To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - custom COLT by pawela

pawela - 08-06-2009, 11:50

nie jestem, no z kim jak z kim, ale z Jogim to chyba można pożartować :)
mkm, bardzo dziękuję za ocenę, na Twoim zdaniu akurat bardzo mi zależało.
I przyznam się szczerze, że trochę się przed wizytą stresowałem ;)
Tak to jest, że obraz zza monitora nie oddaje prawdziwego oblicza człowieka :)
londolut, z szybami jest tak:
mam 2 komplety przyciemnionych wszystkich szyb, z czerwonego i z GTi.
Tylko mi jakoś tu ciemne szyby nie pasują, kojarzą się z calibrami, gulfami itp, poza tym mam pecha do mundurowych, i sam bym się bał każdej radiolki jeżdżąc z przednimi ciemnymi.
Z drugiej strony nie uznaję tylko przyciemniania tyłu, więc jak już to 5. Jeśli przyciemnię, to raczej ze względu na synka, bo wczoraj spędził prawie 2h w samochodzie, a niestety, nie da się wtedy przed słońcem z szyby uchronić

rafq - 08-06-2009, 12:56

karolgt napisał/a:
kurde to nie wiem czy robic to sam czy lakiernikowi kazac, w sumie powinien umiec przykleic ;]

Lepiej daj lakiernikowi z opisem perypetii Paweły :) Do tego przyda się ostre podparcie progów deskami lub czymś takim, coby je docisnąć i aby klej zastygł w tej wymuszonej pozycji - niestety spasowanemu szczęściu trzeba trochę pomóc :D

P.S. zauważyłem, że na każdy kolejny mod schodzi coraz mniej czasu i jest coraz więcej zabawy przy tym (np na pedantyczne szlifowanie mocowań siłowników i wycinanie z nich ładnych wzorków :D ) Grunt do dobry plan 8)

pawela napisał/a:

Tylko mi jakoś tu ciemne szyby nie pasują, kojarzą się z calibrami, gulfami itp

Już Ci mówiłem, że fajnie by wyglądał, poza tym na większości fotek i tak wychodzą przyciemnione :) A pierożkom na mieście jak będzie zależało na tym, aby zobaczyć kto jedzie w środku to będą śledzić furę :D :D :D

pyjte - 08-06-2009, 13:37

londolut napisał/a:
Paweł nie bądź złośliwy. Jednym się podoba innym nie ale mimo wszystko szacun za włożoną pracę się należy

Sorry za OT. Tomek już wiesz co mówiłem wczoraj :D na temat forumowego dyplomaty.

Pawela gratki za mody :) Aż mnie korci żeby go na żywo zobaczyć :lol:

rosomak1983 - 08-06-2009, 23:02

pawela napisał/a:
a niestety, nie da się wtedy przed słońcem z szyby uchronić

da sie Paweł, wystarczy kupic takie zasłonki na szyby łatwo montujesz łatwo sciagasz...
Co do przyciemnienia to tez nad tym myslalem bo na białym aucie mogło by robić wrazenie... Jednak jedna rzecz mnie przekonuje zeby tego nie robić...
Cofanie w nocy... :wink:

pawela - 09-06-2009, 12:11

rosomak1983, mam takie zasłonki, ale nie jestem emerytem, wioska :P
londolut - 09-06-2009, 14:36

pawela, wal fotochromy 8)
Anonymous - 10-06-2009, 08:46

rosomak1983 napisał/a:

Żaden problem. Na prawdę.

londolut - 10-06-2009, 10:01

rafamalk napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:

Żaden problem. Na prawdę.
Też myślałem, że to będzie duże utrudnienie. Cofam bez problemu. Widoczność też nie jest jakoś bardzo ograniczona.
helmansph - 10-06-2009, 11:28

Powiem tak, że w poprzednim aucie miałem szybę tylną ściemnioną bardzo mocno i nie było problemów z cofaniem, obecnie zastanawiam się nad przyciemnieniem szybek w miśku :lol:
pawela - 10-06-2009, 13:00

no ja często gęsto ujeżdżam Carismę stereo, mają mocno przyciemnione szybki i w nocy nie widać nic dosłownie.
Zastanowię się nad tym, bo na razie mój portfel i tak mocno się na Colta uszczuplił ->
powoli rusza akcja SWAP :twisted:

tresorex - 10-06-2009, 13:44

oooo no to ciekaw jestem co tam wyląduje pod maską :wink: :twisted: :twisted:
helmansph - 10-06-2009, 20:08

może zdradzisz jakieś szczegóły :?:
pawela - 10-06-2009, 21:08

dziś była krótka i nie zobowiązująca wizyta u autoRa, ciężko o kogoś bardziej doświadczonego w kierunku modów ;)
Powiedzmy, że zostałem nakierowany na rozwojowy motor ;)

Z tym, że samą robotę zrobię dopiero po swoim weselu, czyli po wrześniu. Colt potrzebny mi jest codziennie na gwałt, a nie mogę sobie pozwolić teraz na drugie auto bo kasa leci na tę jedną imprezę ;)

pawela - 17-06-2009, 12:43

nudziło mi się ostatnio to zrobiłem Colcikowy mały memoriał filmowy:

http://www.youtube.com/watch?v=U-Flh6UBzqw

enjoy ;)

londolut - 17-06-2009, 13:50

Łezka się w oku kręci :) Zmienił się nie do poznania. Na początku był zwykłym, szarym Colcikiem :)

Supz :P Oby tak dalej :!: