To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VII REUTYLIZACJA

jacek11 - 05-04-2020, 22:15

mkm napisał/a:
Ale już milknę

Zrób tak, jak lepiej się czujesz. Czasem podzielenie się swoimi obawami z innymi pomaga.

Bzyk_R1 napisał/a:
Dzisiaj pewien człowiek powiedział mi:
Polityka interesuje ludzi słabych i biednych. Takich co szukają w politykach nadziei na lepsze życie. Jakbyś zarabiał (tutaj każdy niech wstawi swoją kwotę) to byś ich miał w części ciała na "ch" co o tym myślicie?

Ciekawe spostrzeżenie. Coś w tym jest chyba. Jak pracowałem na wyspach, i było mnie stać na sporo, to jakoś mniej mnie denerwowały polityczne tematy.

Krzyzak - 05-04-2020, 22:44

Bzyk_R1 napisał/a:
co o tym myślicie?
że największe fortuny powstają na styku polityki i układów z nimi, więc osobiście się nie zgodzę
joujoujou - 06-04-2020, 01:09

Dobry wieczór. :)

Też od siebie coś dorzucę:
Bzyk_R1 napisał/a:
Polityka interesuje ludzi słabych i biednych.
Raczej naiwnych. Bo tylko naiwny może wierzyć że polityk zrobi coś dobrego dla swoich wyborców.

Osobiście jestem zdania, że każdy polityk, niezależnie od swoich poglądów i przekonań (które zresztą jak każdy widzi, bywają zmienne) dba tylko i wyłącznie o własne (i swojej kliki) dobro, całą resztę ignorując.

Ludzie idą do polityki z dwóch powodów - dla pieniędzy lub dla władzy, ewentualnie jedno i drugie naraz. Tak czy tak, nie uświadczysz wśród nich ludzi uczciwych, ktokolwiek próbował to zmienić od środka albo poległ albo sam się zmienił gdy posmakował.

Gardzę politykami, brzydzę się polityką, ale pomimo tego bacznie obserwuję co się dzieje żeby przynajmniej wiedzieć komu "podziękować" w razie czego.

No, dosyć już, bo to nienajlepszy wątek do takich wynurzeń. :P

Dobranoc.

Bzyk_R1 - 06-04-2020, 09:00

Dzień dobry.

mkm napisał/a:
Foty rób!

Fotek Ci u mnie dostatek. :D

Bizi78 - 06-04-2020, 09:35

Krzysiu, chodziło o outka :P .

Bry kawosze :coffee2: :coffee2: :sunny: .
Wiosna za oknem a człowiek musi iść na drugą zmianę :? .

tomusn - 06-04-2020, 09:43

hej,
kawa wypita, robota zrobiona,
teraz do 17 trzeba przesiedzieć...
lekko spadło w branży ;)

Marcino - 06-04-2020, 09:48

tomusn napisał/a:
hej,
kawa wypita, robota zrobiona,
teraz do 17 trzeba przesiedzieć...
lekko spadło w branży ;)

Kawy wipite dwie, tak jak mówisz jest spadek ale są pewne rzeczy zaległe dla nas inżynierów które możemy robić. U nas Korea i Chiny pracują i dla nich jest robota do zrobienia.
Ja od Środy albo czwartku ide na 8dni obowiązkowego korpo postojowego. Pozniej 2 dni urlopu do wybrania - taki prikaz.

Trzymajcie się miłego dnia.

tościk - 06-04-2020, 09:58

Dobry :) Poniedziałkowa kawa z głowy. Pogoda taka, że nic, tylko iść na spacer do lasu. Gołębie od piątku latają do sąsiada...nudno bez nich.
Jaro1974 - 06-04-2020, 10:22

Wszyscy piszą o kawie to i ja napiszę - wypita :mrgreen:
Poza tym siedzę w pracy i jak to mówią - służę ;-)

joujoujou - 06-04-2020, 12:43

Dzień dobry i kawa dobra. Listonosz dostarczył 6 kilo kawy, więc nie zabraknie - musi tylko odleżeć swoje 3 dni kwarantanny w szopie. :mrgreen:
jacek11 - 06-04-2020, 15:32

Bry :) cieplutko, i słonecznie, aż nie mogę się przyzwyczaić :roll:
Skoro wszyscy kawują, to ja też :)

joujoujou - 06-04-2020, 16:49

Teraz browarują. :D
mkm - 06-04-2020, 17:27

joujoujou napisał/a:
Listonosz dostarczył 6 kilo kawy, więc nie zabraknie - musi tylko odleżeć swoje 3 dni kwarantanny w szopie. :mrgreen:

Zacna postawa, zacna tylko na cholerę 6kg? :P

joujoujou - 06-04-2020, 17:30

Bo kawy piję dużo, a hurtem jest taniej, szczególnie że to co lubię muszę importować z Niemiec.
mkm - 06-04-2020, 17:32

No elegancko - jak z planem to szacun.