To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.

Cezarito - 07-07-2009, 21:54

No to będzie serwis, i tak niedługo wybieram się na wymianę oleju. Nie musi chyba nic przy nich wychodzić, z moim ASO dogaduję się bez problemu, są bardzo na bierząco ze wszystkimi niuansami i zapewne coś poradzą, ponadto nie mam zamiaru przedstawiać problemu pretensonalnie, jedynie z akademickiej ciekawości ;-)

A poza tym Lancerek to boskie autko, największym tego dowodem są nietylko miny i spojrzenia innych kierowców.
Ostatnio nawet znajomi spytali mnie, czy nie zawiózłbym ich moim autem do ślubu :-) Zgodziłem się 8)

Kolor czarny rządzi :P :wink:

bastek - 10-07-2009, 19:02

witam
a czy ktoś ma problem z zegarkiem?
jak autko postoi czasem przez noc, rano zegar wsakzuje inny czas niż jest serio - kwestia kilkudzisięciu minut. różnie, najczęsciej się spóźna, choć dziś np. było 15 min do przodu. jak przełaczę sobie z CD na radio, , zegarek zsynchronizuje się z RDSem, i jest ok przez cały dzień (jeżdżę gł. na płytach).....

Radassss - 10-07-2009, 19:13

mialem to samo trzeba poklikac w ustawieniach radia cos tam ;) w instrukcji jest chyba napisane ja to na chybil trafil zrobilem ;)
Luk - 10-07-2009, 19:16

bastek1, tak jak pisze Radassss, wyłącz funkcję synchronizacji z RDS, niektóre stacje mają źle ustawiony czas, możliwe, że po włączeniu, mimo że masz na CD synchronizuje się z pierwszą lepszą stacją...
bastek - 10-07-2009, 19:26

no nie wiem. w zasadzie mam tylko pr. III i loklna (rafdio lublin), czasem akademickie radio centrum ale oni chyba nie mają zagarka w rdsie
ale spróbuję zobacze kilka(naście) dni
dzięki

mazin - 10-07-2009, 20:06

bastek1 napisał/a:
no nie wiem. w zasadzie mam tylko pr. III i loklna (rafdio lublin), czasem akademickie radio centrum ale oni chyba nie mają zagarka w rdsie
ale spróbuję zobacze kilka(naście) dni
dzięki

Ja mam od nowości włączoną synchronizację, poza tym że o mniej więcej o 2 minuty zegar mi spieszy innych problemów nie zauważyłem. Ale słucham tylko trójki.

piomic - 10-07-2009, 20:53

Też jadę na trójce, do dziś dwa razy zauważyłem błąd w czasie — ale ewidentny, o kilka godzin.
Pawcho - 10-07-2009, 21:53

Miałem podobnie.Dlatego ustawiłem na czas ręczny tzn. zrezygnowałem z RDS - ustawienie takie jakie miałem na zegarku ręcznym.Opis ustawienia pod RSD i bez niego jest w miarę dobry w instrukcji.Od tego czasu nie mam problemów z zegarkiem chodzi ok.
Radassss - 10-07-2009, 22:44

tak dokladnie chodzilo o RDS polscy radjowcy widac sie na zegarku nie znaja ;)
krzychu - 10-07-2009, 22:47

Radassss napisał/a:
tak dokladnie chodzilo o RDS polscy radjowcy widac sie na zegarku nie znaja ;)

Nie nowość hehehe. Cyfrowa telewizja ze skrzycznego też nadaje zły czas. Gorsze jest to że jak telewizor złapie sygnał cyfrowy to znika opcja zmiany/ustawienia czasu :finga:

Ps. Planeta u mnie nadawała 15 minut źle do czasu zmiany czasu na letni teraz to 1h i 15 minut :badgrin:

mazin - 11-07-2009, 08:58

krzychu napisał/a:

Nie nowość hehehe. Cyfrowa telewizja ze skrzycznego też nadaje zły czas. Gorsze jest to że jak telewizor złapie sygnał cyfrowy to znika opcja zmiany/ustawienia czasu :finga:

Ps. Planeta u mnie nadawała 15 minut źle do czasu zmiany czasu na letni teraz to 1h i 15 minut :badgrin:

No to na Prehybie są tylko 2 minuty "do przodu" - zacofańcy jedni, normalnie :-)

jeronimo69 - 13-07-2009, 23:35

Witam!!!
To mój pierwszy post tutaj ,więc na początku wszystkich serdecznie witam, jestem z Lublina mam 26 lat i pod koniec 08 kupiłem białego lancera x w parexbudzie.Mam prośbe do osób ,które mają pojęcie o rozwiązaniu problemu prawdopodobnie tarcz hamulcowych. W niedziele wróciłem z urlopu i nie miałem jeszcze czasu oddawać auta do serwisu ,tym bardziej że teraz mam mnóstwo pracy i musze nadgonić sprawy z zaległego urlopu.Samochód jest mi niezbędny i mam obiekcje co do tego że może ta naprawa potrwać. Oto problem : podczas hamowania z dużych prędkości strasznie bije kierownicą i wogóle te hamulce " nie hamują ".... ,poza tym zrobiłem dopiero 16000km i pojawia się komunikat periodic inspection, a miało być po 20000km .poza tym przy ruszaniu na skręconych kołach pojawia się dziwny stuk.Z góry dzięki.

Anonymous - 14-07-2009, 07:47

jeronimo69 pewnie Ci nie przestawili w kompie komunikatu bo fabrycznie jest ustawiony na 15000 km. :wink: U mnie zresztą było tak samo. :P Co do reszty chyba jednak musisz się udać do Parexbudu. Panowie tam są spoko mili choć na pewno trochę czasu (oby nie za dużo :P bo mi myli auto po przeglądzie 1,5h :D ) musisz na to poświęcić.
jeronimo69 - 14-07-2009, 23:37

dzieki zorro mam nadzieje że jeszcze w tym tygodniu to załatwie pozdrawiam
sla - 14-07-2009, 23:41

Oby to nie były tarcze, bo czeka Cię niezły wydatek.