[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście?
Dooomino - 13-08-2017, 15:30
Ja w przyszłości planuje zmienić Lancera na taką fajną mazdę 6
RalfPi - 05-11-2017, 10:55
Czy ktoś z szanownych Forumowiczów miał okazję jeździć Alfą Romeo Giulia 2.0 Benzyna albo 2.2 Diesel? W przyszłym roku z bardzo dużym prawdopodobieństwem oddam Lancera w dobre ręce, więc patrzyłem sobie wstępnie na 420d i właśnie na Giulię.
Jestem zachwycony Giuliettą - w niecałe pół roku zrobiliśmy wspólnie z Żoną ponad 15kkm i naprawdę - Giulietta pomimo obecnego przebiegu 170kkm robi wciąż świetne wrażenie.
sla - 05-11-2017, 12:06
RalfPi napisał/a: | Czy ktoś z szanownych Forumowiczów miał okazję jeździć Alfą Romeo Giulia | Jeździłem kilka razy benzyną, jeszcze w zeszłym roku w Rzymie, po 100-200 km, bardzo fajny samochód, komfortowy i cichy.
RalfPi - 05-11-2017, 13:15
Pamiętam, że jeździłeś, sla, Audi A5. Czy w kwestii komfortu i jakości są to auto porównywalne? Które z nich bardziej Cię "urzekło".
sla - 05-11-2017, 13:25
Komfort jazdy w Alfie w/g mnie jest większy, o jakości wykorzystanych materiałów nie mogę się wypowiedzieć bo za krótko jeździłem, ale wizualnie nie miałem zarzutów, a estetyka wnętrza na zdecydowanie wyższym poziomie niż w A5 jak i obecnym Lexusie. Włoskie samochody pod tym względem biją na głowę konkurencję. Oczywiście, że bardziej urzekła mnie Alfa. Ale to jest tak jak z ubraniami, niektórzy się modnie ubierają a ja się po prostu odziewam i mi to nie przeszkadza
MARIO 100 - 26-11-2017, 20:46
Zastanawiam sie nad wozidlem dla zony,cos rodzinnego i po glowie chodzi mi FORD TOURNEO COURIER.Co Wy na to?silnik benzyna 1,0 ecoboost 100 koni diesela nie biore pod uwage.Moze to byc ciekawa propozycja?
michaello - 13-04-2018, 14:24
Powoli zaczynam myśleć o zmianie auta, pewnie nie w tym roku, ale w przyszłym to już chyba będzie czas na zmiany, lubię lancera jednak tu i ówdzie zaczyna mu doskwierać. Na razie chodzi mi po głowie Honda Civic 180 konna, albo może nawet focus ST, rozmawiałem w salonie i z ceny cennikowej za focusa da się zjechać 15 000. Z jednej strony czy twarde auto 250 konne jest mi potrzebne do codziennej jazdy do tego nadwyrężając budżet do maximum nie wiem, z drugiej zapas pod nogą kusi. Żona z kolei ostro lobbuje za „czymś niedużym i wyższym” w sylu Mazdy cx3... ehh
krzychu - 13-04-2018, 14:52
No ja ostro zastanawiam się nad CX3... Ale to auto ma swoje wady z Mazdy 2:
- jest mega małe w środku i bagażnik tak samo
- czujniki z przodu z grafiką - zapomnij, kamera cofania ale zapomnieli żeby linie się skręcały
- hamulec ręczny z automatem i 4x4 jest dalej ręczny
- telefon 5,5 cala się w półeczce nie mieści
- jest w środku po prostu brzydka, a jak wsiadasz do Mazdy3 to jest ładna...
Jakby to auto było odrobinę większe (mam wrażenie że Mazda 2 jest większa w środku) i miało wnętrze z 3-jki to by na pewno by bardziej atrakcyjne.
I ten paradoks bo ma czerwone wszystki (w konsoli i na drzwiach) ale np. fotel sterowany elektryczny kierowcy tylko w opcji white (pół biała skórzana i pół czarna materiałów tapicerka) a przeszycia dalej czerwone. Więc masz wnętrze biało, czarno czerwone... Fuj.
Ale silnik 2.0 150KM, skrzynia automatyczna - SUPER
Gadzety: tempomat adaptacyjny, ostrzegania o samochodach w martwym polu, czujniki ruchu poprzecznego z tyłu (jak cofasz z miejsca parkingowego) super sprawa.
