Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
Tomek - 17-03-2014, 08:54
Krzyzak napisał/a: |
właśnie odjechała ode mnie Policja - miałem włamanie do domu |
kurde, zawsze się wydaje, że takie rzeczy się dzieją każdemu, ale nie nam
nie było Cię w domu?
Krzyzak - 17-03-2014, 09:05
nie było nas w domu, zniszczyli drzwi na taras, więc straty wbrew pozorom dość duże, bo trzeba będzie usuwać spory kawał ramy, ościeża okna, więc nie obędzie się bez dewastacji elewacji i wnętrza domu
do środka się nie dostali - amatorzy używali naszego kija do pomidorów, żeby blokować część otwartą łomem
a dziś rano musiałem wiercić i kombinować, bo wiatr otwierał mi te drzwi - jedno okucie antywłamaniowe wytrzymało a pozostałe zniszczone
na szczęście to co najcenniejsze - czyli moją rodzinę - miałem ze sobą
Sunderland86 - 17-03-2014, 09:18
Krzyzak współczuję
Oby złapali amatorów cudzej własności
Marcino - 17-03-2014, 21:40
Krzyzak napisał/a: | na szczęście to co najcenniejsze - czyli moją rodzinę - miałem ze sobą | I dobrze pilnowałeś:)
a tu dobrze napisane
Cytat: | kurde, zawsze się wydaje, że takie rzeczy się dzieją każdemu ale nie nam |
i zaraz się zastanawiasz... czy u mnie wszytko ok, czy moje drzwi wytrzymaja????. Dziwię się że szyby nie wybijali.
U mnie na osiedlu obok podobne akcję sie dzieją nawet w nocy jak ludzie spią w domach.
Krzyzak - 17-03-2014, 21:49
Marcino napisał/a: | U mnie na osiedlu obok podobne akcję sie dzieją nawet w nocy jak ludzie spią w domach. | U mnie też. Właśnie zakupiłem mnóstwo elektroniki do zabezpieczenia, monitoringu, powiadamiania itd. Będę montował.
gulgulq - 17-03-2014, 22:26
na studiach pod krakowem takie cyrki tez odchodzily - okazalo sie pozniej ze to ochroniarze z firmy -taki marketing bezposredni na zdobycie rynku
wiec jak sie pojawi jakas ulotka niezadlugo to przemysl to ..
wspolczuje
Cezar - 17-03-2014, 22:50
gulgulq napisał/a: | okazalo sie pozniej ze to ochroniarze z firmy -taki marketing bezposredni na zdobycie rynku
wiec jak sie pojawi jakas ulotka niezadlugo to przemysl to ..
|
u mnie takie jajca odwalalo Solid Security
Krzyzak zrob sobie tablicze: ten obiekt ochrania .... i tu nazwa znanej w Twojej okolicy firmy + oczywiscie wlasne zabezpieczenia
Marcino - 17-03-2014, 22:55
Cytat: | Krzyzak zrob sobie tablicze: ten obiekt ochrania .... i tu nazwa znanej w Twojej okolicy firmy + oczywiscie wlasne zabezpieczenia |
Dobre..:)
Cezar - 17-03-2014, 23:01
Marcino napisał/a: | Cytat:
Krzyzak zrob sobie tablicze: ten obiekt ochrania .... i tu nazwa znanej w Twojej okolicy firmy + oczywiscie wlasne zabezpieczenia
Dobre..:) |
Tylko musi wygladac identycznie jak od danej firmy
fergul11 - 18-03-2014, 02:29
Ale Panowie , to złodziej "ciebie" pilnuje ,nie "ty" złodzieja
Jak nazakładacie blokad na drzwi okna,alarmów , czujek ,to przez ściane wejdzie jak będzie miał po co,bydle .
Dobrze że telewizory coraz większe to trudniej się wynosi
Tylko że cholera niesmak zostaje po takich odwiedzinach.
Mnie zginęło ,
TiVi i vidęło .
16 grudnia 98' sąsiadki syn z kumplem 17 i 16 lat ,na chacie nic nie znaleźli,pewnie już u pasera było Ale mój kocyk w którym wynieśli tv ,latem cholera wyniosła na trawę przed dom !!!.
Krzyzak - 18-03-2014, 12:01
Cezar napisał/a: | u mnie takie jajca odwalalo | i mnie takie coś chodzi po głowie
niestety te firmy mają w umowie różne ograniczenia - np. że przyjeżdżają raz na 4 godz. max 2x w ciągu dnia
i tak właśnie u sąsiada wył alarm - byli o 16, potem o 22 a potem już się nie pojawili do rana
niedaleko jest dom - opuszczony, kompletnie zdewastowany, z naklejkami Solid - jak do mnie agent przychodzi z namową, to go tam odsyłam, żeby sobie popatrzył
jak mówił gliniarz - tv już nie wynoszą, nieporęczne, duże..., biorą mniejsze rzeczy i pieniądze - których w domu nie mamy
pozostały mi kompletnie zniszczone drzwi, które musiałem skręcić śrubą, bo wiatr je otwierał
no i niestety moje ubezpieczenie nie obejmuje włamania, więc z własnej kasy muszę to pokryć (już to naprawiłem i od następnej polisy będzie)
będzie niezła walka, żeby jak najmniej zniszczyć to co jest przy wyciąganiu ramy...
wojzi - 18-03-2014, 22:58
mjsystem napisał/a: | Cytat:
Że stary laptop tak się zbiesił, że aż trzeba było kupić nowy.
Jaki padł wybór? Pochwal się Wojtek |
Lenovo B5400
Stara Toshiba służyła prawie 7 lat, ale teraz tak się już wlecze, że zdecydowaliśmy się na coś nowego. Jak przerzucę dane na nowy komp, to na stary wrzucam Linuxa i będzie służył do normalnej pracy, bo nowy jak znam życie Renia zaanektuje do surfowania i zabawy
Bizi78 - 19-03-2014, 11:03
wojzi napisał/a: |
Stara Toshiba służyła prawie 7 lat, ale teraz tak się już wlecze, że zdecydowaliśmy się na coś nowego. |
A nie wystarczyło od nowa zainstalować system .
fergul11 - 19-03-2014, 11:12
Bizi78 napisał/a: | A nie wystarczyło od nowa zainstalować system |
Może twardy D był mały i miał już swoje lata, ramu trzeba by dołożyć i rozdzielczość ekranu z innej epoki .
Teraz smartfony chodzą w HD
A nowe zawsze cieszy zresztą od przybytku głowa nie boli .
Ale się pizgnąłem w lewy piszczel , śliwa mi taka wyrosła i do tego posiniała , a chciałem z gracją baletnicy piłeczkę odkopnąć bawiącym się dzieciom ,a przywaliłem w boolbar ,aż autem zabujało
Uwex - 19-03-2014, 13:14
... wymieniłem koła na letnie - dziwne, że jeszcze nikt nie poruszył tego tematu
więc napisałem
|
|
|