[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ] Rozrząd i serwis w Galancie EAxx
komarsnk - 13-03-2011, 09:29
Carbon11 to rozumiem, że brałbyś ten zestaw jakbyś zmieniał rozrząd?
czekam jeszcze na wycenę z allparts.pl ale nie sądzę żeby cena była lepsza....
Jarcev - 13-03-2011, 09:45
komarsnk na przyszłośc to o rozrząd pytaj tylko w tym temacie , nie kumam po co załozyłes taki sam temat zaraz nad tym i do tego ten drugi temat nic nie wnosi konkretnego
co do tego Twojego paska to na pierwszej stronie tego tematu pisze ze mitsuboshi, sun albo ewentualnie gates wiec długo nie tzreba szukac , chcesz ten z allegro to bierz ten z allegro i juz
komarsnk, zwracam honor kolego . Źle spojrzałem na kolumny ostatni post / temat .
komarsnk - 13-03-2011, 10:00
Jarcev wiem, że jestem tu "nowy" ale nie pozwolę po sobie jeździć. Gdzie ja niby założyłem nowy temat? Pokaż mi bo może po powrocie z imprezy zrobiłem coś o czym nie wiem...
Sorry za OT ale musiałem...
A zapytałem bo pierwszy post jest sprzed 5 lat i od tego czasu wiele się mogło pozmieniać.
robertdg - 13-03-2011, 10:27
carbon11 napisał/a: | To wytłumaczcie mi dla czego na pasku gatesa jest logo i napis Mitsubishi | Bo to Łoryginał
komarsnk - 13-03-2011, 10:35
robertdg napisał/a: | carbon11 napisał/a: | To wytłumaczcie mi dla czego na pasku gatesa jest logo i napis Mitsubishi | Bo to Łoryginał |
Sorry ale podrążę temat. Skoro to oryginał to dlaczego na (tak polecanej) pierwszej stronie jest napisane, że EWENTUALNIE Gates? Czyżby było coś nie tak z oryginałem? (robertdg oczywiście nie jest to zarzut kierowany do Ciebie - to w ogóle nie jest zarzut ). Sorry ale pisuje się na forum różne rzeczy (nie mówię, że bzdury - absolutnie) a jak się człowiek coś zapyta to Cię zjadą stwierdzeniem "..chcesz ten z allegro to bierz i już..." :/
ehh się wyżaliłem.. już mi lepiej
carbon11 - 13-03-2011, 10:40
komarsnk napisał/a: | Carbon11 to rozumiem, że brałbyś ten zestaw jakbyś zmieniał rozrząd? |
Taki mam w swoim i nie twierdzę że jest najlepszy i inny być nie może ale ja nie mam zastrzeżeń i generalnie nie zawiodłem się nigdy na tych paskach i niech tak zostanie
Jarcev, to musiałeś dobrze trafić bo nie ma tu wielu Galów a co do mojego to już na pewno nie mogłeś się pomylić
I tak jeśli ktoś nie doczytał ten Gates był wyciągnięty z 2.0 V6 a nie z EA5 więc może to tylko dla tych silników gates go produkował .
robertdg - 13-03-2011, 11:05
komarsnk, jest różnica pomiędzy częściami idącymi na pierwszy montaż w dodatku sygnowanymi daną marką, a tymi produkowanymi na super masową skale.
Owczar - 13-03-2011, 17:52
I to bardzo duża różnica. Paski gates z logiem producenta auta można polecić. Gates bez tego logo to dużo gorsza jakość. A czemu nie polecamy? Bo mechanicy mają co robić dzięki Gates
Krzyzak - 13-03-2011, 18:12
z DOŚWIADCZENIA: pasek gates jako pasek balansowy po 60 tkm - kruszyły się zęby przy skręcaniu na boki przy czym pasek główny Mitsuboshi po tym samym przebiegu wyglądał jak nowy
gdyby kosiarka miała pasek to i tak bym gatesa nie zastosował...
