To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ] Rozrząd i serwis w Galancie EAxx

komarsnk - 13-03-2011, 09:29

Carbon11 to rozumiem, że brałbyś ten zestaw jakbyś zmieniał rozrząd? :P
czekam jeszcze na wycenę z allparts.pl ale nie sądzę żeby cena była lepsza.... :roll:

Jarcev - 13-03-2011, 09:45

komarsnk na przyszłośc to o rozrząd pytaj tylko w tym temacie , nie kumam po co załozyłes taki sam temat zaraz nad tym i do tego ten drugi temat nic nie wnosi konkretnego :evil:
co do tego Twojego paska to na pierwszej stronie tego tematu pisze ze mitsuboshi, sun albo ewentualnie gates wiec długo nie tzreba szukac , chcesz ten z allegro to bierz ten z allegro i juz

komarsnk, zwracam honor kolego . Źle spojrzałem na kolumny ostatni post / temat .

komarsnk - 13-03-2011, 10:00

Jarcev wiem, że jestem tu "nowy" ale nie pozwolę po sobie jeździć. Gdzie ja niby założyłem nowy temat? Pokaż mi bo może po powrocie z imprezy zrobiłem coś o czym nie wiem... :evil:
Sorry za OT ale musiałem...
A zapytałem bo pierwszy post jest sprzed 5 lat i od tego czasu wiele się mogło pozmieniać.

robertdg - 13-03-2011, 10:27

carbon11 napisał/a:
To wytłumaczcie mi dla czego na pasku gatesa jest logo i napis Mitsubishi
Bo to Łoryginał :P
komarsnk - 13-03-2011, 10:35

robertdg napisał/a:
carbon11 napisał/a:
To wytłumaczcie mi dla czego na pasku gatesa jest logo i napis Mitsubishi
Bo to Łoryginał :P

Sorry ale podrążę temat. Skoro to oryginał to dlaczego na (tak polecanej) pierwszej stronie jest napisane, że EWENTUALNIE Gates? Czyżby było coś nie tak z oryginałem? (robertdg oczywiście nie jest to zarzut kierowany do Ciebie - to w ogóle nie jest zarzut :P ). Sorry ale pisuje się na forum różne rzeczy (nie mówię, że bzdury - absolutnie) a jak się człowiek coś zapyta to Cię zjadą stwierdzeniem "..chcesz ten z allegro to bierz i już..." :/ :axe:
ehh się wyżaliłem.. już mi lepiej :biggrin:

carbon11 - 13-03-2011, 10:40

komarsnk napisał/a:
Carbon11 to rozumiem, że brałbyś ten zestaw jakbyś zmieniał rozrząd?

Taki mam w swoim i nie twierdzę że jest najlepszy i inny być nie może ale ja nie mam zastrzeżeń i generalnie nie zawiodłem się nigdy na tych paskach i niech tak zostanie :wink:

Jarcev, to musiałeś dobrze trafić bo nie ma tu wielu Galów a co do mojego to już na pewno nie mogłeś się pomylić :D

I tak jeśli ktoś nie doczytał ten Gates był wyciągnięty z 2.0 V6 a nie z EA5 więc może to tylko dla tych silników gates go produkował .

robertdg - 13-03-2011, 11:05

komarsnk, jest różnica pomiędzy częściami idącymi na pierwszy montaż w dodatku sygnowanymi daną marką, a tymi produkowanymi na super masową skale.
Owczar - 13-03-2011, 17:52

I to bardzo duża różnica. Paski gates z logiem producenta auta można polecić. Gates bez tego logo to dużo gorsza jakość. A czemu nie polecamy? Bo mechanicy mają co robić dzięki Gates :D
Krzyzak - 13-03-2011, 18:12

z DOŚWIADCZENIA: pasek gates jako pasek balansowy po 60 tkm - kruszyły się zęby przy skręcaniu na boki przy czym pasek główny Mitsuboshi po tym samym przebiegu wyglądał jak nowy
gdyby kosiarka miała pasek to i tak bym gatesa nie zastosował...

