To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić COLT'a! - [CAX 92-96] Kolejny GTIK na tapecie

Anonymous - 20-01-2009, 21:17

kartomaniak gti napisał/a:
którys raz juz wystawiony na allegro

Dokładnie drugi :)

Anonymous - 30-01-2009, 18:30

http://allegro.pl/item540...m_warszawa.html

Teraz już trzeci ;p.

Tak, to byl samochód pudla, przecinam tym samym wszelkie spekulacje. Od tamtego czasu wiele w nim nie trzeba bylo robic. Wymieniona wiązka, nowe tarcze i klocki (przod/tyl), kable WN, w zawieszeniu zrobione co trzeba, nic nie stuka, rozrząd rowniez dopiero co zrobiony, AKU 2 lata, nawet zapasówka do kompletu ;) . Buda w całkiem dobrym stanie jak na te lata, oprócz widocznego drobnego wgniotu na masce. Zapytacie czemu tego nie robiłem ? Bo poltora miesiaca przed tą wprawką jakiegos debila na parkingu, pomalowalem maske oraz dach (Pudel pamieta wzery na przodzie maski oraz bomble na dachu). To zdarzenie niespecjalnie mnie motywowalo do kolejnego malowania. Z czasem przyzwyczailem i zapomnialem o drobnym wgniocie, nawet znaczka nie przyklejalem (chociaz mam go w schowku).

Nie chce mi sie poraz kolejny prostować bardzo fachowego wywodu uzytkownika Muchacho z konkurencyjnego forum, ktory tutaj byl cytowany na temat mojego samochodu, powiem tylko tyle, ze byla to ocena bardzo krzywdząca i w czesci nieprawdziwa. Nie wiem czym kierowal sie ten gosc (ktoremu zreszta zrobilem uprzejmosc, i poinformowalem o sprzedazy auta przed wystawieniem go na allegro) piszac takie bzdury. Mam swoje zdanie na ten temat po przesledzeniu postow tego uzytkownika na konkurencyjnym forum. Każdemu, kto po przeczytaniu tamtej "fachowej" wypowiedzi zrezygnował z ogladania samochodu moge tylko poradzic, by przypadkiem w ten sam sposob nie podejmowali decyzji o wyboze żony ;p.

Auto nadal bardzo dobrze jeździ. Co z tego ze ma gaz, skoro rowniez na gazie jezdzi dynamicznie i szybko (Pudel zle Ci sie jezdzilo na gazie ? bo ja nie narzekam). Wystarczy zmienic olej i mozna jezdzic - szybko i bezawaryjnie. Kilka zlotych i ABS zrobiony (ja nie potrzebowalem) oraz klima (po co wogole pisalem ze jest ;) , nie byloby problemu ze nie działa). Stukające popychacze (na zimnym silniku) ? Pudlowi i mnie nie przeszkadzaly, jesli komus tak strasznie przeszkadzaja odradzam kupno Colta GTi, bo silnik na obrotach też będzie przeszkadzal w sluchaniu muzyki klasycznej.

Podsumowując - Nie bać się !!! Dzwonić !! zobaczyc i na wlasne oczy (i uszy), to jest samochód a nie telewizor, ktory mozna kupic zdalnie. Cena na allegro juz raczej nie spadnie, co nie oznacza, ze indywidualnie z potencjalnym kupcem nie jestem w stanie sie dogadac.

Pozdr.

Anonymous - 30-01-2009, 19:09

mac,
dzieki za info teraz jestesmy spokojniesi ;p heh
szkoda ze sprzedajesz, oby wpadlo w rece klubowicza :)
pozdr
bwr

Anonymous - 30-01-2009, 22:08

mac napisał/a:
Stukające popychacze (na zimnym silniku) ? Pudlowi i mnie nie przeszkadzaly, jesli komus tak strasznie przeszkadzaja odradzam kupno Colta GTi,

Mi przykładowo bardzo przeszkadzają bo stukać nie powinny więc nie ciśnij kitu,że tak ma być :)

Rafal_Szczecin - 30-01-2009, 22:12

mozliwa zamiana ?
np na CJO ?

Anonymous - 30-01-2009, 22:13

Rafal_Szczecin napisał/a:
mozliwa zamiana ?
np na CJO ?

Takie propozycje chyba na PW Rafałq :D

Rafal_Szczecin - 30-01-2009, 22:23

chyba tak,ale tak sie tylko zapytalem , zreszta nie wiem czy bym nawet chcial :P ;)
Anonymous - 30-01-2009, 22:28

chyba tak,ale tak sie tylko zapytalem , zreszta nie wiem czy bym nawet chcial

Po swoich doświadczeniach antygazowy jestem.Tutaj mamy sekwencję a mimo wszystko wg. mnie gaz ze sportowym autem się gryzie...ale to zawsze Twoja decyzja :)

Rafal_Szczecin - 30-01-2009, 22:30

a jakie miales doswiadczenia ?
mam gala(91') na gazie(przejechane 300tkm), i to jeszcze 1 generacji(na srubke) i jako tako narzekac nie moglem :)

Anonymous - 30-01-2009, 22:33

a jakie miales doswiadczenia ?

Ciągłe siupy z obrotami,jakieś strzelanki,ten zapach...a kolegi z forum( Rangaroka) auto zmarło i do dziś dnia nie odżyło...a kiedyś upierał się,że lubi gaz :)

harpagan - 31-01-2009, 21:53

Cztery wu de
Rarytas :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jogurt - 31-01-2009, 22:00

troche poobijany, zderzak z 1,3 ale w przypadku takiego rarytasu to schodzi na dalszy plan :)
Misiek :) - 01-02-2009, 15:05

cena niska, ale rdza na nadkolach...
z przodu wgnieciony, i kiedyś z przodu tłuczony, kiepskie spasowanie reflektorów

harpagan - 01-02-2009, 15:17

Misiek :) napisał/a:
cena niska, ale rdza na nadkolach...

Jak za ten stan blacharski to cena moim zdaniem wcale nie jest niska, a często jest tak że jak stan zewnetrzny jest mierny to i mechanicznie nie ma szału.
Musialbym cierpiec na duzy nadmiar gotowki zeby sie nim zainteresowac
Pamietajmy ze do tego dochodza oplaty ...

kartomaniak gti - 01-02-2009, 18:30

oglądałem tego 4x4.... zrobiłem sobie wycieczke do opola:d i myślałem że poslizgam sie dzis 4wd póki jeszcze śnieg leży :) auto generalnie w TRAGICZNYM stanie. Dach do malowania, przedni błotnik do wymiany, dość mocno wgniecony próg z prawej strony. Rdza, rdza,rdza nadkola do roboty a pod spodem aż czerwono(jakby miał neony) silnika nawet nie odpalałem bo szkoda było mojego czasu:)

Ps. kolor tego colta to zielony w 2 odcieniach