Outlander III Ogólne - Outlander PHEV
iwi - 08-06-2021, 12:26
wręcz niemożliwy - przy jeździe delikatnej na samej benzynie 9,5l/100km (silnik 2.0 PHEV 2014r)
Chyba że mówimy tutaj o jeździe w miescie na prądzie to robię po 2000km na baku
[ Dodano: 08-06-2021, 12:34 ]
a jeszcze takie pytanie - czy ktoś może polecić jakiś preparat ceramiczny do lakieru do samodzielnego nałożenia? Ktoś polecał Gtechniq Crystal Serum Light Powłoka Ceramika 30 ale może jest coś lepszego, tańszego, łatwiejszego do nałożenia
Chyba wersje z podwójną powłoką oraz 2 składnikowe są lepsze.
Jarek.b94 - 08-06-2021, 19:37
Marcino napisał/a: | Dobry wynik jak na taka kobyłe | , też mi się wydaje że dobry, ale prędkość była naprawdę dziadkowa.
[ Dodano: 08-06-2021, 19:53 ]
iwi napisał/a: | wręcz niemożliwy - przy jeździe delikatnej na samej benzynie 9,5l/100km (silnik 2.0 PHEV 2014r)
Chyba że mówimy tutaj o jeździe w miescie na prądzie to robię po 2000km na baku | , no niestety na prądzie nie zrobi się 400km . Nie jechałem na samej benzynie bo na pewno wynik byłby taki jak napisałeś, naładowałem baterię i włączyłem tryb save, więc auto jechało trochę na prądzie, a wększą część na benzynie, jednak wystarczyło to do takiego wyniku. W sumie po to bierze się hybrydę żeby mniej paliła Na razie uczę się jeździć tym wynalazkiem, ale myślę że ze spalaniem już niżej nie zejdę.
[ Dodano: 13-06-2021, 17:26 ]
A tak z innej beczki, czy w tym aucie jest blokada kierownicy, bo jak go
wyłączę to nadal mogę obracać kołem kierownicy.
[ Dodano: 18-06-2021, 21:27 ]
No dobra, wiem że zadałem "ciężkie" pytanie więc sam na nie odpowiem bo już się dowiedziałem, a może komuś się przyda - PHEV nie ma blokady kierownicy.
mariusz_sz - 20-02-2022, 23:59
Witam
Jaki wallbox 3 fazowy polecacie do O3 2014 ??
Walczę o gniazdko w garażu podziemnym i zastanawiam się, jaką moc zamówić.
Amstaf11 - 22-02-2022, 16:35
Wallbox ładuje O3 max 3,7kw. Ja kupiłem Greenbox lub podobnie 3fazy 22kw a i tak ładuje 3,7 kw.
[ Dodano: 24-02-2022, 08:56 ]
Wallbox ładuje tak jak przyjmuje samochód. O3 phev na złączu t1 przyjmuje jednofazowo 3,7 kw i co się nie kupi to i tak będzie max 3,7. Ja kupiłem Wallboxa 22kw złącze t2 ( był z dużym rabatem ) a i tak ładuje kablem t2 na t1 3,7 kw. Całość 1790 wallbox + ok 700 kabel t2 na t1. Zakup w Polsce firma Green Cell. Jak na razie wszystko ok działa.
mohinder - 24-02-2022, 12:19
Mam dwa pytanka na teraz. Jako że przymierzam się do zakupu. Jest tutaj czyli w Irlandii sporo przywiezionych z Anglii i oczywiście wskazania sa w milach. Niektóre maja również radio bez duzego ekranu, takie tradycyjne.
Pytania moje są taki. Czy można w jakis sposób zmienic wskazani z mil na km? I czy mozna zmienić radio na takie z nawigacją z innego modelu? Bedzie wtedy wszystko pokazywał jak nalezy?
Pozdawiam serdeczenie.
szajbik - 01-03-2022, 10:14
Ktoś potrafi rozszyfrować model/wyposażenie po nr VIN BŁAGAM PROSZĘ O PILNĄ POMOC. KUPIŁEM AUTO, KTÓRE miało być bardzo dobrze wyposażone, a jest zwykłym golasem i sprzedawca się zapiera itd. Ogromny problem. Proszę POMOCY.
sla - 01-03-2022, 19:46
szajbik napisał/a: | Ktoś potrafi rozszyfrować model/wyposażenie |
Każde ASO ci rozszyfruje. Kupiłeś samochód nie oglądając go, i nie wiedziałeś, że to golas? Nie bardzo rozumiem?
szajbik - 01-03-2022, 20:22
Z uwagi na doświadczenie sprowadzającego auta ze Szwajcarii od przeszło 20 lat...
W salonie w Warszawie proszę sobie wyobrazić, że bez oglądania auta fizycznie, a po samym VIN-ie nic nie mogli mi powiedzieć.
Porażka.
Wiem jestem... ale mleko się rozlało, a teraz próbuję odstąpić od tego zakupu udowadniając, że jest tonie jest najmocniej wyposażony egzemplarz tylko podstawowa wersja wyposażenia.
Nigdy nic bez UMOWY PISEMNEJ!!!
sla - 01-03-2022, 20:55
szajbik napisał/a: | Porażka. |
A takie strony lub podobne? Przecież jest tam informacja o pojeździe i opcjach wyposażenia
https://www.vin-info.pl/?...NhoCZCAQAvD_BwE
Bastex - 03-03-2022, 10:39 Temat postu: Re: Utrzymanie systemu paliwowego .
[ Dodano: 03-03-2022, 10:40 ]
Woytas_MAC napisał/a: | darek44 napisał/a: | mardel napisał/a: | Witam wszystkich użytkowników PHEV i proszę o poradę.
