To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT

Seichan - 14-03-2011, 19:36

I tak zostawiasz małżonkę samą :?: :evil:
Andrew - 14-03-2011, 19:37

plecho1 napisał/a:
tylko ja i truskawki oraz maliny :)
Czyli na zarobek :)
Seichan - 14-03-2011, 19:43

Z innej beczki ;)

Radio Erewań odpowiada:

- Dlaczego w 2012 r. porucznik armii lub policji będzie zarabiać 40000 rubli, a lekarz z 15-letnim stażem tylko 20000?
- Mundurowi przysięgają państwu, a lekarze - Hipokratesowi. To niech im Hipokrates płaci.

plecho1 - 14-03-2011, 19:44

No niestety taki układ. Szkoda nam było powierzać nasze maleństwo opiekunce przynajmniej do dwóch latek a żona ma dobrą pracę z której szkoda jej zrezygnować więc ja z nią jestem. Al jedna wypłata to troszkę mało w dzisiejszych czasach więc jak ona bierze urlop to ja wyjeżdżam.
Może przy okazji znajdę jakieś ciekawe autko.

Seichan - 14-03-2011, 19:50

Niestety tak czasem bywa. Dlatego babcia-emerytka to najlepsza instytucja na świecie :)
Bursztynka - 14-03-2011, 19:55

Seichan napisał/a:
Dlatego babcia-emerytka to najlepsza instytucja na świecie :)

o i to jest dobra odpowiedź na pytania moich dziadków,

dobre, kurcze dobre :D otóż czekam aż rodzice moi pójdą na emeryturę :)

Seichan - 14-03-2011, 19:59

No wiesz... Nie to, żebym przyłączała się do chóru Twoich dziadków, ale młodsza to już nie będziesz :badgrin: Zegar biologiczny i te sprawy :P
Więc wymówki - wymówkami, ale temat trzeba ruszyć ;)

plecho1 - 14-03-2011, 20:03

Moi i żony rodzice mieszkają około 70 km od Lublina więc taka pomoc niestety ale odpada.
jacekxx - 14-03-2011, 20:05

plecho1 napisał/a:
No niestety taki układ. Szkoda nam było powierzać nasze maleństwo opiekunce przynajmniej do dwóch latek a żona ma dobrą pracę z której szkoda jej zrezygnować więc ja z nią jestem. Al jedna wypłata to troszkę mało w dzisiejszych czasach więc jak ona bierze urlop to ja wyjeżdżam.

Witam wszystkich.
Często tu zaglądam a jeszcze nigdy nie pisałem na regionalnym.
Mam taką samą sytuację z tym, że ja juz nie wyjeżdżam za granicę bo wcześniej byłem tam 6 lat, a teraz tak jak kolega opiekuje sie naszą 9 miesięczna córką. Lekko nie ma, czasami wolałbymbym pójść to ciężkiej pracy fizycznej.

Andrew - 14-03-2011, 20:05

Seichan napisał/a:
Nie to, żebym przyłączała się do chóru Twoich dziadków, ale młodsza to już nie będziesz :badgrin: Zegar biologiczny i te sprawy :P
Bo pora minie, a później będzie tylko pora na lody koral :D
Seichan - 14-03-2011, 20:12

Witamy Jacekxx :mrgreen:

Ja mam 2 dzieci, ale mam też na miejscu babcię. Dlatego mogłam w miarę szybko wrócić do pracy.
Wiadomo, że są żłobki (jestem ich wielką przeciwniczką), opiekunki (znaleźć dobrą to cud, ale się czasem udaje, tylko kosztuje to masakrycznie dużo $), albo jedno z rodziców się poświęca i zostaje z dzieckiem. Także wielki szacun Panowie, bo doskonale wiem, że lekko z tym nie jest.
Trochę lepiej się robi, jak maluszek podrasta i można go wysłać do przedszkola. Niektóre przedszkola (prywatne - nie ukrywajmy), przyjmują dzieci 2-2,5 letnie :) Moja dzieci poszły do przedszkola: córa jak miała 4 lata, syn - 3 lata.

radek79 - 14-03-2011, 20:23

jacekxx napisał/a:
plecho1 napisał/a:

Witam wszystkich.
Często tu zaglądam a jeszcze nigdy nie pisałem na regionalnym.
Mam taką samą sytuację z tym, że ja juz nie wyjeżdżam za granicę bo wcześniej byłem tam 6 lat, a teraz tak jak kolega opiekuje sie naszą 9 miesięczna córką. Lekko nie ma, czasami wolałbymbym pójść to ciężkiej pracy fizycznej.

i ja tak mam że ja pracuję rano a od 14 idzie żona do pracy a ja zostaję z córeczką i tak już 3lata lekko nie jest ,potrafi córeczka ojca wymęczyć że czasem o 20 zasypiam razem z nią

Bursztynka - 14-03-2011, 20:24

andrew84 napisał/a:
Seichan napisał/a:
Nie to, żebym przyłączała się do chóru Twoich dziadków, ale młodsza to już nie będziesz :badgrin: Zegar biologiczny i te sprawy :P
Bo pora minie, a później będzie tylko pora na lody koral :D

no dzięki za pocieszenie ;p

ojca dzieci nie mam :D

Andrew - 14-03-2011, 20:35

Bursztynka napisał/a:
no dzięki za pocieszenie ;p
To przecież dżołk :wink:
Jaro1974 - 14-03-2011, 20:42

Dobry wieczór bardzo :D Ja dopiero zwlokłem się z garażu. Miałem tam trochę roboty i przy okazji...- nakleiłem na tylnej szybie naklejkę :lol: Ot tak w ramach relaksu 8) Ciepło się zrobiło i wcale nie chce mi się w domu siedzieć.