[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Jaki najlepszy olej do Lancera i dlaczego?
RalfPi - 15-08-2016, 18:47
apg2312 napisał/a: |
RalfPi napisał/a:
Jakaś statystyka/źródło?
Pierwsze z brzegu :
http://www.auto-swiat.pl/...0-tys-km/e6q0k1
Oczywiście, możesz podważać fachowość osoby piszącej ten artykuł (chociaż ciekawe, na jakiej podstawie ? ) |
Równie dobrze możemy powołać się na "badania" dziennikarzy z... (wpisz tu dowolną gazetę) - już nie jedne głupoty czytałem w swojej działce, którą się zajmuję.
Tu nie chodzi o reklamowy/marketingowy spot, tylko konkretną statystykę - wiesz o co mi chodzi?
Dla mnie artykuł w gazecie motoryzacyjnej jest źródłem bardzo wątpliwym - a dlaczego??
Cytuję przytoczone źródło:
Trzeba też jasno powiedzieć, że zalecenie wymiany oleju co 15 albo, co gorsza, co 10 tys. km wydaje się staroświeckie, niemodne, raczej podważa wizerunek nowoczesności, na jakim zależy producentom współczesnych samochodów. Niestety, zdaniem wielu mechaników, a także licznych inżynierów silnikowców (ci akurat muszą wypowiadać się nieoficjalnie), taki olej silnikowy, który w nowoczesnym dieslu zachowuje wystarczające parametry przez 30 tys. km, nie istnieje.
Czyli w skrócie ILE? Przecież tu nie ma jednej konkretnej informacji!
Obecnie moja rola ogranicza się do pracy w niemieckim biurze projektowym (R&D) w branży maszyn elektrycznych. Jakbym powiedział kolegom z pracy taką rzecz na konkretne pytanie "ILE" to jutro bym pakował walizki
Więc proszę przytocz jakieś porządne źródło - GUS, coś z listy filadelifijskiej (i to najlepiej znanego autora!), albo zwyczajnie podaj swoją prywatną statystykę...
Moja mówi, że jak zmieniasz olej co 20kkm lub co rok, to przez +- 200kkm nie masz żadnych problemów w silniku - sprawdzone na około 9 samochodach różnych marek - głównie benzyny.
Co dalej, to wie tylko Polonez, Panda i Astra (przebiegi rzędu 350kkm, 250kkm, 250kkm - oczywiście bez problemu).
Nie będę się przekomarzał - jak wrzucisz statystykę to śmiało się odwołam.
Tymczasem.
apg2312 - 15-08-2016, 18:59
RalfPi napisał/a: | Czyli w skrócie ILE? |
Przecież zacytowałeś odpowiedź.
Dodatkowo znajdziesz interwał wymiany oleju na chyba wszystkich szukajkach olejowych, np.
http://liquimoly.pl/index...apper&Itemid=72
i niekiedy w instrukcjach obsługi.
A może odwróćmy pytanie. Wymieniasz olej co 20 tyś. km. Fajnie. Ale dlaczego akurat taka cyfra ? A nie 22 tyś. czy 18888 km ?
Uzasadnij proszę swoje zdanie. Bo to, że uważasz, że z silnikiem nic się nie dzieje....hmmm, raczej uważam, że sam silnik ma ciut inne zdanie na ten temat. To znaczy miałby, gdyby mógł on (silnik) napisać np. posta na naszym forum
RalfPi - 15-08-2016, 19:06
Na wstępie - artykuł jest ciekawy i obrazowy, ale mało informacji jest ujętych ilościowo i w dodatku nie ma podanych źródeł.
apg2312 napisał/a: | Wymieniasz olej co 20 tyś. km, a nie co 18888km |
Wiadomo, że w jednym będzie to 15kkm a w innym 25kkm - ja mam jeden samochód a w Rodzinie było i jest z +-9 - nie prowadzę skrupulatnej statystyki - to nie moje zadanie - jedynie rozmawiam z najbliższymi i taką wartość podają (20kkm albo rok). Ojciec np. w Pandzie wymienia co 2 lata, albo dolewa - Panda śmiga do tej pory.
apg2312 napisał/a: |
RalfPi napisał/a:
Czyli w skrócie ILE?
Przecież zacytowałeś odpowiedź. |
No właśnie nie!!!
Cytat z przytoczonego przez Ciebie źródła:
"Trzeba też jasno powiedzieć, że zalecenie wymiany oleju co 15 albo, co gorsza, co 10 tys. km wydaje się staroświeckie, niemodne"
Co to znaczy niemodne - że po 400kkm silnik wyskoczy na 3m+-1m ponad dach samochodu??
Czy to znaczy, że nie podoba się 50% kobiet mającym po 25-35 lat?
Co to znaczy staroświecki??
Idąc dalej:
" który w nowoczesnym dieslu zachowuje wystarczające parametry przez 30 tys. km"
Co to znaczy nowoczesny?
Co to znaczy wystarczające parametry?
