancem w kombi i manualu. :finga:

Dlaczego go sprzedajesz ? :(