Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Kleju - 18-12-2010, 14:32
| Wszyc napisał/a: | | A co mnie interesują ceny benzyny jak ja robię 4,5tyś km rocznie |
haha to mi się przypomniał kawał o blondynce
Jedna blondynka mówi do drugiej:
- kurcze znowu paliwo podrożało
Ta druga odpowiada:
- A co mnie to interesuję i tak zawsze za 100zł tankuje
Tutaj to samo prawie mamy
Wszyc - 19-12-2010, 08:16
Kluju ale Ci się dowcip wyostrzył
Wszyc - 19-12-2010, 19:57
Po 9h walki
ufff było ciężko strasznie ale będzie musiał za kilkanaście tygodni wyjść z powrotem do góry docisk sprzęgła z diesla nie pasował do koła zamachowego od 4G63 za to skrzynia biegów bez żadnego ale podeszła do silnika nooo może bez żadnego ale
Andrew - 19-12-2010, 20:00
Wszycu gratulacje Świeci się ten silnik jak...
rosomak1983 - 19-12-2010, 20:15
ooo widze ze jednak bedzie jezdzic na swieta
fj_mike - 19-12-2010, 20:21
Gratuluję sąsiedzie
Wszyc - 19-12-2010, 20:28
nie będzie mówiłem rozrząd kupuje po świętach muszę kupić docisk wyjąć jeszcze raz silnik zamontować docisk ze sprzęgłem wsadzić silni podpiąć półosie bo obecnie wiszą zamontować osprzęt wyczyścić komorę silnika pomalować skrzynie biegów i osprzęt odpiąt resztki elektryki diesla położyć elektrykę z benzyny założyć nowe klable świece zamontować uszczelki silnika dokręcić korbowody wykręcić koła napędowe wałków balansowych wsadzić uszczelki na wałki założyć znów te kółka wymienić magistrale olejową na tą z diesla w celu podłączenia chłodnicy oleju, kupno filtrów dorobienie mocowania filtra paliwa do grodzi podłączenie go wymiana koszyczka z diesla w baku paliwa i wstawienie koszyczka z pompą paliwa podpięcie i odpowietrzenie sprzęgła wymiana lewego banana wymiana łączników stabilizatora wyjazd na zbieżność rozebranie wiązki elektrycznej i przystosowanie nowych zegarów a potem wymiana płynów tak wiec kiedy on będzie jeździć? oo stary może w marcu hehe
Maretzky85 zfrajeżyłem się łapa silnika którą kupiłem nie pasowała za krótka pasuje ta z diesla 180zł w plecy widać moja skrzynia z diesla czymś się jednak różni w obudowie od tych z benzynowych silników w rzędzie albo ma po prostu inne łapy bo tym co robili swapa do skrzyni biegów będących w E55A i E56A tylko ta łapa co kupiłem pasuje a u mnie za to pasowała łapa z diesla no ale kto mógł wiedzieć jak prawdopodobnie jestem pierwszy na świecie co z E57A zrobił Galanta E5 2.0 GTi
Krzyzak - 20-12-2010, 07:29
| Wszyc napisał/a: | | wykręcić koła napędowe wałków balansowych |
tego napędzanego osobnym paskiem, to wystarczy nie założyć paska
ale tego wewnętrznego to większa robota - jest napędzany od środka przez pompę oleju i jak go tylko wymontujesz, to całe ciśnienie będzie uciekało - widziałem patent, gdzie przekręcało się panewkę w obudowie pompy oleju, tak by zatkać dziurkę do smarowania drugiej panewki tego wałka, a cały wałek oczywiście demontowało
na ile jest to koszerne, to nie wiem
rosomak1983 - 20-12-2010, 09:18
| Krzyzak napisał/a: | ale tego wewnętrznego to większa robota - jest napędzany od środka przez pompę oleju i jak go tylko wymontujesz, to całe ciśnienie będzie uciekało - widziałem patent, gdzie przekręcało się panewkę w obudowie pompy oleju, tak by zatkać dziurkę do smarowania drugiej panewki tego wałka, a cały wałek oczywiście demontowało
na ile jest to koszerne, to nie wiem
_________________ |
zenek moderator eclipse ma pomodzone, jakby co on bedzie wiedział
Maretzky85 - 20-12-2010, 10:52
Ja tam wolę komfort z wałkami balansowymi :> Dla półtora kuca mocy wolę mieć wyższą kulturę pracy
Wszyc - 20-12-2010, 13:12
ale panowie nie zrozumieliście mnie ja kółka muszę wymontować by uszczelki pod nie wstawić a potem przykręcam z powrotem
Wszyc - 20-12-2010, 14:35
Chyba to 4G63 jest bardziej na osi osadzone i dobrze lepszy rozkład masy bo diesel chamsko wisiał przed przednią osią oba kolektory i turbo było przed silnikiem i cały ciężar przed osią wisiał
jacek11 - 20-12-2010, 21:55
Wszyc, przecież ten motor,to te liche blaszki rozerwie na kawałki
A poważnie,to naprawdę masz świra
Andrew - 20-12-2010, 21:56
| Cytat: |
Wszyc, przecież ten motor,to te liche blaszki rozerwie na kawałki | Te blaszki są wzmocnione, bo to po dieslu
Wszyc - 20-12-2010, 22:07
Jacku żebyś ty widział jakie rzeczy po tym globie jeżdżą
Przecież nie mogę być gorszy
A pro po to muszę jechać po mojego diesla w środę bo go rzuciłem bez szacunku w śnieg i leży tam w śniegu po tym jaki był dzielny nie zasłużył na taki los
|
|
|