To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84

Tomek - 28-06-2012, 20:43

z nowości, to zakończyło się postępowanie odnośnie obtarcia tylnego błotnika
co prawda jeszcze miałem iść na psiarnie i płacić 17 zł, za jakieś tam papiery, ale że nie ma mnie w PL to pogoniłem allianz, żeby sobie to załatwili i załatwili
dostałem papier z allianz, że przyznają odszkodowanie i nawet smsa, że zlecili wypłatę
co prawda zlecili wypłate 26.06, dziś już 28.06 a kasy nadal nie ma

poza tym to nic się ciekawego nie dzieje, bo nie ma mnie w PL 2 tygodnie
miałem na czas wyjazdu zostawić auto u blacharza i lakiernika, żeby wszystko ogarnęli, ale za późno się ogarnąłem i już mieli za dużo roboty

także teraz planuje to na 11-19 sierpnia, bo mam wtedy urlop, będę grzebać w domu, więc auto nie będzie mi aż tak potrzebne

sveno - 29-06-2012, 10:39

kwota jest zadowalająca? :)
Tomek - 29-06-2012, 14:53

sveno napisał/a:
kwota jest zadowalająca? :)

jak najbardziej
nawet myslalem o odwolywaniu sie, bo mozna by z nich wykrecic cos jeszcze, ale dla 50 zł mi sie nie chce

Tomek - 29-06-2012, 15:39

a soreczke

sprawdzałem nie na tym koncie co trzeba i jednak allianz wypłacił kasę, była już 27 czerwca na koncie

Tomek - 02-07-2012, 11:06

wracam po 2 tygodniach do PL, a Galant czysty, jak nigdy, przynajmniej z zewnątrz

taką miłą niespodziankę mi żona sprawiła

danino88 - 03-07-2012, 23:54

Cytat:
taką miłą niespodziankę mi żona sprawiła

to ja chyba sobie muszę taką żonę załatwić ;)

Tomek - 04-07-2012, 19:37

danino88 napisał/a:
taką żonę

ma też inne zalety, jak i wady

a wracając do Bestii, to dzisiaj zaliczony przegląd bez zająknięcia, nawet żaróweczki spalonej nie było
już po pieczątce spytałem czy było na coś przymknięte oko, ale gość stwierdził, że nie było się czego czepić

ręczny nierówno bierze, nadal w dopuszczalnych granicach, to już było jak go kupowałem
ale obaj stwierdziliśmy, że "to jest tylko ręczny"

Hugo - 04-07-2012, 22:43

Mnie też jutro czeka przegląd :mrgreen:
Marcino - 05-07-2012, 09:50

Hugo napisał/a:
Mnie też jutro czeka przegląd :mrgreen:

Stresuje was ptrzeglad w samochodach które znacie na wylot...?:)

Tomek - 05-07-2012, 10:04

Marcino napisał/a:

w tamtym roku mnie nie stresował, i przeglądu Gal nie przeszedł, bo nie świeciły 3 żarówki (przyznaje, rzadko sprawdzam stan oświetlenie)

Hugo - 05-07-2012, 12:23

Marcino napisał/a:
:mrgreen: Nie, nie, abslolutnie nie i to jest najlepsze. Ja zawsze sam przyznaję się, ze tu mi coś puka, tam stuka, a diagnosta pęka ze śmiechu, bo nic nie wykrył :mrgreen:
SPIDER-ek - 05-07-2012, 13:00

Jaki stresior?Żadnego stresu. To jest najlepsze jak przyjeżdzasz 12 letnim samochodem z bananem na twarzy a diagnosta tylko mówi że szkoda że tak każdy nie dba o samochód:) Podbija pieczątkę z czystym sumieniem że nie będzie miał mnie na sumieniu:)
Tomek - 05-07-2012, 13:05

SPIDER-ek napisał/a:
a diagnosta tylko mówi że szkoda że tak każdy nie dba o samochód:)

dokładnie

wczoraj gość wsiadł do samochodu, odpalił i mówi: "ma brzmienie, aż się prosi ..."

Tomek - 17-07-2012, 10:41

Problem może nie nowy, ale ostatnio już mnie to wkurza, a wygląda tak:

zapinamy np. dwójkę i toczymy się powoli w korku, auto trochę szarpie, dodamy gazu lekko i szarpie

nie jest to problem LPG, bo sprawdzałem też na PB i jest to samo

z tego co kiedyś ktoś pisał tutaj na forum, to może to być spieczona tarcza sprzęgła
poza tym problemów brak

Torp12 - 17-07-2012, 11:08

A nie poduszka silnika?