Jak długo trwa "utrzymanie systemu paliwowego" czyli tryb w którym misiek automatycznie przechodzi w tryb CHARGE ( nie można wyłączyć). jest to stary model z 2013 roku, i używam go w 90% wyłącznie na prądzie.
Za pierwszym razem kiedy zjawisko wystąpiło, trwało to kilka dni i po zatankowaniu tryb się wyłączył. Teraz mimo tankowania misiek dalej wypala "cenną" etylinę...
Czy ktoś może wie? Chodzi o czas, kilometry czy ilość paliwa w baku?
Pozdrawiam |
sytuacja jest taka że jak jest chłodno to włącza silnik jako wspomaganie ogrzewania. wyłącz ogrzewanie albo zmniejsz znacznie temperaturę |
Witam
Rozumiem ,że chodzi o sytuację gdzie na wyświetlaczu pojawił sie komunikat "Engine started to maintain fuel system" ? Jeśli tak to miałem taką sytuację 2 razy w tym roku. Samochód dba o układ paliwowy i wymaga 15l. na kwartał. Sam jeżdżę raczej na prądzie wiec jak pierwszy raz miałem komunikat o paliwie to odpaliłem google. Tam miły Pan chyba z Indii łamaną angielszczyzną powiedział że wystarczy zatankować do pełna i będzie oki.
Pierwszy raz się udało ale za drugim razem miałem prawie pełen zbiornik paliwa i weszło mi około 8 litrów. A silnik spalinowy nadal działał. Trzeba było wyjeździć 15l. Teraz na wszelki wypadek utrzymuję stan 3/4 zbiornika.
Pozdrawiam
[ Dodano: 20-11-2020, 15:07 ]
Wojtas_s23 napisał/a: | Hej, taki PHEV, fajnie wygląda ale ...
akumulator naładowany na full i pisze zasięg 24km
jak to interpretować, szczególnie informację "EV Driving 100%"
https://imgur.com/a/7vzNIqa |
A sprawdzałeś stan baterii tz. zużycia ogniw ? Np. programem PHEV Watchdog. |
Ja mam ten błąd, ale u mnie jeszcze jest instalacja gazowa. Po xatankwoabiu na full i regulacji wyskoczył błąd i mi ładuje cały czas. Właśnie zatankowałem na full czyli 4,5l benzyny i 32l gazu i ciągle ładuje.
rajan - 03-03-2022, 14:56
szajbik napisał/a: | Ktoś potrafi rozszyfrować model/wyposażenie po nr VIN BŁAGAM PROSZĘ O PILNĄ POMOC. KUPIŁEM AUTO, KTÓRE miało być bardzo dobrze wyposażone, a jest zwykłym golasem i sprzedawca się zapiera itd. Ogromny problem. Proszę POMOCY. |
Ale PHEV chyba od zawsze występował w dobrze wyposażonej wersji? Na czym polega "golas"?
EDIT: OK, wersja Intense szału nie robi... Ale w sumie to nie jest golas. Golasy to były w zwykłych Outlanderach. Tutaj brakuje paru fajnych ficzersów, ale te dopiero są w najwyższej wersji.
Rander - 04-03-2022, 10:50
rajan napisał/a: | szajbik napisał/a: | Ktoś potrafi rozszyfrować model/wyposażenie po nr VIN BŁAGAM PROSZĘ O PILNĄ POMOC. KUPIŁEM AUTO, KTÓRE miało być bardzo dobrze wyposażone, a jest zwykłym golasem i sprzedawca się zapiera itd. Ogromny problem. Proszę POMOCY. |
Ale PHEV chyba od zawsze występował w dobrze wyposażonej wersji? Na czym polega "golas"?
(...) |
Z mojego subiektywnego punktu widzenia, dla PHEV rocznik 2014, ważne są m.in:
- szyberdach
- elektryczna klapa bagażnika
- aktywny tempomat
Zwłaszcza aktywny tempomat, na którym czasem mogę przejechać za kimś kilka miasteczek bez naciskania pedału gazu czy hamulca.
Wygodne i bezpieczne.
To miała tylko najwyższa wersja wyposażenia.
mohinder - 04-03-2022, 22:41
No i stałem się posiadaczem PHEV'a z roku 2016 GX4Hs
I na początek problem z podłączeniem się do wifi. Ma hasło ale nie udaje się połączyć.
I potrzebuję kupić kabel do ładownia z ładowarki miastowej. Mam jedynie kabel z ładowarką z gniazdka w domu. Czy ktoś zna symbol tego kabla?
Pozdrawiam
ptaku94 - 22-03-2022, 11:19
Dzień dobry,
Śledzę z ciekawością wątek o Outlanderze Phev i ostatnio przeglądając youtube'a natrafiłem na filmik, na którym facet (z Polski) zwiększa pojemność baterii do 19,5 KW a to już znaczny upgrade, który powinien zwiększyć zasięg na samym prądzie (przynajmniej w teorii)
https://youtu.be/BRd-o8tUVHc
Jak myślicie- czy to możliwe? Byłoby to bardzo ciekawym rozwiązaniem dla osób narzekających na niewystarczający zasięg na prądzie
Pytam, bo nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na to nurtujące mnie pytanie (aż dziwne, że nikt tutaj tego nie poruszył )
nemmooo - 22-03-2022, 12:02
Z tego co wiem jak najbardziej możliwe. Rozmawiałem z tym serwisem, teraz mają przestój ze względu na sytuację na Ukrainie ale jak się uspokoi mają znów robić upgrady.
|
|
|