To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sir Lancelot

Tomek - 21-10-2014, 15:23

Misiek :) napisał/a:
Okazało się że altek padł (jakiś tam regulator napięcia)

to ten sam alternator, co to już był 150 razy regenerowany czy wymieniany?

Misiek :) - 21-10-2014, 15:24

altek kupiony używany od VR4/Legnum w budzie EC, bo daje więcej prądu. Tyle, co oryginalny w CS0
Tomek - 21-10-2014, 15:52

cena robocizny troszkę mnie rozbroiła...

jeśli chodzi o robotę przy skrzyni to cena jak cena
za wyjęcie i włożenie altka trochę sporo, ale pewnie cena wynika z kiepskiego dostępu, po Twoim swapie
no i ogólnie słabego dostępu w tym silniku

Misiek :) - 21-10-2014, 18:19

Czasem potrzeba zmian, czasem trzeba zrobić małe zmiany, pomimo, że coś w człowieku mówi... woła NIE.
Stało się, i zmieniam serwis.
Mam nadzieję, ze Maro (Maretzky) i Paweł (Piwor) nie będą mieli mi tego za złe i Nasza przyjaźń na tym nie ucierpi. Niestety ta decyzja nie zależała od tych dwóch Panów.
Dziękuje Piworowi za tyle czasu spędzonego z moim, tatusia i Joann autami. Acha, i jeszcze oglądałeś autko Teścia... raczej troszkę blachy, rdzy i 4 koła.
Maro dziękuje Ci za opiekę nad moimi 3 autami (w sumie to od 2008 lub początku 2009 roku, czyli około 5-6 lat), i za opiekę nad moim Lancerem od początku istnienia obecnego serwisu. Dziękuje Ci za opiekę nad 2 autkami Joann i nad autem mojego Taty. Dziękuje Ci za przeprowadzenie Mojego SWAPu razem z Piworem i Maćkiem (Nabasu).
Swoją drogą mogę Marka i Pawła określić mianem dobrych, sprawdzonych mechaników godnych polecenia i zaufania.
P.S.
Proszę nie drążyć tematu zmiany serwisu, bo nic więcej nie powiem ani nie napiszę.

Misiek :) - 21-10-2014, 18:51

Tomek napisał/a:
za wyjęcie i włożenie altka trochę sporo, ale pewnie cena wynika z kiepskiego dostępu, po Twoim swapie
no i ogólnie słabego dostępu w tym silniku

Po raz pierwszy SMM miał z tym problem. Kiedyś mówili, ze jest to nie ciekawe, ale robili i nie było problemów.

sveno - 21-10-2014, 20:23

Cytat:
Proszę nie drążyć tematu zmiany serwisu, bo nic więcej nie powiem ani nie napiszę.
to po co w ogóle wywlokłeś to na forum publiczne?
Fragu - 21-10-2014, 20:27

Lawina domysłów start :lol:
Piwor - 21-10-2014, 20:28

Nie miła sytuacja.

Swoją drogą, dodam tylko, że jak ktoś chce wyjąc altka 120A (wiekszy od oryginalnego) z Lancera V6, to od razu odkręcać poduchę rozrządu, porozbierać wszystko przy pompie ABSu, podpory kolektora, przewody podciśnieniowe, "trzymajki" i modlić się aby wyszło. Alternatywnie zamiast rozpinania pierdółek od razu tyrać kolektor z LPG. ;)

W Legnumie niestety jest wygodniej.

Misiek, uszy do góry. ;) Wracam do gotowania. ;)

Tomek - 21-10-2014, 20:28

Fragu napisał/a:
Lawina domysłów start :lol:

przecież chyba każdy wie o co chodzi

Misiek :) - 21-10-2014, 21:02

Cytat:
to po co w ogóle wywlokłeś to na forum publiczne

Dziękuje Piworowi
Maro dziękuje Ci

Tomek napisał/a:
przecież chyba każdy wie o co chodzi

Po moim poście można się domyślać wielu rzeczy.
Z powodu (tylko i wyłącznie) jednego, czy nawet kilku wysokich rachunków nie kończył bym współpracy z dobrymi fachowcami, którzy w dodatku są moimi dobrymi kolegami.

sveno - 21-10-2014, 21:19

No niestety, tak sformułowałeś swój post, że większość pomyślała tylko o jednym: kasa!!!
Marcino - 21-10-2014, 22:33

może serwis zamykają skoro...
napisał...
Piwor napisał/a:
Wracam do gotowania.

Misiek :) - 21-10-2014, 23:31

Cytat:
może serwis zamykają skoro...
napisał...

Piwor jest wszechstronnie utalentowany.
Serwis działa, ma się nieźle. Nie szukajcie, po prostu wypróbuję inny serwis i tyle. SMM na razie nie zmienia miejsca, załoga z tego co wiem dalej bez zmian... Jedynie co się zmieni w SMM to 3 auta nie będą się tam pojawiać (Proton, Lancer V6 i Lancer Taty)

Joann - 22-10-2014, 00:43

sveno napisał/a:
No niestety, tak sformułowałeś swój post, że większość pomyślała tylko o jednym: kasa!!!

Gdyby o kasę chodziło to nie dzisiaj, a już kilka miesięcy temu byśmy zrezygnowali z tego serwisu!!!!
Choć kasa obecnie jest też dla nas ważna ponieważ nie śpimy na niej :P

Bartek - 22-10-2014, 15:46

Misiek :) , Joann, od początku istnienia serwisu byliście traktowani wyjątkowo, z racji przyjaźni z Markiem - w wasze wzajemne relacje starałem się nie wnikać, nie obchodziło mnie jak rozliczacie się z warsztatem za wykonywane prace - niestety warsztat w ten sposób nie mógł dalej funkcjonować - pojawiły się problemy (część z nich sygnalizowana przez Ciebie za co jestem wdzięczny) które można było rozwiązać zamykając warsztat, lub zaprowadzając tam porządek. Od marca duuuuużo zainwestowaliśmy zdrowia (Hubert) i pieniędzy (ja) w to, żeby uratować to miejsce, którego jednym z problemów był absolutny brak dochodu i rosnące długi. Nie obraźcie się, ale w tej sytuacji jesteście traktowani nadal preferencyjnie (zwłaszcza jeżeli chodzi o terminy - jeżeli chodzi o rozliczenia mniej, ale w obecnej sytuacji warsztatu nie stać nas na prace charytatywne), ale odnośnie czasów przez marcowych "to se newrati" jak mawiają czesi

Mam nadzieję, że Lancer nie będzie sprawiał kłopotów, zwłaszcza okołosilnikowych, gdzie "nowy lepszy warsztat" może nie okazać się ani tańszy, ani bardziej przyjazny z racji upchania silnika jaki nigdy w takiej budzie nie występował.

Marcino, pracując do 17, chyba ma prawo coś sobie po 20 ugotować ;)