Nasze Miśki - Bandyta
Maciek - 14-12-2010, 11:34
| mkm napisał/a: | | Panie i panowie, przecież to nie pierwsza szkoda Rafal_Szczecin |
Aj tam zaraz A może następny pojazd będzie na gąsienicach tylko lufe trzeba będzie zdemontować
Rafi bedzie git.
fck - 16-12-2010, 14:56
prawie nie widać
ale i tak wnerwiające, człowiek chucha dmucha na auto, a tu chwila czyjejś nieuwagi i całe Twoje starania można sobie wsadzić w ....
Rafal_Szczecin - 17-12-2010, 09:42
byl rzeczoznawca.
calosc zajela moze z 15 minut.
nawet nie zmierzyl grubosci bieznika , o grubosci lakieru nie wspomne.
z tego co tam podpytalem, calkowitej nie bedzie
Seichan - 17-12-2010, 11:04
Za małe uszkodzenia na szkodę całkowitą. Ciekawe jak Ci to wycenią. Rzeczoznawca nic nie wspomniał?
Rafal_Szczecin - 19-12-2010, 14:56
nic nie powiedzial, procz tego, zeby czekac na kosztorys.
w tzw przerwie w dniu wczorajszym zostaly wymienione strasznie skrzypiace juz wahacze ze str lewej .
banan mial luz na sworzniu, a prosty skrzypial jak stara szafa, w tej chwili jest troszke lepiej, lecz i tak czeka mnie wymiana wahaczy z prawej strony po tym zabiegu geometria.
bol jest tylko jeden - musze zanabyc wahacze na prawa strone, co przy grudniu moze byc niezlym wyzwaniem dla kieszeni.
stare wahacze wyladowaly w garazu, czekaja na przybycie braci ze str prawej i za jakis czas pojda ponownie do regeneracji i beda jako zapas
wyceny dalej brak ,ciekaw kiedy przyjdzie.
Seichan - 19-12-2010, 15:43
| Rafal_Szczecin napisał/a: |
wyceny dalej brak ,ciekaw kiedy przyjdzie. |
Powinieneś mieć info w zakresie wysokości odszkodowania i wypłatę w terminie do 30 dni.
Rafal_Szczecin - 20-12-2010, 16:26
niedawno zalozone klocki Bosch'a po 4,5 miesiaca uzywania powiedzialy dosc, i w dniu dzisiejszym zostaly zastapione zestawem Ferodo , zobaczymy, ile ten komplet wytrzyma jazdy ze mna bosch "przetrwal" strasznie malo - zaledwie ok 20 tkm
w dniu dzisiejszym przyszedl wahacz prosty 555 na prawa strone, zostalo zaopatrzyc sie jeszcze tylko w banan yamato .
dla wiadomosci przy kolejnej wymianie klockow, przebieg auta w tej chwili : 312632km
Psikus - 20-12-2010, 16:53
ferodo premium do normalnej jazdy po mieście się nadawały, do spokojnej jazdy w trasy też, natomiast po zwolnieniu z dużej prędkości do prędkości "normalnej", przy następnym hamowaniu hałasowały tracąc duże ze swojej zdolności hamowania ( doświadczenia z prelude 3 generacji).
Hugo - 20-12-2010, 17:42
| Rafal_Szczecin napisał/a: | | banan yamato | Zastanowiłbym się dwa razy...
Rafal_Szczecin - 20-12-2010, 18:33
| Hugo napisał/a: | | Zastanowiłbym się dwa razy... |
555 jest nie dostepny w IC, a nic lepszego nie ma .
fj_mike - 20-12-2010, 20:34
| Rafal_Szczecin napisał/a: | | 555 jest nie dostepny w IC, a nic lepszego nie ma . |
Prawda, ale zawsze można regenerować. W marcu będzie rok od założenia Yamato u mnie, na pewno się pochwalę
Rafal_Szczecin - 20-12-2010, 20:59
| fj_mike napisał/a: | | W marcu będzie rok od założenia Yamato u mnie, na pewno się pochwalę |
rok rokiem,ale ile km przejechanych, tak jak pisales ok 10tkm ?
co do regenerowania, to tak jak pisalem, "stare" wahacze oddaje do regeneracji i w ten sposob bede miec zapasowy komplet
prawa strona bedzie taka sama jak lewa czyli prosty 555, banan yamato, laczniki mam rowniez yamato, i nie moge narzekac.
Hugo - 20-12-2010, 21:37
| Rafal_Szczecin napisał/a: | | 555 jest nie dostepny w IC, a nic lepszego nie ma | Wiem, ze nie jest dostępny, ale czy nic innego nie ma? U mnie po niecałym roku guma osłonowa sworznia na "bananie" YAMATO praktycznie nie istnieje. Ok. 30 000 km przebiegu.
fj_mike - 20-12-2010, 22:22
| Rafal_Szczecin napisał/a: | | rok rokiem,ale ile km przejechanych, tak jak pisales ok 10tkm ? |
Zgadza się. Mam tylko traumę związaną z końcem zimy. Ostatnio właśnie oba wachacze posypały się jednocześnie.
areksz121 - 20-12-2010, 22:31
Koledzy a nikt nie próbował czegoś takiego jak MOOG??? I proste i banany... zastanawiam się czy ja czasem takich nie mam, bo w NL ta firma popularna, a sam 14tys przejechałem od sierpnia i nic nie mogę powiedzieć, żeby się coś działo Sam tylko górne sworznie wymieniłem i łączniki + gumy stabilizatora.
|
|
|