Nasze Miśki - Jak wino...
sveno - 07-01-2012, 23:28
Panie i Panowie szykuje się fajna impreza dla tych co nie zaglądają w odpowiedni dział wrzucam tu: http://forum.mitsumaniaki...p=990506#990506
tomek84 napisał/a: | kiedy będziesz miał czas?? | w sobotę może być?
Tomek - 07-01-2012, 23:29
Cytat: | w sobotę może być? |
nom
SPIDER-ek - 09-01-2012, 23:12
No impreza w sam raz na moje plany lutowo-snowboardowe:) Tylko śniegu i pogody brak
sveno - 10-01-2012, 12:26
I nadszedł ten dzień, który miał nigdy nie nadejść . Galant zawiódł pierwszy raz od prawie 1.5 roku użytkowania. Tragedia. Dzisiaj rano akumulator powiedział, a raczej nie powiedział nic do rozrusznika, zupełnie mu mowe odjęło. na szczęście miał jeszcze siłę komunikować się z układem zapłonowym i skończyło się na pchaniu Jaka powinna być pojemność i prąd maksymalny akumulatora w Galancie V6? Nie mogę tego znaleźć w manualu. Jakiego producenta wybrać?
SPIDER-ek napisał/a: | Tylko śniegu i pogody brak | w górach jest zima na całego, mógl się, żeby łańcuchy były zbędne, zimówki masz dobre? W razie czego jedzie z nami E88A także będzie nas wyciągał.
Tomek - 10-01-2012, 12:30
sveno napisał/a: | I nadszedł ten dzień, który miał nigdy nie nadejść . Galant zawiódł pierwszy raz od prawie 1.5 roku użytkowania. Tragedia. Dzisiaj rano akumulator powiedział, a raczej nie powiedział nic do rozrusznika, zupełnie mu mowe odjęło. na szczęście miał jeszcze siłę komunikować się z układem zapłonowym i skończyło się na pchaniu Jaka powinna być pojemność i prąd maksymalny akumulatora w Galancie V6? Nie mogę tego znaleźć w manualu. Jakiego producenta wybrać? |
to nie Galant zaniemógł, tylko akumulator
w dziale EA jest cały temat o akumulatorach, tam zajrzyj
sam tak z niczego zaniemógł, czy dawał jakieś znaki, bo ciężko mi w to uwierzyć, że tak nagle
Hugo - 10-01-2012, 12:45
sveno napisał/a: | Galant zawiódł | Faktycznie, straszne... sveno napisał/a: | Tragedia | Nie sądzę. tomek84 napisał/a: | to nie Galant zaniemógł, tylko akumulator | Ty jesteś mocny z tym nazewnictwem części Tak się przecież mówi, że auto zawiodło. Jak wyjdzie korozja na nadkolu to też stwierdzisz, że blotnik Cię zawiódł? Nie złość sie, wiesz jak tak w żartach trochę tomek84 napisał/a: | sam tak z niczego zaniemógł, czy dawał jakieś znaki, bo ciężko mi w to uwierzyć, że tak nagle | Dokłądnie, sveno coś kombinujesz z licznikiem HC, nie spaliłeś alternatora?
sveno - 10-01-2012, 12:53
tomek84 napisał/a: | sam tak z niczego zaniemógł, czy dawał jakieś znaki | nie no pisałem wcześniej o problemach z nim w temacie o UKP. Jak stał tydzień to ciężko kręcił, a teraz stał prawie 2 więc się nie dziwie.
Hugo napisał/a: | sveno coś kombinujesz z licznikiem HC, nie spaliłeś alternatora? | no tak pisałem o tym, że coś tam spaliłem, bo kontrolka od ładowania mi się nie zaświeca, nowy używany alternator czeka już w garażu na wymianę, ale nie mogę się za to zabrać, bo konieczne będzie wymontowanie reduktora (gazownik go tak niefortunnie wsadził) ładowanie jest ok: 14.4 V mierzone miernikiem, a UKP cały czas pokazuje ładowanie na poziomie 13.8-14.3V
tomek84 napisał/a: | w dziale EA jest cały temat o akumulatorach, tam zajrzyj | już szukam.
fj_mike - 10-01-2012, 13:10
sveno, http://allegro.pl/akumula...1948209981.html
Tomek - 10-01-2012, 13:16
Hugo napisał/a: | nie spaliłeś alternatora? |
jasne, że spalił
miał wymienić, ale chyba nie wymieniał
sveno - 10-01-2012, 13:41
fj_mike, i bedę jechał do Wawy po niego?
znalazłem coś dla siebie: http://allegro.pl/akumula...2047270894.html ale kupie i zamontuję dopiero po wymianie alternatora tak na wszelki wypadek, teraz wyjąłem stary aku z auta, jest to ARKTIS 60Ah 510A i właśnie się ładuje. Co ciekawe jest przy nim taka kieszeń papierowa (wczesniej jej nie widziałem bo była z tyłu) a w niej jakaś instrukcja i paragon ze Szwajcarii, data zakupu: 08.02.2006 (albo 08.03.2006 ciężko rozczytać) więc swoje już wysłużył
tomek84 napisał/a: | jasne, że spalił | a co napisałem 2 posty wyżej?
Rafal_Szczecin - 10-01-2012, 14:20
witaj w klubie spalonych alternatorow
Tomek - 10-01-2012, 14:59
Cytat: | a co napisałem 2 posty wyżej? |
wyobraź sobie taki scenariusz:
- otwieram wątek, pisze posta
- pojawia się za mną mój szef i mi za plecami marudzi (minimalizuje okno coby go nie drażnić)
- spławiam szefa i pisze dalej
- wysyłam
i tak oto w między czasie pojawiło się pare postów
Hugo - 10-01-2012, 15:04
Rafal_Szczecin napisał/a: | witaj w klubie spalonych alternatorow | Przeraża mnie to palenie się alternatorów po montazu HC. Jutro stanę sie równiez posiadaczem takowych zegarów i chyba sam nie podejmę się przekładki.
Rafal_Szczecin - 10-01-2012, 15:17
u mnie sam montaz zegarow nie spowodowal spalenia alternatora .
dopiero dazenie do kontrolki poziomu oleju , zakonczyla sie spaleniem alternatora ( regulatora ) , mimo, ze tak jak u Sveno altek ladowal caly czas tyle ile powinien, tylko nie bylo kontrolki ladowania
sveno - 10-01-2012, 16:05
Hugo napisał/a: | Jutro stanę sie równiez posiadaczem takowych zegarów i chyba sam nie podejmę się przekładki. | Hugo to jest banalnie proste tylko ja się pośpieszyłem. Trzeba w zegarach zmostkować piny 4a i 5a a we wtyczce wywalić pin 5a na jakiś inny czego ja nie zrobiłem i podałem napięcie zasilania na czujnik poziomu oleju i magic smoke wyleciał. Jak zrobisz wszystko po kolei to nic złego nie ma prawa się stać. Jakby co to wal na PW to pomogę
EDIT. jeszcze odnośnie alternatora to ja kupiłem za 50zł na forum, także tragedii nie ma.
|
|
|