Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja
Tomek - 15-11-2012, 12:14
Blondi napisał/a: |
nie chce psuc nikomu dobreo nastroju ale czy wogóle jest to realne zeby wzięli przy planowaniu rozgrywek taki klub ja my?? |
możliwe jest wszystko
ale tutaj trzeba by uderzać do władz miasta i do klubu, żeby te zadbały o to, żeby meczu w tych dniach w KRK nie było
takie rzeczy się robi z różnych względów, w różnych ligach, nie tylko piłkarskich
z drugiej strony, to osoby "nie z Krakowa" nie znają wpływu przejścia kibiców przez miasteczko, po meczu
moim zdaniem aż takiej tragedii tam nie ma, a Policja mogłaby tak zorganizować przejście kibiców i pozamykać ulice, żebyśmy byli bezpieczni
choć może być różnie, np. gdy Wisła przegra z Legią, dlatego wiadomo, że lepiej żeby tam meczu nie było
no temat dla adminów jest niełatwy
JCH - 15-11-2012, 14:03
Blondi napisał/a: | czy wogóle jest to realne zeby wzięli przy planowaniu rozgrywek taki klub ja my?? | NIE
tomek84 napisał/a: | możliwe jest wszystko | No bez przesady....
Ale możliwe jest też i to, że nie trzeba będzie dzwonić do Ekstraklasy. Możliwe jest, że Wisła czy kto tam jeszcze nie będzie grać w Ekstraklasie
sniegu - 15-11-2012, 14:27
mkm napisał/a: | sniegu, luz Pomyliły Ci się nick-i. |
Może i.
Ale stawiałem na Ciebie
mecz meczem zagrożenie jest tylko na dzień dzisiejszy mamy taką sytuację
Mamy zlot w KRK lub nigdzie indziej (alternatywy brak)
mamy organizatorów w KRK lub ich brak (nikt się na moją listę nie wpisał nie zapominam o białej i masie ale tu jest deklaracja pełnej organizacji)
Mamy możliwość odwołania zlotu za pięć 12 lub nie mamy go w ogóle ( rozwiązanie wybranie awaryjnego terminu tydzień przed lub po może to naiwne ale innego nie widzę)
Nikt nie będzie się liczył z Nami w taki sposób żeby na nas uważać podczas meczu trzeba być na to przygotowanym i wtedy na konwój też raczej nie ma co liczyć policja skupi się na kibicach.
podsumowując albo mamy zlot z pewnym ryzykiem albo w ogóle.
Tomek - 15-11-2012, 14:44
JCH napisał/a: | NIE |
JCH napisał/a: | No bez przesady.... |
mylisz się Jacku
Jeśli jest tak, że miasto musi wyrazić zgodę na zlot i taką zgodę wydaje, to zlot się odbędzie i nikt go nie odwoła "za 5 12".
Jeśli miasto zgodę wyda, to mają świadomość, że może być mecz i jeśli ktoś tam uzna, że może to konfliktować, to wystąpią do Ekstraklasy, o to, żeby meczu nie było w ten weekend w KRK, przy planowaniu terminarza bierze się wiele rzeczy pod uwagę, typu: w ten czy w ten dzień, na tym stadionie jest koncert mandaryny.
Także nie takie "No bez przesady.... "
Pamiętajmy też, że stadion jest stadionem miejskim.
Ale nie jest to tak, że ekstraklasa będzie się z nami liczyć, bo nie będzie.
Ale z miastem/klubem - to już co innego.
Gorzej jeśli miasto uzna, że ewentualny ZLOT nie konfliktuje z ew. meczem i nie daj boże mecz się zdarzy.
JCH napisał/a: | Ale możliwe jest też i to, że nie trzeba będzie dzwonić do Ekstraklasy. Możliwe jest, że Wisła czy kto tam jeszcze nie będzie grać w Ekstraklasie |
w niższych ligach też są mecze, a Wisła ma wiernych kibiców
wojzi - 15-11-2012, 14:44
tomek84 napisał/a: | możliwe jest wszystko |
sniegu napisał/a: | rozwiązanie wybranie awaryjnego terminu tydzień przed lub po może to naiwne ale innego nie widzę) |
To jedno rozwiązanie a i inne na pewno się znajdą. Tylko trzeba spokojnie wysłuchać wszystkich wątpliowści, obiekcji i ostrzeżeń przed możliwymi zagrożeniami, a potem skupić się na ich rozwiązaniu.
