Nasze Miśki - Galant V6 Juiceman'a
Owczar - 21-03-2011, 14:01
To się nazywa profi robota Gdybym miał bliżej do Wrocka, to powierzyłbym Bartkowi wymianę uszczelki pod głowicą. Ale trochę daleko i muszę robić sam, bo mechanikom z zasady nie ufam
swinks_UK - 21-03-2011, 15:51
A ja myślę, że Bartek sobie przysiadł na silniku co widać na załączonym obrazku, poducha silnika strzeliła, a potem ściemnił Przemkowi, że taka była i do wymiany... (uwaga: to był sarkazm!!!)
Super robota! Się zastanawiam, czy Bartek lubi grzebać w naszych Miśkach, czy też pod nosem nas przeklina na czym świat stoi...
Przemek, na te halogeny to poczekasz do sierpnia, co?
Juiceman - 21-03-2011, 16:11
swinks_UK napisał/a: | A ja myślę, że Bartek sobie przysiadł na silniku co widać na załączonym obrazku, poducha silnika strzeliła, a potem ściemnił Przemkowi, że taka była i do wymiany... (uwaga: to był sarkazm!!!)
Super robota! Się zastanawiam, czy Bartek lubi grzebać w naszych Miśkach, czy też pod nosem nas przeklina na czym świat stoi...
Przemek, na te halogeny to poczekasz do sierpnia, co? |
Póki nie mam zderzaka to mi się z nimi nie śpieszy, a do czerwca (Ogólnoniemiecki Zlot Mitsubishi) niestety ale zderzaka nie kupie. Muszę dorwać opony letnie '15. =)
deejay - 21-03-2011, 16:39
Juiceman napisał/a: | Dzięki temu, iż kolektor został ściągnięty możliwa była wymiana poduszki od góry |
nie życzę nikomu wymiany tylnej podzuszki w V6 , robiłem to już dwa razy i za każdym razem klnołem
Owczar - 21-03-2011, 16:54
W dieslu jest tak samo przesrane. Odkręcanie po 1/4 obrotu śruby...
Juiceman - 21-03-2011, 23:59
No niestety uroki V6 , że trudniej jest się dostać, chociążby do świec
Juiceman - 23-03-2011, 13:59
Dziś przyszły kolejne gifty do gala. Szczerze mówiąc myślałem, że będzie z nimi dużo gorzej.
Teraz tylko trzeba kupć papier wodny 1500,2000,2500 i zacząć robić polerkę aby pozbyć się rys Tak jak myślałem uszczelki nie nadają się do ponownego użycia. Będzie trzeba poszukać takiego cudeńka gdzięś:
No i mieć nadzieje, że tylnie progi do z sedana do kombi podpasują ; )
I Tu pytanie do Was moi drodzy gdzie można znaleźć taką uszczelkę uszczelka wysoka na 4mm szeroka na jakieś 2,5-3mm ?
swinks_UK - 23-03-2011, 14:49
W sklepie z "częściami" do okien. Tam dostaniesz wszelkiego rodzaju profile gumowe.
Juiceman - 23-03-2011, 15:37
Zobaczymy ale tak wąskie wątpie aby tam się znalazły....
Ale znalazłem coś takiego :
http://allegro.pl/wylewan...1525062336.html
robertdg - 23-03-2011, 16:43
Juiceman, poprzeglądaj na stronce http://www.kragum.com.pl/v10a/o-firmie.html ewentualnie napisz i poproś o katalog PDF
Juiceman - 23-03-2011, 17:04
Dzięki Robert ; )
Juiceman - 27-03-2011, 17:28
Dziś zabrałem się wstępnie za renowacje podkładek aluminowych na progi wew. i o to efekt pracy :
(Na zdjęciu porównanie jak to wyglądało wcześniej i po renowacji, jeszcze nie skończonej...)
Na początku w ruch poszedł papier wodny 1500 później 2000, a na końcu pasta polerska do aluminium.
Efekt mało zadowalający przynajmniej dla mnie, wniosek trzeba będzie poprawić papierem 1000 później analogicznie 1500 oraz 2000 ; )
robertdg - 27-03-2011, 17:37
Do polerowania aluminium używa się specjalnej szczotki z włosiem, bynajmniej takiej szczotki mozna także uzyć do polerki chromu, poszukaj pasty turtle wax do tego zadania i zakup szczotke.
Juiceman - 02-04-2011, 18:41
Jakoś nie mogę się przekonać do zakupu tego żółwia - w chwili obecnej chciałbym się pozbyć wszelkich rys. z listw; )
Z nowych giftów dla gala ; ) Parę dni temu przyszły nowe buciki na lato do miśka. Początkowo miały być Micheliny Energy Saver 205/60R15 niestety cena ~350zł za sztukę powala, a udało się na necie znaleźć Micheliny Energy Saver z 5 tygodnia 2011 za 234zł/szt. w rozmiarze 195/65R15 - no cóż, kosztem "wyglądu" i właściwości jezdych prawie ~500zł w kieszeni.
Wcześniej letnie miałem także Micheliny Energy Saver (starszy typ) - i sprawował się przyzwoicie W jakimś temacie na forum było zapytanie odnośnie malowania opon tj. napisów na biało. Zawsze mi się to widziało więc wziąłem jeszcze starą micheline na "warsztat' i co nieco ją pobieliłem
- wygląda zacnie jak na 5min roboty.
Natomiast gdy tą oponę przystawiłem do gala:
To już nie wiem co o tym myśleć - może sami się wypowiecie - zdjęcie tak wiem wyszło koszmarnie.
Jako że będzie niedługo zmiana butów z zimowych na letnie postanowiłem przetestować pewien koncentrat(kwas) do aluminium i przeczyścić swoje.
Przed psiknięciem wew. strona felgi wyglądała tak:
T
Felga prawdopodobnie od nowości nie była myta od wew. strony - ale tragedii raczej nie ma.
Całą wew. stronę felgi potraktowałem koncentratem odczekałem jakieś 20-30 sekund i spłukałem. Efekt poniżej:
Także w poniedziałek muszę dorwać jakąś szczoteczkę i potraktować wszystkie felgi tak samo i spróbować pozbyć się tych wżer, tj, wyczyścić
W piątek został także zamówione złącze elastyczne długie do tłumika, gdyż obecne przerdzewiało także w przyszłym tygodniu będzie wymiana i pospawanie tłumika w 2 miejscach, coby ciszej było
A wracając do listew. Może uda się je zregenerować do końca czerwca i założyć do gala.
Anonymous - 02-04-2011, 18:46
Juiceman napisał/a: | To już nie wiem co o tym myśleć - może sami się wypowiecie |
nie nie nie
Juiceman napisał/a: | A wracając do listew. Może uda się je zregenerować do końca czerwca i założyć do gala |
w końcu pasują z sedana do kombi czy nie ?
|
|
|