bprzemo13 - 13-03-2011, 22:34

Koledzy a co powiecie na temat paska continentala? Wszyscy się wypowiadacie na temat Sun, Gates i Mitsuboshi a mało jest o conti
Anonymous - 13-03-2011, 23:33

mam w tym momencie u siebie conit, zmieniony z gatesa, ogólnie półka średnia w mojej ocenie to postawił bym paski w tej kolejności zaczynając od najlepszego SUN, CONTI, GATES, chociaż z drugiej strony to tylko guma jak ma strzelić to i sun też strzeli, połowa sukcesu to też mechanik który całość składa bo z tym też bywają problemy...
przed wymianą na gates, miałem zamontowany conti, ale poczytałem duuuużo na necie na temat jakości gates, i rzeczywiście ten producent miał jakiś problem z jakością w latach 2007-08, gdzie strzelały wszystkie paski niezależnie od przeznaczenia czy to do japońców czy do europejczyków, potem podobno coś poprawiono i sytuacja uspokoiła się, jednak wiadomo złą opinię ciężko naprawić.

Sir_Futur - 14-03-2011, 01:19

A ja na przekór wszystkim zakładam Gates'a i niech się dzieje co chce.
Mam kolegę, który zawsze montuje Boscha... Mnie np. nie przekonuje Bosch. Gatesa miałem od zawsze, a komplet rozrządu, który kupiłem na allegro zawierał pasek tej firmy. Polecam sprzedającego z Wrocławia - dj_parts. Cena za komplet (rozrząd + pompa wody) - 630 PLN. 8)

A oto link do aukcji:
http://allegro.pl/rozrzad...1488687951.html

Gość ma spore pojęcie o tym co sprzedaje, warto z nim porozmawiać. Przede wszystkim pokrywwa się to z tym co mówią mechanicy i inni sprzedawcy.
Mnie osobiście uspokoił i zdecydowałem się na zakup. A kwestię paska rozstrzygnie czas... :P Pan Jerzy powiedział że najlepiej zamontować Gates'a. Zobaczymy!!!

Krzyzak - 14-03-2011, 07:47

bprzemo13 napisał/a:
Koledzy a co powiecie na temat paska continentala?

mam w Colcie jako rozrząd - po prostu innych w tym czasie nie było :)
narazie bez problemów i bez zastrzeżeń

jednak miałem paski conti na osprzęcie i piszczały jeszcze w pudełku (skrzypiały), więc jako osprzęt to odradzam

coolluk - 15-03-2011, 18:23

Sir_Futur napisał/a:
A ja na przekór wszystkim zakładam Gates'a i niech się dzieje co chce

To była odpowiedź od dj_parts właśnie kilka postów wcześniej wklejałem
Pan troszke a moze i wiecej niz troszke sie wymadrza ale to kazdego sprawa
[ Dodano: 08-02-2011, 14:59 ]
taka dostalem odpowiedz od Pana z allegro odnosnie paskow mitsuboshi i contitech:

"To zapraszam na inne fora gdzie wyrażanie jest napisane ze Sun lub Mitsubishi to jedno z większych dziadostw jeśli chodzi o jakość pasków rozrządu co do zerwania się paska rozrządu u tych paru osób to czy ktoś to stwierdził z biegłych rzeczoznawców z PZM-tu iż to była wina paska czy niewłaściwego montażu??????? Mamy w sprzedaży paski sum ale jako sprzedawca mogę je polecić tylko największemu wrogowi lub totalnemu laikowi na którym dobrze zarobi nasza Firma, i jeszcze jedno czy któryś z zacnych anonimowych erudytów wspomniał co w przypadku reklamacji przy zerwaniu paska firmy Sun lub Mitsuboshi gdzie to zareklamować i jak jeśli te firmy nie maja nawet swoich przedstawicielstw w Polsce co by skracało czas reklamacji i zwrotu kosztów do 14dni a tak to proszę się doinformować w kodeksie handlowym lub na jakimś forum najlepiej marki mitsubishi jak to się odbywa i ile czeka się na zwrot kosztów."

Pozdrawiam

Tak sie zastanawiam na jakim forum Pan to czytal

Dominick - 22-03-2011, 13:11
Temat postu: Ustawienie znacznika na kole pasowym walu...
Jak w temacie na oslonie plastikowej rozrzadu jest znacznik 20...10...T jaka on pelni role i czy przy ustawianiu kolo pasowe ma sie pokrywac z ktora pozycją?Z gory dziekuje za odpowiedz.PZDR (chodzi o kat wyprzedzenia zaplonu?)