To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

Tomek - 15-11-2012, 12:14

Blondi napisał/a:

nie chce psuc nikomu dobreo nastroju ale czy wogóle jest to realne zeby wzięli przy planowaniu rozgrywek taki klub ja my??

możliwe jest wszystko
ale tutaj trzeba by uderzać do władz miasta i do klubu, żeby te zadbały o to, żeby meczu w tych dniach w KRK nie było
takie rzeczy się robi z różnych względów, w różnych ligach, nie tylko piłkarskich

z drugiej strony, to osoby "nie z Krakowa" nie znają wpływu przejścia kibiców przez miasteczko, po meczu
moim zdaniem aż takiej tragedii tam nie ma, a Policja mogłaby tak zorganizować przejście kibiców i pozamykać ulice, żebyśmy byli bezpieczni
choć może być różnie, np. gdy Wisła przegra z Legią, dlatego wiadomo, że lepiej żeby tam meczu nie było

no temat dla adminów jest niełatwy

JCH - 15-11-2012, 14:03

Blondi napisał/a:
czy wogóle jest to realne zeby wzięli przy planowaniu rozgrywek taki klub ja my??
NIE :)
tomek84 napisał/a:
możliwe jest wszystko
No bez przesady.... :lol: :lol: :lol:
Ale możliwe jest też i to, że nie trzeba będzie dzwonić do Ekstraklasy. Możliwe jest, że Wisła czy kto tam jeszcze nie będzie grać w Ekstraklasie ;) 8)

sniegu - 15-11-2012, 14:27

mkm napisał/a:
sniegu, luz :wink: Pomyliły Ci się nick-i.

Może i.
Ale stawiałem na Ciebie :mrgreen:
mecz meczem zagrożenie jest tylko na dzień dzisiejszy mamy taką sytuację
Mamy zlot w KRK lub nigdzie indziej (alternatywy brak)
mamy organizatorów w KRK lub ich brak (nikt się na moją listę nie wpisał nie zapominam o białej i masie ale tu jest deklaracja pełnej organizacji)
Mamy możliwość odwołania zlotu za pięć 12 lub nie mamy go w ogóle ( rozwiązanie wybranie awaryjnego terminu tydzień przed lub po może to naiwne ale innego nie widzę)

Nikt nie będzie się liczył z Nami w taki sposób żeby na nas uważać podczas meczu trzeba być na to przygotowanym i wtedy na konwój też raczej nie ma co liczyć policja skupi się na kibicach.

podsumowując albo mamy zlot z pewnym ryzykiem albo w ogóle.

Tomek - 15-11-2012, 14:44

JCH napisał/a:
NIE :)

JCH napisał/a:
No bez przesady.... :lol: :lol: :lol:

mylisz się Jacku

Jeśli jest tak, że miasto musi wyrazić zgodę na zlot i taką zgodę wydaje, to zlot się odbędzie i nikt go nie odwoła "za 5 12".

Jeśli miasto zgodę wyda, to mają świadomość, że może być mecz i jeśli ktoś tam uzna, że może to konfliktować, to wystąpią do Ekstraklasy, o to, żeby meczu nie było w ten weekend w KRK, przy planowaniu terminarza bierze się wiele rzeczy pod uwagę, typu: w ten czy w ten dzień, na tym stadionie jest koncert mandaryny.
Także nie takie "No bez przesady.... :lol: :lol: :lol: "
Pamiętajmy też, że stadion jest stadionem miejskim.

Ale nie jest to tak, że ekstraklasa będzie się z nami liczyć, bo nie będzie.
Ale z miastem/klubem - to już co innego.

Gorzej jeśli miasto uzna, że ewentualny ZLOT nie konfliktuje z ew. meczem i nie daj boże mecz się zdarzy.

JCH napisał/a:
Ale możliwe jest też i to, że nie trzeba będzie dzwonić do Ekstraklasy. Możliwe jest, że Wisła czy kto tam jeszcze nie będzie grać w Ekstraklasie ;) 8)

w niższych ligach też są mecze, a Wisła ma wiernych kibiców

wojzi - 15-11-2012, 14:44

tomek84 napisał/a:
możliwe jest wszystko

sniegu napisał/a:
rozwiązanie wybranie awaryjnego terminu tydzień przed lub po może to naiwne ale innego nie widzę)

To jedno rozwiązanie a i inne na pewno się znajdą. Tylko trzeba spokojnie wysłuchać wszystkich wątpliowści, obiekcji i ostrzeżeń przed możliwymi zagrożeniami, a potem skupić się na ich rozwiązaniu.

