Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)
krzysiakxxx - 15-11-2012, 09:16
Widzę, że jest szansa na tę wspólną sesję galant-vectra... jak już założę letnie
Wojciech Bogacz - 15-11-2012, 13:30
krzysiakxxx napisał/a: | Widzę, że jest szansa na tę wspólną sesję galant-vectra... jak już założę letnie |
Hehe - jak się uda to nawet w tym roku kalendarzowym się zrobi
krzysiakxxx - 15-11-2012, 14:01
Ale moja na stalusach nie nadaje się do sesji
Wojciech Bogacz - 24-11-2012, 20:36
Kolejny etap prac zakończony - podkład już leży na wspawanych elementach.
Na zdjęciach jak widać troszkę chemii, która będzie użyta. Jutro powinna wskoczyć warstwa uszczelniająca (o ile będzie humor, bo to w końcu niedziela jest heh).
deejay - 24-11-2012, 21:13
Wojciech Bogacz napisał/a: | Kolejny etap prac zakończony |
Dobra robota , tak trzymaj i pamietaj o konserwacji profili woskiem
wyderka - 24-11-2012, 21:47
Ładnie, tylko dlaczego unikor?
rosomak1983 - 24-11-2012, 23:59
Zamiast akrylowego uzyłbym epoksydowego (albo na akryl daj epoksyd jeszcze). Pozatym miła sie oglada takie korzystne zmiany.
i9i - 25-11-2012, 10:07
rosomak1983 napisał/a: | Pozatym miła sie oglada takie korzystne zmiany. |
Aż cieszy mile oko. A teraz niech każdy sobie przypomni, co pomyślał jak Wojtek przedstawił rdzę i braki oraz stwierdził, że zaczyna remont blacharki. Wiara w manię powraca
kochajj - 25-11-2012, 10:19
Szacun dla blacharza... dla mnie był to trup...
i9i - 25-11-2012, 10:35
kochajj napisał/a: | dla mnie był to trup... |
Większość oddała by go do huty po odkryciu wszystkich dziur. Ale wielki ukłon w stronę wytrwałości Wojtka i pytanie: Kolor zostanie, czy mając już tak zaawansowane prace jest w planie jakaś zmiana?
Wojciech Bogacz - 25-11-2012, 10:50
deejay napisał/a: | Dobra robota , tak trzymaj i pamietaj o konserwacji profili woskiem |
Ogólnie z blacharzem umówiłem się , że ma być to zrobione już tak, żeby tego potem przez kilka lat nie ruszać.
Cytat: | Szacun dla blacharza... dla mnie był to trup... |
Gdyby to był E54A też pewnie dałbym sobie spokój - ale, że to E88A i jest to dobra buda to wstawienia ciekawego silnika to ratuję Blacharz z opinii jak zwykle się ucieszy
Blacharz również po odkryciu dziur miał cokolwiek blady wyraz twarzy
i9i napisał/a: | pytanie: Kolor zostanie, czy mając już tak zaawansowane prace jest w planie jakaś zmiana? |
Na razie wszystko zostaje - inwestuję w blachę i mechanikę na razie. i9i napisał/a: | Aż cieszy mile oko. A teraz niech każdy sobie przypomni, co pomyślał jak Wojtek przedstawił rdzę i braki oraz stwierdził, że zaczyna remont blacharki. Wiara w manię powraca |
Ano pomyślałem sobie, że się parę purchelków na błotnikach poprawi bo nic więcej nie było widać - robota prosta i przyjemna hehe. Niestety po rozeznaniu tematu odwrotu nie było. Robimy albo sprzedaję za grosze (według mnie byłby to błąd).
wyderka napisał/a: | Ładnie, tylko dlaczego unikor? |
Akurat to była Śnieżka tlenkowa Tak na poważnie - sam nie wiem - na to ma iść jakaś masa uszczelniająca teraz - może nawet dziś.... zobaczymy
rosomak1983 napisał/a: | Zamiast akrylowego uzyłbym epoksydowego (albo na akryl daj epoksyd jeszcze). |
Zapytam dzisiaj o taką możliwość
Ogólnie plan jest taki, że na wiosnę jak się uda conieco funduszy zebrać to zdemontowane będzie całe zawieszenie (przód i tył) w celu załatania dziur w podłodze (nawet jakby było ich tyle co w bagażniku). Potem będzie pełna konserwacja i na razie się zatrzymam bo przecież jeszcze na zloty będę musiał kasę mieć
wyderka - 25-11-2012, 11:10
Wojciech Bogacz napisał/a: | Akurat to była Śnieżka tlenkowa |
jeden pieron , na tyle pracy taki podkład , lepiej juz było zrobić reaktywnym i akrylowym
sveno - 25-11-2012, 12:16
Wojciech Bogacz, jak ten blacharz skończy z Twoim galem to klep termin dla mnie na tylne błotniki i jeden kielich poważnie mówię.
Wojciech Bogacz - 25-11-2012, 13:06
sveno napisał/a: | jak ten blacharz skończy z Twoim galem to klep termin dla mnie na tylne błotniki i jeden kielich poważnie mówię. |
Pewnie się przewróci z wrażenia jak usłyszy o kolejnym Galancie heh. Skoczę jednak dziś do niego to się dowiem
wyderka napisał/a: | jeden pieron , na tyle pracy taki podkład , lepiej juz było zrobić reaktywnym i akrylowym |
Pewnie by i lepiej było - aż zastanawiam się własnie czemu akurat zwykły podkład... też zapytam bo ciekaw jestem co powie.
Wszyc - 25-11-2012, 13:25
Kawał dobrej roboty fajnie że masz takie zaparcie muszę przyjechać zobaczyć to tego galancika
|
|
|