No i używki znikają w godzinach z internetu. Przychodzą mi rano oferty, po kilku godzinach już ich nie ma.
michaello napisał/a: | „czymś niedużym i wyższym” |
Niedużym na pewno ale czy wyższym? Porównaj sobie z Lancerem jeśli tak to odrobinę.
.swat. - 16-04-2018, 10:37
Jeżeli będę zmieniał kiedyś swoje auto to tylko na Subaru BR-Z lub bliźniaka Toyotę GT86
krzychu - 16-04-2018, 10:46
.swat. napisał/a: | Jeżeli będę zmieniał kiedyś swoje auto to tylko na Subaru BR-Z lub bliźniaka Toyotę GT86 |
A siedziałeś w tym? Bo ja jeszcze nie, ale tak oglądnąłem jakiś test to jest to także bardzo małe auto i tylne siedzenia to tylko w torii...
[ Dodano: 16-04-2018, 10:50 ]
RalfPi napisał/a: | miał okazję jeździć Alfą Romeo Giulia 2.0 Benzyna albo 2.2 Diesel? |
Ja byłem na jeźdźie Veloce (280KM 4x4 automat). Wrażenia z jazdy bardzo fajne (sztywne auto i komfortowe zarazem, bardzo precyzyjny układ kierowniczy). Silnik się mało kręci (od 5,5 czerwone) ale przy automacie to raczej zaleta (nie musi tyle redukować). Kilka detali jest wkurzających (jakieś ordynarne plastiki, skrzypiąca zasłonka cup holdera, na tylnej kanpie wystające zatyczki ISOFIX, wkurzający kierunkowskaz elektroniczny). Trochę za duże jak dla mnie. Kosztuje to około 180 tys jako golas, jak dodasz podstawowe wyposazenia to po rabatach też koło 180 tys... Sporo. Niby można mieć tylny napęd z manualem 200KM od 130 tys niby atrakcyjne ale Veloce no chyba poza zasięgiem.
.swat. - 16-04-2018, 10:58
krzychu napisał/a: | A siedziałeś w tym? Bo ja jeszcze nie, ale tak oglądnąłem jakiś test to jest to także bardzo małe auto i tylne siedzenia to tylko w torii... | Tak siedziałem wszędzie. Jezt dużo więcej miejsca niż w Celice. Dwie osoby wysokie spokojnie się zmieszczą. Komfort super ( tylko mało widać ).
Auto wydaje się że jest małe, mało miejsca z tyłu, ale to tylko takie wrażenie.
Trzeba tylko pamiętać że wejdą tam tylko dwie osoby, więcej się nie da.
Sam komfort jazdy. Super. 200 KM i to bez turbinki? Szacun dla konstruktorów.
Zresztą już w Celince było 192KM i dawał radę.
Wóz trzyma się drogi na zakrętach jak przyklejony. I ten Boxer
krzychu - 16-04-2018, 11:00
.swat. napisał/a: | mało miejsca z tyłu, ale to tylko takie wrażenie.
Trzeba tylko pamiętać że wejdą tam tylko dwie osoby, więcej się nie da. |
Tutaj jakieś sprzeczności... Z tyłu podobno jest tyle miejsca żeby wszedł drugi komplet kół na tor i lewarek.
A wracając do tematu. Ja szukam czegoś jako następcę Lancera (sedan około 4,5m) najlepiej 4x4 i to wymierający gatunek. Nie ma takiego samochodu na rynku
.swat. - 16-04-2018, 11:15
O Celice to samo pisali i straszyli, podobnie jak z Hyundai Coupe.
Osoba ok. 180 cm +- 5cm nie ma najmniejszego problemu z siedzeniem z tyłu.
Czuje się że jest to "kupejka", że miejsca jest mniej, ale kilkaset km można spokojnie przejechać.
krzychu - 16-04-2018, 11:19
Spoko na pewno to gdzieś tam znajduje klienta. Ale na pewno ciężko o czymś takim mówić jak o następcy Lancera... Nie ten rodzaj samochodu, bardziej jako "drugie auto w rodzinie" ale czasami do takiego też trzeba coś zmieścić...
.swat. - 16-04-2018, 13:20
Aha, w takim razie nie wiedziałem, że musi być to auto ze stajni Mitsu i obowiązkowo podobne do niego, aby przewieźć lodówkę. Takiego już nie będzie
|
|
|