Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja
sveno - 15-11-2012, 16:11
śniegu, nie da się odwołać zlotu na miesiąc przed. Umowy, zaliczki, sponsorzy, jak to odwołasz i co trudniejsze jak się z tego rozliczysz?
W sprawie zlotu to jestem wręcz niepoprawnym optymistą mam nadzieję, że jutro wrócę z dobra nowina.
sniegu - 15-11-2012, 16:29
sveno gdzie Ja napisałem o odwołaniu zlotu miesiąc wcześniej? Pisałem o terminie zastepczym o tym że mogą odwołać ale nie my tylko "ośrodek" bo wolą wtedy wziąć kibiców a nie że my odwołujemy.
Tomek - 15-11-2012, 16:33
sveno napisał/a: | jutro z rana idę na stadion i zobaczę co się uda załatwić. Może jak grzecznie poprosimy to coś się uda załatwić? |
sveno napisał/a: | mam nadzieję, że jutro wrócę z dobra nowina. |
moim skromnym zdaniem stracisz poranek, a na stadionie moze i nie bedziesz mial z kim rozmawiac
dla Wisły nie jesteśmy ani partnerem do rozmowy, ani tym bardziej poważnym partnerem do rozmowy
trzeba zacząć od miasta i sprawdzić tam, co oni o tym myslą
i mam nadzieje, że jednak widzą konflikt tych dwóch imprez
[ Dodano: 15-11-2012, 16:35 ]
sniegu napisał/a: | tylko "ośrodek" bo wolą wtedy wziąć kibiców a nie że my odwołujemy. |
ale chyba nie rozumiesz
"ośrodek" do kibiców nic nie ma
kibice z miasteczka nie korzystają, poza tym, że przez jakieś 30-50 minut po meczu przez wszystkie tereny przyległe do stadionu (w tym miasteczko) przetacza się fala kibiców i kiboli
i podzielam obawy śniega o auta, i nie tylko te z numerami WW
vendetta - 15-11-2012, 16:35
Rozumiem, że ten akademik jest na drodze do, czy też przy stadionie?
Tomek - 15-11-2012, 16:38
sveno, mogę z Tobą uderzyć do UM, ale niestety najbliższy dzień, kiedy mogę iść (w godzinach pracy urzędu) to jest 30 listopada
[ Dodano: 15-11-2012, 16:39 ]
Cytat: |
Rozumiem, że ten akademik jest na drodze do, czy też przy stadionie? |
zaraz zarzucam mapkę
[ Dodano: 15-11-2012, 16:43 ]
https://maps.google.pl/maps?q=ul.+w%C5%82%C4%85dys%C5%82%C4%85wa+reymonta,+krak%C3%B3w&hl=pl&ie=UTF8&ll=50.066451,19.913685&spn=0.009063,0.026157&sll=49.98091,20.06037&sspn=0.009079,0.026157&hnear=W%C5%82adys%C5%82awa+Reymonta,+Krak%C3%B3w,+ma%C5%82opolskie&t=m&z=16
Tutaj jest stadion, po prawej na dole
a owy akademik masz po lewej u góry mapki, tuż pod "Babilonem"
to jest jakieś 500-800 metrów
[ Dodano: 15-11-2012, 16:43 ]
Sorry, stadion jest p środku na dole
sniegu - 15-11-2012, 16:48
ehh... czyli jak trafimy na derby Krakowa to będzie źle...
Zlot w lipcu naprawdę zlot w lipcu jako wyjątek...
mjsystem - 15-11-2012, 16:48
tomek84 napisał/a: |
sveno napisał/a:
mam nadzieję, że jutro wrócę z dobra nowina.
moim skromnym zdaniem stracisz poranek, a na stadionie moze i nie bedziesz mial z kim rozmawiac
dla Wisły nie jesteśmy ani partnerem do rozmowy, ani tym bardziej poważnym partnerem do rozmowy
trzeba zacząć od miasta i sprawdzić tam, co oni o tym myslą
|
Dokładnie. jesli stadion jest własnością Urzędu Miasta, rozmawiać należy z departamentem zarządzającym obiektami sportowymi. Na pewno mają harmonogram imprez masowych i sportowych. Jeżeli UM wyda zgodę na nasz zlot, nie mając w planach meczu na stadionie Wisły, do meczu może nie dojść, ponieważ będzie on zagrożeniem dla naszej imprezy. Może być i tak, że fala kibiców zostanie skierowana przez policję w kierunku innym niż akademiki. Pewnie to tylko moje dobre życzenia, ale dywagacje na nic. Wizyta w UM i sprawa się na pewno wyjaśni.