Tomek - 15-11-2012, 14:46

wojzi napisał/a:

sniegu napisał/a:
rozwiązanie wybranie awaryjnego terminu tydzień przed lub po może to naiwne ale innego nie widzę)

To jedno rozwiązanie a i inne na pewno się znajdą. Tylko trzeba spokojnie wysłuchać wszystkich wątpliowści, obiekcji i ostrzeżeń przed możliwymi zagrożeniami, a potem skupić się na ich rozwiązaniu.

To jest wielce problemowe, bo jednak termin trzeba zaklepać wcześniej, a terminarz ligi kiedy się pojawia ?? W lipcu ?? / sierpniu ??

wojzi - 15-11-2012, 14:46

Ważne żebyśmy pamiętali, że nie tylko wszyscy inni mają się do nas dostosować, ale sami żebyśmy byli też gotowi dostosować się do innych.
JCH - 15-11-2012, 15:17

tomek84 napisał/a:
mylisz się Jacku
tomek84 napisał/a:
Tomku.... na jakiejś podstawie tak sądzisz czy są to tylko Twoje życzenia?
Gdzie nam..... małym żuczkom..... Mitsumaniakom do Ekstraklasy :!:
Nie ta liga - dosłownie i w przenośni :)

Tomek - 15-11-2012, 15:23

JCH napisał/a:
tomek84 napisał/a:
mylisz się Jacku
tomek84 napisał/a:
Tomku.... na jakiejś podstawie tak sądzisz czy są to tylko Twoje życzenia?
Gdzie nam..... małym żuczkom..... Mitsumaniakom do Ekstraklasy :!:
Nie ta liga - dosłownie i w przenośni :)

mówię tak na podstawie mojej znajomości tematu

i tak jak napisałem powyżej - z nami nikt się nie będzie liczył - fakt
nie my jestesmy partnerem w dyskusji, a miasto, które - jeśli będzie miało ochote i uzna za stosowne
ale opisałem wyżej jak to wygląda, nie będę się powtarzać

pozdrawiam

sniegu - 15-11-2012, 15:40

Zlot w lipcu????
przed meczami?

[ Dodano: 15-11-2012, 15:43 ]
wiem że tradycja ble ble ble
ale to też trzeba przemyśleć...

Tomek - 15-11-2012, 15:52

sniegu napisał/a:
Zlot w lipcu????
przed meczami?

[ Dodano: 15-11-2012, 15:43 ]
wiem że tradycja ble ble ble
ale to też trzeba przemyśleć...

albo pod koniec czerwca
zamiast ostatni weekend wakacji to pierwszy weekend wakacji
liga gra do 1 czerwca

np. 28-30 czerwca

yalook - 15-11-2012, 15:53

nie wiążmy naszego zlotu z ligą piłkarską. W dowolnym terminie może być mecz, marsz antyrządowy, strajk taksówkarzy, albo jeszcze coś innego a równie nieprzewidywalnego. Zlot w duzym mieście zawsze niesie za sobą ryzyko innej imprezy w tym samym czasie. I jeśli decydujemy się na zlot w Krakowie (ja jestem jak najbardziej za bo uwielbiam Kraków) to nie oglądajmy się na tego typu rzeczy.
sniegu - 15-11-2012, 15:56

yalook napisał/a:
nie wiążmy naszego zlotu z ligą piłkarską. W dowolnym terminie może być mecz, marsz antyrządowy, strajk taksówkarzy, albo jeszcze coś innego a równie nieprzewidywalnego. Zlot w duzym mieście zawsze niesie za sobą ryzyko innej imprezy w tym samym czasie. I jeśli decydujemy się na zlot w Krakowie (ja jestem jak najbardziej za bo uwielbiam Kraków) to nie oglądajmy się na tego typu rzeczy.

Tak? ok mnie to lotto ale teraz mecz legia - wisła wisła przegrywa grupa kibiców widzi auta z warszawskimi blachami np Twoimi na mieście pod marketem to będzie odsetek i może przesadzam, ale chcesz mieć autko gwoździem przejechane???

sveno - 15-11-2012, 16:05

jutro z rana idę na stadion i zobaczę co się uda załatwić. Może jak grzecznie poprosimy to coś się uda załatwić? Ja tam wierzę w cuda, bo jak powiedziałem Maćkowi o moim pomyśle z MS AGH to wiecie jakie było jego pierwsze zdanie? "Nie ma szans!!!" a tu się okazało że jest wręcz przeciwnie, może i w tym wypadku tak będzie? Poczekajcie do jutra.
mjsystem - 15-11-2012, 16:06

Panowie nie demonizujmy. Trzeba ustalić szczegóły. Czy ktoś pójdzie do Urzędu Miasta ???