To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bandyta

Maciek - 14-12-2010, 11:34

mkm napisał/a:
Panie i panowie, przecież to nie pierwsza szkoda Rafal_Szczecin

Aj tam zaraz :-) A może następny pojazd będzie na gąsienicach :-) tylko lufe trzeba będzie zdemontować :-)
Rafi bedzie git.

fck - 16-12-2010, 14:56

prawie nie widać :)
ale i tak wnerwiające, człowiek chucha dmucha na auto, a tu chwila czyjejś nieuwagi i całe Twoje starania można sobie wsadzić w ....

Rafal_Szczecin - 17-12-2010, 09:42

byl rzeczoznawca.
calosc zajela moze z 15 minut.
nawet nie zmierzyl grubosci bieznika , o grubosci lakieru nie wspomne.
z tego co tam podpytalem, calkowitej nie bedzie ;)

Seichan - 17-12-2010, 11:04

Za małe uszkodzenia na szkodę całkowitą. Ciekawe jak Ci to wycenią. Rzeczoznawca nic nie wspomniał?
Rafal_Szczecin - 19-12-2010, 14:56

nic nie powiedzial, procz tego, zeby czekac na kosztorys.
w tzw przerwie w dniu wczorajszym zostaly wymienione strasznie skrzypiace juz wahacze ze str lewej .
banan mial luz na sworzniu, a prosty skrzypial jak stara szafa, w tej chwili jest troszke lepiej, lecz i tak czeka mnie wymiana wahaczy z prawej strony po tym zabiegu geometria.
bol jest tylko jeden - musze zanabyc wahacze na prawa strone, co przy grudniu moze byc niezlym wyzwaniem dla kieszeni.
stare wahacze wyladowaly w garazu, czekaja na przybycie braci ze str prawej i za jakis czas pojda ponownie do regeneracji i beda jako zapas :D

wyceny dalej brak ,ciekaw kiedy przyjdzie.

Seichan - 19-12-2010, 15:43

Rafal_Szczecin napisał/a:

wyceny dalej brak ,ciekaw kiedy przyjdzie.

Powinieneś mieć info w zakresie wysokości odszkodowania i wypłatę w terminie do 30 dni.

Rafal_Szczecin - 20-12-2010, 16:26

niedawno zalozone klocki Bosch'a po 4,5 miesiaca uzywania powiedzialy dosc, i w dniu dzisiejszym zostaly zastapione zestawem Ferodo , zobaczymy, ile ten komplet wytrzyma jazdy ze mna :D bosch "przetrwal" strasznie malo - zaledwie ok 20 tkm

w dniu dzisiejszym przyszedl wahacz prosty 555 na prawa strone, zostalo zaopatrzyc sie jeszcze tylko w banan yamato .

dla wiadomosci przy kolejnej wymianie klockow, przebieg auta w tej chwili : 312632km

Psikus - 20-12-2010, 16:53

ferodo premium do normalnej jazdy po mieście się nadawały, do spokojnej jazdy w trasy też, natomiast po zwolnieniu z dużej prędkości do prędkości "normalnej", przy następnym hamowaniu hałasowały tracąc duże ze swojej zdolności hamowania ( doświadczenia z prelude 3 generacji).
Hugo - 20-12-2010, 17:42

banan yamato
Zastanowiłbym się dwa razy...
Rafal_Szczecin - 20-12-2010, 18:33

Hugo napisał/a:
Zastanowiłbym się dwa razy...

555 jest nie dostepny w IC, a nic lepszego nie ma .

fj_mike - 20-12-2010, 20:34

555 jest nie dostepny w IC, a nic lepszego nie ma .

Prawda, ale zawsze można regenerować. W marcu będzie rok od założenia Yamato u mnie, na pewno się pochwalę :wink:

Rafal_Szczecin - 20-12-2010, 20:59

fj_mike napisał/a:
W marcu będzie rok od założenia Yamato u mnie, na pewno się pochwalę

rok rokiem,ale ile km przejechanych, tak jak pisales ok 10tkm ?
co do regenerowania, to tak jak pisalem, "stare" wahacze oddaje do regeneracji i w ten sposob bede miec zapasowy komplet :D

prawa strona bedzie taka sama jak lewa czyli prosty 555, banan yamato, laczniki mam rowniez yamato, i nie moge narzekac.

Hugo - 20-12-2010, 21:37

555 jest nie dostepny w IC, a nic lepszego nie ma
Wiem, ze nie jest dostępny, ale czy nic innego nie ma? U mnie po niecałym roku guma osłonowa sworznia na "bananie" YAMATO praktycznie nie istnieje. Ok. 30 000 km przebiegu.
fj_mike - 20-12-2010, 22:22

rok rokiem,ale ile km przejechanych, tak jak pisales ok 10tkm ?

Zgadza się. Mam tylko traumę związaną z końcem zimy. Ostatnio właśnie oba wachacze posypały się jednocześnie.

areksz121 - 20-12-2010, 22:31

Koledzy a nikt nie próbował czegoś takiego jak MOOG??? I proste i banany... zastanawiam się czy ja czasem takich nie mam, bo w NL ta firma popularna, a sam 14tys przejechałem od sierpnia i nic nie mogę powiedzieć, żeby się coś działo :wink: Sam tylko górne sworznie wymieniłem i łączniki + gumy stabilizatora.