Nasze Miśki - Jeden z ostatnich diesli na forum i towarzysząca mu colcinka
Owczar - 31-08-2011, 19:11
andrew84, a jeszcze prościej zdjąć wężyk i wkręcić w niego wkręta. Stara sprawdzona metoda z mojego TD.
Od strony zaworu nie musisz zaślepiać. Wkręt łatwiej wyjąć gdy uznasz, że jednak wolisz mieć ten EGR
Andrew - 31-08-2011, 20:18
Wszyc napisał/a: | Ja Andrew od razu znalazłem jako pierwszy po tym aksamitnym dźwięku silnika |
Zgadza się jeszcze dobrze nie zaparkowałem a kolega Krzyś już był
Jeszcze parę razy po tym udało nam się kilka słów wymienić
robertdg napisał/a: | No to musieliśmy trafić na siebie bo wymieniliśmy w sobote rano kilka zdań niedaleko bramy wjazdowej, wybaczcie taki niekumaty byłem bo niedawno co wstałem - wiem powtarzam się. |
Staliśmy chwilę koło Twojego gala w sobotę rano
Owczar o to właśnie mi chodziło
Kiedy robisz nadkola?
Andrew - 31-08-2011, 20:27
Wszyc napisał/a: | po tym aksamitnym dźwięku silnika |
A powiedz tylko, że chodzi głośno
Wszyc - 31-08-2011, 20:38
nie no jest cichszy od mojego wiatraka na chłodnicy akurat
Andrew - 31-08-2011, 20:41
Zamówiłem dziś uszczelkę pod głowicę i szpilki do głowicy do colciaka.
Uszczelka Elring-47 zł, szpilki Victor Reinz, 60 zł.
Wszyc napisał/a: | nie no jest cichszy od mojego wiatraka na chłodnicy akurat |
Mnie się akurat jego kultura pracy podoba. Bije na łeb kulturę pracy szmelcwagenów z tych lat.
A wiecie, że silnik w BMW 1.8tds jest produkcji Mitsubishi
Wszyc - 31-08-2011, 20:50
Ale ja sobie jaj nie robię z Ciebie naprawdę jest cichszy od mojego wiatraka na chłodnicy aż byłem zdziwiony
Owczar - 31-08-2011, 20:55
andrew84, na nadkola nie mam chwilowo czasu. Przeszlifuję je może w wolnej chwili tylko. Muszę zrobić swap tylnego zawiasu i porozkręcać reszte gratów co by nie zalegały u brata
Szkoda, że ten zlot taki krótki, bo nie miałem nawet czasu ze wszystkimi pogadać. Ale udało się chociaż uścisnąć dłoń i poznać Diesla też chętnie bym posłuchał, jestem ciekaw jak się ma w stosunku do mojego poprzedniego silnika.
Andrew - 31-08-2011, 21:24
Owczar napisał/a: | Ale udało się chociaż uścisnąć dłoń i poznać Diesla też chętnie bym posłuchał, jestem ciekaw jak się ma w stosunku do mojego poprzedniego silnika. |
Na następnym zlocie może uda się nam pogadać Chodziłem kilka razy koło Twojego auta, ale Cię niestety nie było...
Wszyc napisał/a: | Ale ja sobie jaj nie robię z Ciebie naprawdę jest cichszy od mojego wiatraka na chłodnicy aż byłem zdziwiony |
Wiem, że jest cichy, dużo razy się już spotkałem z pytaniem czy to diesel
Owczar - 31-08-2011, 21:37
Cytat: | Na następnym zlocie może uda się nam pogadać Chodziłem kilka razy koło Twojego auta, ale Cię niestety nie było... |
Myślę, że z pewnością. A bo łaziłem trochę. Grzebaliśmy z cezarem w jego galancie. Potem trochę porównywałem jak pracują silniki takie jak mam teraz. Przyszedł wieczór, zrobiliśmy jakiegoś grilla i tak zleciało.
Andrew - 31-08-2011, 21:40
Owczar napisał/a: | Grzebaliśmy z cezarem w jego galancie. |
Kojarzę jego galanta.
No ja w sumie nie miałem z kim porównywać pracy silnika, był chyba jeszcze jeden diesel, ale coś krótko. Ty mogłeś porównywać, V6 chyba było sporo
Owczar - 31-08-2011, 21:45
Jak w zeszłym roku byłem dieslem to też nie miałem z kim porównać Chociaż chyba był jeden...
No i Wszyca, ale jego był głośny, brudny i żygał olejem
Andrew - 31-08-2011, 21:48
Owczar napisał/a: | No i Wszyca, ale jego był głośny, brudny i żygał olejem |
Sam mi to mówił
Mój narazie się spisuje, oby tak dalej
Owczar - 31-08-2011, 21:52
andrew84 napisał/a: | Sam mi to mówił |
Ekoterroryści mieliby conajmniej kilka powodów by ukrzyżować Wszyca na pierwszym, lepszym drzewie
Po moim dieslu zostały tylko wspomnienia V6 jeździ się super, ale miło wspominam moment obrotowy z tego diesla
Andrew - 31-08-2011, 21:54
A co z tymi zegarami? Sprzedałeś?
Owczar - 31-08-2011, 22:03
Jeszcze nie, są w dziale sprzedam
|
|
|