Sveno, Tomek84, Wojzi, MKM, Marcin-krak, w waszych rękach ten etap organizacji. Trzymam kciuki i podobnie jak Sveno, jestem bardzo pozytywnie nakręcony na zlot w KRK.
sniegu - 15-11-2012, 16:53
już mnie tomek uspokoił z derbami ale i tak mam obawy co do zlotu i meczu jednocześnie...
mjsystem - 15-11-2012, 17:32
Cytat: |
Wysłany: Dzisiaj 16:53
już mnie tomek uspokoił z derbami ale i tak mam obawy co do zlotu i meczu jednocześnie... |
To my rozegramy mecz: Północ - Południe
Marcin-Krak - 15-11-2012, 17:53
sveno, skontaktuj się z tym Panem - tylko nie daj się zbyć
http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=15877
On niestety pracuje w godzinach pracy mojej także - a nie będę w sumie prywatnych rzeczy załatwiał będąc w pracy bo ...
mjsystem - 15-11-2012, 18:02
Marcin-Krak napisał/a: | sveno, skontaktuj się z tym Panem - tylko nie daj się zbyć |
Wygląda na twardego...
A ja dalej trzymam kciuki
JCH - 15-11-2012, 19:36
b2vos napisał/a: | Wiem, że AGH już teoretycznie wybrane.... | No właśnie.... Włożę jeszcze kij w mrowisko.
Jak to jest Maniaki Naprawdę wolicie spotkać się w mieście, że użyję też tego "w blokowisku", integrować się "na piętrze"
Niż np. skorzystać z oferty, którą przedstawił b2vos
Czy musimy mieć sponsorów na Zlot
Czy nie możemy po prostu, jako grupa, zarezerwować ośrodek, zjechać się i bez zbędnych ceregieli bawić się we własnym zakresie, bez DJ-a, bez atrakcji wieczoru, bez konkursów albo konkursy zróbmy sobie sami. Bez nagród. Nagrodą niech będzie przysłowiowy "uścisk dłoni Prezesa" i satysfakcja, że się było NAJ w 2013 roku.
Jassmina napisał/a: | Wydaje mi się, że padło już na tyle KONKRETNYCH propozycji miejscówek, że można by zastosować ankietę. | No właśnie....
"Czarnuchy" - nie chowajcie głowy w piasek, wyraźcie swoją opinię i podejmijcie jakieś działania Ankieta i mail masowy żeby jak najwięcej osób wyraziło swoje zdanie
IMO są 3 konkretne propozycje:
1/ Miasteczko AGH Kraków (woj. małopolskie)
2/ Ośrodek Wypoczynkowy ALMA II Gdańsk-Sobieszewo (woj. pomorskie)
3/ Kormoran - Niesulice (woj. lubuskie)
Krakowiacy i zwolennicy Zlotu w Krakowie - nie odbierajcie tego posta jako atak na Waszą propozycję. Zlot to przede wszystkim jego uczestnicy i jeśli Kraków będzie miał duże poparcie to tylko utwierdzi Was w słuszności tych działań. Ja przecież nie muszę mieć racji
mjsystem - 15-11-2012, 20:09
JCH napisał/a: | IMO są 3 konkretne propozycje:
1/ Miasteczko AGH Kraków (woj. małopolskie)
2/ Ośrodek Wypoczynkowy ALMA II Gdańsk-Sobieszewo (woj. pomorskie)
3/ Kormoran - Niesulice (woj. lubuskie)
|
Jacek... jest jedna propozycja - Kraków. Dlaczego? W pozostałych nie ma organizatora.
JCH - 15-11-2012, 20:21
mjsystem napisał/a: | W pozostałych nie ma organizatora. | Co organizować
Może widzę to inaczej ale mówię o Zlocie "bez pompy".
Zgłaszamy się do ośrodka, ośrodek udostępnia to co oferuje: noclegi, wyżywienie, parking, miejsce na integrację, ognisko.....
Ośrodek bierze kasę i coś w tej cenie jednak jest oprócz miejsca do spania
A jak chcemy 2-3 konkursy to zróbmy sami. No przecież tyle damy radę.
mjsystem - 15-11-2012, 20:46
JCH napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
W pozostałych nie ma organizatora.
Co organizować
Może widzę to inaczej ale mówię o Zlocie "bez pompy".
Zgłaszamy się do ośrodka, ośrodek udostępnia to co oferuje: noclegi, wyżywienie, parking, miejsce na integrację, ognisko.....
Ośrodek bierze kasę i coś w tej cenie jednak jest oprócz miejsca do spania
A jak chcemy 2-3 konkursy to zróbmy sami. No przecież tyle damy radę. |
Anarchia???
Gdzie Polaków dwóch tam trzy zdania. Jacek, chyba sam nie wierzysz w to, co piszesz?
|
|
|