bprzemo13 - 13-03-2011, 22:34
Koledzy a co powiecie na temat paska continentala? Wszyscy się wypowiadacie na temat Sun, Gates i Mitsuboshi a mało jest o conti
Anonymous - 13-03-2011, 23:33
mam w tym momencie u siebie conit, zmieniony z gatesa, ogólnie półka średnia w mojej ocenie to postawił bym paski w tej kolejności zaczynając od najlepszego SUN, CONTI, GATES, chociaż z drugiej strony to tylko guma jak ma strzelić to i sun też strzeli, połowa sukcesu to też mechanik który całość składa bo z tym też bywają problemy...
przed wymianą na gates, miałem zamontowany conti, ale poczytałem duuuużo na necie na temat jakości gates, i rzeczywiście ten producent miał jakiś problem z jakością w latach 2007-08, gdzie strzelały wszystkie paski niezależnie od przeznaczenia czy to do japońców czy do europejczyków, potem podobno coś poprawiono i sytuacja uspokoiła się, jednak wiadomo złą opinię ciężko naprawić.
Sir_Futur - 14-03-2011, 01:19
A ja na przekór wszystkim zakładam Gates'a i niech się dzieje co chce.
Mam kolegę, który zawsze montuje Boscha... Mnie np. nie przekonuje Bosch. Gatesa miałem od zawsze, a komplet rozrządu, który kupiłem na allegro zawierał pasek tej firmy. Polecam sprzedającego z Wrocławia - dj_parts. Cena za komplet (rozrząd + pompa wody) - 630 PLN.
A oto link do aukcji:
http://allegro.pl/rozrzad...1488687951.html
Gość ma spore pojęcie o tym co sprzedaje, warto z nim porozmawiać. Przede wszystkim pokrywwa się to z tym co mówią mechanicy i inni sprzedawcy.
Mnie osobiście uspokoił i zdecydowałem się na zakup. A kwestię paska rozstrzygnie czas... Pan Jerzy powiedział że najlepiej zamontować Gates'a. Zobaczymy!!!
Krzyzak - 14-03-2011, 07:47
bprzemo13 napisał/a: | Koledzy a co powiecie na temat paska continentala? |
mam w Colcie jako rozrząd - po prostu innych w tym czasie nie było
narazie bez problemów i bez zastrzeżeń
jednak miałem paski conti na osprzęcie i piszczały jeszcze w pudełku (skrzypiały), więc jako osprzęt to odradzam
coolluk - 15-03-2011, 18:23
Sir_Futur napisał/a: | A ja na przekór wszystkim zakładam Gates'a i niech się dzieje co chce |
To była odpowiedź od dj_parts właśnie kilka postów wcześniej wklejałem
Pan troszke a moze i wiecej niz troszke sie wymadrza ale to kazdego sprawa
[ Dodano: 08-02-2011, 14:59 ]
taka dostalem odpowiedz od Pana z allegro odnosnie paskow mitsuboshi i contitech:
"To zapraszam na inne fora gdzie wyrażanie jest napisane ze Sun lub Mitsubishi to jedno z większych dziadostw jeśli chodzi o jakość pasków rozrządu co do zerwania się paska rozrządu u tych paru osób to czy ktoś to stwierdził z biegłych rzeczoznawców z PZM-tu iż to była wina paska czy niewłaściwego montażu??????? Mamy w sprzedaży paski sum ale jako sprzedawca mogę je polecić tylko największemu wrogowi lub totalnemu laikowi na którym dobrze zarobi nasza Firma, i jeszcze jedno czy któryś z zacnych anonimowych erudytów wspomniał co w przypadku reklamacji przy zerwaniu paska firmy Sun lub Mitsuboshi gdzie to zareklamować i jak jeśli te firmy nie maja nawet swoich przedstawicielstw w Polsce co by skracało czas reklamacji i zwrotu kosztów do 14dni a tak to proszę się doinformować w kodeksie handlowym lub na jakimś forum najlepiej marki mitsubishi jak to się odbywa i ile czeka się na zwrot kosztów."
Pozdrawiam
Tak sie zastanawiam na jakim forum Pan to czytal
Dominick - 22-03-2011, 13:11 Temat postu: Ustawienie znacznika na kole pasowym walu... Jak w temacie na oslonie plastikowej rozrzadu jest znacznik 20...10...T jaka on pelni role i czy przy ustawianiu kolo pasowe ma sie pokrywac z ktora pozycją?Z gory dziekuje za odpowiedz.PZDR (chodzi o kat wyprzedzenia zaplonu?)
|
|
|