To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)

krzysiakxxx - 15-11-2012, 09:16

Widzę, że jest szansa na tę wspólną sesję galant-vectra... jak już założę letnie :P
Wojciech Bogacz - 15-11-2012, 13:30

krzysiakxxx napisał/a:
Widzę, że jest szansa na tę wspólną sesję galant-vectra... jak już założę letnie :P

Hehe - jak się uda to nawet w tym roku kalendarzowym się zrobi :finga:

krzysiakxxx - 15-11-2012, 14:01

Ale moja na stalusach nie nadaje się do sesji :P
Wojciech Bogacz - 24-11-2012, 20:36

Kolejny etap prac zakończony - podkład już leży na wspawanych elementach.

Na zdjęciach jak widać troszkę chemii, która będzie użyta. Jutro powinna wskoczyć warstwa uszczelniająca (o ile będzie humor, bo to w końcu niedziela jest heh).

deejay - 24-11-2012, 21:13

Wojciech Bogacz napisał/a:
Kolejny etap prac zakończony

Dobra robota , tak trzymaj i pamietaj o konserwacji profili woskiem :wink:

wyderka - 24-11-2012, 21:47

Ładnie, tylko dlaczego unikor?
rosomak1983 - 24-11-2012, 23:59

Zamiast akrylowego uzyłbym epoksydowego (albo na akryl daj epoksyd jeszcze). Pozatym miła sie oglada takie korzystne zmiany. :mrgreen:
i9i - 25-11-2012, 10:07

rosomak1983 napisał/a:
Pozatym miła sie oglada takie korzystne zmiany. :mrgreen:

Aż cieszy mile oko. A teraz niech każdy sobie przypomni, co pomyślał jak Wojtek przedstawił rdzę i braki oraz stwierdził, że zaczyna remont blacharki. Wiara w manię powraca :D

kochajj - 25-11-2012, 10:19

Szacun dla blacharza... dla mnie był to trup...
i9i - 25-11-2012, 10:35

kochajj napisał/a:
dla mnie był to trup...

Większość oddała by go do huty po odkryciu wszystkich dziur. Ale wielki ukłon w stronę wytrwałości Wojtka i pytanie: Kolor zostanie, czy mając już tak zaawansowane prace jest w planie jakaś zmiana?

Wojciech Bogacz - 25-11-2012, 10:50

deejay napisał/a:
Dobra robota , tak trzymaj i pamietaj o konserwacji profili woskiem

Ogólnie z blacharzem umówiłem się , że ma być to zrobione już tak, żeby tego potem przez kilka lat nie ruszać.
Cytat:
Szacun dla blacharza... dla mnie był to trup...

Gdyby to był E54A też pewnie dałbym sobie spokój - ale, że to E88A i jest to dobra buda to wstawienia ciekawego silnika to ratuję :) Blacharz z opinii jak zwykle się ucieszy :mrgreen:
Blacharz również po odkryciu dziur miał cokolwiek blady wyraz twarzy 8)
i9i napisał/a:
pytanie: Kolor zostanie, czy mając już tak zaawansowane prace jest w planie jakaś zmiana?

Na razie wszystko zostaje - inwestuję w blachę i mechanikę na razie.
i9i napisał/a:
Aż cieszy mile oko. A teraz niech każdy sobie przypomni, co pomyślał jak Wojtek przedstawił rdzę i braki oraz stwierdził, że zaczyna remont blacharki. Wiara w manię powraca

Ano pomyślałem sobie, że się parę purchelków na błotnikach poprawi bo nic więcej nie było widać - robota prosta i przyjemna hehe. Niestety po rozeznaniu tematu odwrotu nie było. Robimy albo sprzedaję za grosze (według mnie byłby to błąd).
wyderka napisał/a:
Ładnie, tylko dlaczego unikor?

Akurat to była Śnieżka tlenkowa :twisted: Tak na poważnie - sam nie wiem - na to ma iść jakaś masa uszczelniająca teraz - może nawet dziś.... zobaczymy :)
rosomak1983 napisał/a:
Zamiast akrylowego uzyłbym epoksydowego (albo na akryl daj epoksyd jeszcze).

Zapytam dzisiaj o taką możliwość :)

Ogólnie plan jest taki, że na wiosnę jak się uda conieco funduszy zebrać to zdemontowane będzie całe zawieszenie (przód i tył) w celu załatania dziur w podłodze (nawet jakby było ich tyle co w bagażniku). Potem będzie pełna konserwacja i na razie się zatrzymam bo przecież jeszcze na zloty będę musiał kasę mieć 8)

wyderka - 25-11-2012, 11:10

Wojciech Bogacz napisał/a:
Akurat to była Śnieżka tlenkowa

jeden pieron :P , na tyle pracy taki podkład :roll: :P , lepiej juz było zrobić reaktywnym i akrylowym :wink:

sveno - 25-11-2012, 12:16

Wojciech Bogacz, jak ten blacharz skończy z Twoim galem to klep termin dla mnie na tylne błotniki i jeden kielich :) poważnie mówię.
Wojciech Bogacz - 25-11-2012, 13:06

sveno napisał/a:
jak ten blacharz skończy z Twoim galem to klep termin dla mnie na tylne błotniki i jeden kielich poważnie mówię.

Pewnie się przewróci z wrażenia jak usłyszy o kolejnym Galancie heh. Skoczę jednak dziś do niego to się dowiem :)

wyderka napisał/a:
jeden pieron , na tyle pracy taki podkład , lepiej juz było zrobić reaktywnym i akrylowym

Pewnie by i lepiej było - aż zastanawiam się własnie czemu akurat zwykły podkład... też zapytam bo ciekaw jestem co powie.

Wszyc - 25-11-2012, 13:25

Kawał dobrej roboty :wink: fajnie że masz takie zaparcie muszę przyjechać zobaczyć to tego galancika :)