Tomek - 15-11-2012, 14:46
wojzi napisał/a: |
sniegu napisał/a: | rozwiązanie wybranie awaryjnego terminu tydzień przed lub po może to naiwne ale innego nie widzę) |
To jedno rozwiązanie a i inne na pewno się znajdą. Tylko trzeba spokojnie wysłuchać wszystkich wątpliowści, obiekcji i ostrzeżeń przed możliwymi zagrożeniami, a potem skupić się na ich rozwiązaniu. |
To jest wielce problemowe, bo jednak termin trzeba zaklepać wcześniej, a terminarz ligi kiedy się pojawia ?? W lipcu ?? / sierpniu ??
wojzi - 15-11-2012, 14:46
Ważne żebyśmy pamiętali, że nie tylko wszyscy inni mają się do nas dostosować, ale sami żebyśmy byli też gotowi dostosować się do innych.
JCH - 15-11-2012, 15:17
tomek84 napisał/a: | mylisz się Jacku |
tomek84 napisał/a: | Ale nie jest to tak, że ekstraklasa będzie się z nami liczyć, bo nie będzie.
Ale z miastem/klubem - to już co innego. | Tomku.... na jakiejś podstawie tak sądzisz czy są to tylko Twoje życzenia?
Gdzie nam..... małym żuczkom..... Mitsumaniakom do Ekstraklasy
Nie ta liga - dosłownie i w przenośni
Tomek - 15-11-2012, 15:23
JCH napisał/a: | tomek84 napisał/a: | mylisz się Jacku |
tomek84 napisał/a: | Ale nie jest to tak, że ekstraklasa będzie się z nami liczyć, bo nie będzie.
Ale z miastem/klubem - to już co innego. | Tomku.... na jakiejś podstawie tak sądzisz czy są to tylko Twoje życzenia?
Gdzie nam..... małym żuczkom..... Mitsumaniakom do Ekstraklasy
Nie ta liga - dosłownie i w przenośni |
mówię tak na podstawie mojej znajomości tematu
i tak jak napisałem powyżej - z nami nikt się nie będzie liczył - fakt
nie my jestesmy partnerem w dyskusji, a miasto, które - jeśli będzie miało ochote i uzna za stosowne
ale opisałem wyżej jak to wygląda, nie będę się powtarzać
pozdrawiam
sniegu - 15-11-2012, 15:40
Zlot w lipcu????
przed meczami?
[ Dodano: 15-11-2012, 15:43 ]
wiem że tradycja ble ble ble
ale to też trzeba przemyśleć...
Tomek - 15-11-2012, 15:52
sniegu napisał/a: | Zlot w lipcu????
przed meczami?
[ Dodano: 15-11-2012, 15:43 ]
wiem że tradycja ble ble ble
ale to też trzeba przemyśleć... |
albo pod koniec czerwca
zamiast ostatni weekend wakacji to pierwszy weekend wakacji
liga gra do 1 czerwca
np. 28-30 czerwca
yalook - 15-11-2012, 15:53
nie wiążmy naszego zlotu z ligą piłkarską. W dowolnym terminie może być mecz, marsz antyrządowy, strajk taksówkarzy, albo jeszcze coś innego a równie nieprzewidywalnego. Zlot w duzym mieście zawsze niesie za sobą ryzyko innej imprezy w tym samym czasie. I jeśli decydujemy się na zlot w Krakowie (ja jestem jak najbardziej za bo uwielbiam Kraków) to nie oglądajmy się na tego typu rzeczy.
sniegu - 15-11-2012, 15:56
yalook napisał/a: | nie wiążmy naszego zlotu z ligą piłkarską. W dowolnym terminie może być mecz, marsz antyrządowy, strajk taksówkarzy, albo jeszcze coś innego a równie nieprzewidywalnego. Zlot w duzym mieście zawsze niesie za sobą ryzyko innej imprezy w tym samym czasie. I jeśli decydujemy się na zlot w Krakowie (ja jestem jak najbardziej za bo uwielbiam Kraków) to nie oglądajmy się na tego typu rzeczy. |
Tak? ok mnie to lotto ale teraz mecz legia - wisła wisła przegrywa grupa kibiców widzi auta z warszawskimi blachami np Twoimi na mieście pod marketem to będzie odsetek i może przesadzam, ale chcesz mieć autko gwoździem przejechane???
sveno - 15-11-2012, 16:05
jutro z rana idę na stadion i zobaczę co się uda załatwić. Może jak grzecznie poprosimy to coś się uda załatwić? Ja tam wierzę w cuda, bo jak powiedziałem Maćkowi o moim pomyśle z MS AGH to wiecie jakie było jego pierwsze zdanie? "Nie ma szans!!!" a tu się okazało że jest wręcz przeciwnie, może i w tym wypadku tak będzie? Poczekajcie do jutra.
mjsystem - 15-11-2012, 16:06
Panowie nie demonizujmy. Trzeba ustalić szczegóły. Czy ktoś pójdzie do Urzędu Miasta ???
|
|
|