[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
Cezarito - 07-07-2009, 21:54
No to będzie serwis, i tak niedługo wybieram się na wymianę oleju. Nie musi chyba nic przy nich wychodzić, z moim ASO dogaduję się bez problemu, są bardzo na bierząco ze wszystkimi niuansami i zapewne coś poradzą, ponadto nie mam zamiaru przedstawiać problemu pretensonalnie, jedynie z akademickiej ciekawości
A poza tym Lancerek to boskie autko, największym tego dowodem są nietylko miny i spojrzenia innych kierowców.
Ostatnio nawet znajomi spytali mnie, czy nie zawiózłbym ich moim autem do ślubu Zgodziłem się
Kolor czarny rządzi
bastek - 10-07-2009, 19:02
witam
a czy ktoś ma problem z zegarkiem?
jak autko postoi czasem przez noc, rano zegar wsakzuje inny czas niż jest serio - kwestia kilkudzisięciu minut. różnie, najczęsciej się spóźna, choć dziś np. było 15 min do przodu. jak przełaczę sobie z CD na radio, , zegarek zsynchronizuje się z RDSem, i jest ok przez cały dzień (jeżdżę gł. na płytach).....
Radassss - 10-07-2009, 19:13
mialem to samo trzeba poklikac w ustawieniach radia cos tam w instrukcji jest chyba napisane ja to na chybil trafil zrobilem
Luk - 10-07-2009, 19:16
bastek1, tak jak pisze Radassss, wyłącz funkcję synchronizacji z RDS, niektóre stacje mają źle ustawiony czas, możliwe, że po włączeniu, mimo że masz na CD synchronizuje się z pierwszą lepszą stacją...
bastek - 10-07-2009, 19:26
no nie wiem. w zasadzie mam tylko pr. III i loklna (rafdio lublin), czasem akademickie radio centrum ale oni chyba nie mają zagarka w rdsie
ale spróbuję zobacze kilka(naście) dni
dzięki
mazin - 10-07-2009, 20:06
bastek1 napisał/a: | no nie wiem. w zasadzie mam tylko pr. III i loklna (rafdio lublin), czasem akademickie radio centrum ale oni chyba nie mają zagarka w rdsie
ale spróbuję zobacze kilka(naście) dni
dzięki |
Ja mam od nowości włączoną synchronizację, poza tym że o mniej więcej o 2 minuty zegar mi spieszy innych problemów nie zauważyłem. Ale słucham tylko trójki.
piomic - 10-07-2009, 20:53
Też jadę na trójce, do dziś dwa razy zauważyłem błąd w czasie — ale ewidentny, o kilka godzin.
Pawcho - 10-07-2009, 21:53
Miałem podobnie.Dlatego ustawiłem na czas ręczny tzn. zrezygnowałem z RDS - ustawienie takie jakie miałem na zegarku ręcznym.Opis ustawienia pod RSD i bez niego jest w miarę dobry w instrukcji.Od tego czasu nie mam problemów z zegarkiem chodzi ok.
Radassss - 10-07-2009, 22:44
tak dokladnie chodzilo o RDS polscy radjowcy widac sie na zegarku nie znaja
krzychu - 10-07-2009, 22:47
Radassss napisał/a: | tak dokladnie chodzilo o RDS polscy radjowcy widac sie na zegarku nie znaja |
Nie nowość hehehe. Cyfrowa telewizja ze skrzycznego też nadaje zły czas. Gorsze jest to że jak telewizor złapie sygnał cyfrowy to znika opcja zmiany/ustawienia czasu
Ps. Planeta u mnie nadawała 15 minut źle do czasu zmiany czasu na letni teraz to 1h i 15 minut
mazin - 11-07-2009, 08:58
krzychu napisał/a: |
Nie nowość hehehe. Cyfrowa telewizja ze skrzycznego też nadaje zły czas. Gorsze jest to że jak telewizor złapie sygnał cyfrowy to znika opcja zmiany/ustawienia czasu
Ps. Planeta u mnie nadawała 15 minut źle do czasu zmiany czasu na letni teraz to 1h i 15 minut |
No to na Prehybie są tylko 2 minuty "do przodu" - zacofańcy jedni, normalnie
jeronimo69 - 13-07-2009, 23:35
Witam!!!
To mój pierwszy post tutaj ,więc na początku wszystkich serdecznie witam, jestem z Lublina mam 26 lat i pod koniec 08 kupiłem białego lancera x w parexbudzie.Mam prośbe do osób ,które mają pojęcie o rozwiązaniu problemu prawdopodobnie tarcz hamulcowych. W niedziele wróciłem z urlopu i nie miałem jeszcze czasu oddawać auta do serwisu ,tym bardziej że teraz mam mnóstwo pracy i musze nadgonić sprawy z zaległego urlopu.Samochód jest mi niezbędny i mam obiekcje co do tego że może ta naprawa potrwać. Oto problem : podczas hamowania z dużych prędkości strasznie bije kierownicą i wogóle te hamulce " nie hamują ".... ,poza tym zrobiłem dopiero 16000km i pojawia się komunikat periodic inspection, a miało być po 20000km .poza tym przy ruszaniu na skręconych kołach pojawia się dziwny stuk.Z góry dzięki.
Anonymous - 14-07-2009, 07:47
jeronimo69 pewnie Ci nie przestawili w kompie komunikatu bo fabrycznie jest ustawiony na 15000 km. U mnie zresztą było tak samo. Co do reszty chyba jednak musisz się udać do Parexbudu. Panowie tam są spoko mili choć na pewno trochę czasu (oby nie za dużo bo mi myli auto po przeglądzie 1,5h ) musisz na to poświęcić.
jeronimo69 - 14-07-2009, 23:37
dzieki zorro mam nadzieje że jeszcze w tym tygodniu to załatwie pozdrawiam
sla - 14-07-2009, 23:41
Oby to nie były tarcze, bo czeka Cię niezły wydatek.
|
|
|