Gdzie tu jest konkretna informacja lub ewentualnie podanie definicji???
Nima
[ Dodano: 15-08-2016, 19:08 ]
apg2312 napisał/a: | Uzasadnij proszę swoje zdanie. Bo to, że uważasz, że z silnikiem nic się nie dzieje.... |
NIE!
Zacytuję siebie: Moja mówi, że jak zmieniasz olej co 20kkm lub co rok, to przez +- 200kkm nie masz żadnych problemów w silniku
Nie występowanie awarii.. a nic się nie dzieje to inna definicja.
Jak wyżej - podaj proszę statystykę.
Parthenon1 - 16-08-2016, 12:50
ponawiam
witam mogę okazyjnie zakupić do swojego lancer 1.8 143km za 120zł
SHELL HELIX ULTRA ECT C3 5W30 5L + filtr OLEJU MANN W610/3
co o tym sądzicie będzie to pasować u mnie wg książki teraz był wlany 0w40 mobil 1 i oryginalny filtr mitsu. sprzedający mówił żeby filtr kupować tylko oryginalny dlaczego?? z góry dzięki za odpowiedz
lurek - 16-08-2016, 16:40
Ja wlewam Shella tylko 5W40, filtr jaki się trafi, był knecht, teraz ostatnio właśnie MANN, samochód jeździ, nie pierdzi Choć jak czytam ostatnio wątki o oleju to strach drzwiami trzasnąć żeby się nie rozleciał (no i te oleje za 400+ )
Uwex - 16-08-2016, 20:08
Parthenon1 - bierz, ja na takim zestawie śmigam od początku ( a raczej mój Lancer).
Jalal_79 - 17-08-2016, 09:44
MITASU GOLD PAO SN 0W-30 ILSAC GF-5 100% SYNTHETIC.
Dlaczego? Ponieważ jest japoński w normalnej cenie. Odczucia: zero wymiana co 10k km, jak zawsze.
Filtr oleju + uszczelka metalowa: ASO.
radekmoto - 19-08-2016, 23:00
Witam wszystkich, jestem tu nowy Posiadam od trzech miesięcy Lancera Intense 1.8 MIVEC i mam takie pytanko dla znawców tematu, którzy juz to przerabiali a mianowicie jaki olej zastosować na delikatnie stukające popychacze zaworów?? Pokusiłem się na drogi olej Eneos Sustina 5w30, dziś został wymieniony lecz nie przyniosło to żadnych efektów. Silnik pracuje tak jak przed wymianą. Dodam, ze jeszcze 2 tygodnie temu silnik mruczał bardzo cichutko na starym oleju lecz nie wiem jaki olej był zalany (auto przywiezione z niemiec bez żadnej kartki z informacją odnośnie oleju) Ktoś na forum polecał Valvoline SynPower 5W-40 lub millersa c3 5w30. Co o tym myślicie ? Proszę o porady , Pozdrawiam !
tomekrvf - 20-08-2016, 19:06
radekmoto, w silniku Lancera nie ma popychaczy hydraulicznych więc nie ma co stukać (chyba że masz za duże luz zaworowe). Wlej coś 5W40.
lurek - 24-08-2016, 22:01
Dziś na jednym z portali trafił się filmik na temat oleju i jego wymiany (a raczej nie wymiany), podzielę się bo jest w temacie
https://www.youtube.com/watch?v=7QkrFtc2v_Y
lobuzek - 25-08-2016, 08:53
Uwex napisał/a: | Parthenon1 - bierz, ja na takim zestawie śmigam od początku ( a raczej mój Lancer). |
Potwierdzam. Też zalewam ten olej i jestem zadowolony. Nie jest drogi, a naprawdę dobry. No i wymiana co 10 kkm.
Uwex - 26-08-2016, 09:00
lobuzek napisał/a: | wymiana co 10 kkm. |
ja wymieniam co ok. 8 kkm - tyle kręcę w rok ( latem sporo jeżdżę moto ).
lobuzek - 28-08-2016, 20:59
Ja wymieniam co 4-5 mcy bo tyle jeżdżę. Rocznie 25000.
tyku - 22-09-2016, 13:08
Product Information:
Multilife C-THREE 5W-30
SYNTHETIC MID-SAPS ENGINE OIL
Cytat: | Applications
Recommended for petrol and diesel engines, fitted in cars and vans, including turbo and supercharged
versions requiring a low viscosity 5W-30 oil. Manufacturers include: BMW, Chrysler, Citroen, Daewoo,
Daihatsu, Honda, Hyundai, Isuzu, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes Benz, Nissan, Peugeot, Renault,
Saab, Subaru, Suzuki, Toyota, Vauxhall, etc. Multilife C-THREE 5W-30 may also be used in Audi, VW,
Seat and Skoda models operating fixed service intervals and other engine designs and gearboxes, i.e.
Izusu Trooper, where an oil of this specification is required. |
Zapomnieli o mitsu
didier89 - 22-09-2016, 14:06
dranie...;p
|
|
|