To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

mkm - 06-10-2014, 15:42

WreX napisał/a:

Czy Wy też macie taki problem ze słupkami od drzwi?

To jest normalne jak się używa tanich kosmetyków, które spływają z pierwszym deszczem (stanem lakieru na drzwich jak zmyją się środki natłuszczające z K2, też będziesz mocno zawiedziony :wink: ).
To co Ci zostaje na szmatce to utleniona farba.
Żeby błyszczały musisz najpierw musisz wygładziś powierzchnię usuwając utlenienia, a następnie zabezpieczyć (woskiem, politurą, teflonem obojętne) i przy każdym myciu "natłuszczać" ramki.
Kup sobie jakąś lekko ścierną pastę (lekko!) i rób jak Ci napisałem.
Do "polerowania: nie używaj ścierek tylko miękkiej gąbki (budżetowo) lub aplikatora (np. Tricolor).
Wykończenie bardzo miękką bawełną/flanelą lub najlepiej mikrofibrą.
Pastą Tempo też możesz męczyć, ale szybko Ci grubości lakieru zabraknie i to co gorsze punktowo - pasty "tempo" tak mają, że nie dają się zbytnio kontrolować.

WreX - 06-10-2014, 16:14

mkm napisał/a:
Żeby błyszczały musisz najpierw musisz wygładziś powierzchnię usuwając utlenienia, a następnie zabezpieczyć (woskiem, politurą, teflonem obojętne) i przy każdym myciu "natłuszczać" ramki.

Czyli powiedzmy że po tym co zrobiłem a raczej "zepsułem" k2 powinienem pojechać teraz woskiem jakimś przyzwoitym wszystko? Czy jeszcze raz pastą lekko ścierną? no bo generalnie to z k2 jest teoretycznie "lekkościerna".

Jeśli byłbyś łaskaw mi podlinkować do jakiejś przyzwoitej pasty i wosku i tych szmatek czy gąbek to będę wdzięczny. Sam się na tym nie znam i nie wiem czy znajde coś odpowiedniego.

mkm - 06-10-2014, 18:43

WreX, na start turtlewax.pl
Zapoznaj się z pełną ofertą i skompletuj sobie zestawik.
Do ramek Safe Cut w mleczku :wink: .

Mają wszystko co potrzeba do zachowania auta w blasku (lub jego przywrócenia), nie wymagają "sprzętu", nie robią szkód jak coś się poknoci i co bardzo istotne są stosunkowo tanie :wink:

Tricolor o którym pisałem to to:
http://mrcleaner.pl/monst...rman-p1084.html

WreX - 12-10-2014, 13:57

mkm, na pewno się w to kiedyś zaopatrzę, a masz jakąś niezawodną metodę na przednią szybę? kiedyś nie miałem z nią żadnych problemów ale teraz non stop jest upaćkana cały czas widzę że istnieje zazwyczaj brudna, spryskiwacze i wycieraczki słabo ją czyszczą nawet jak umyje ręcznie to szału nie ma... Pomęczyć ją tlenkiem ceru?

I tak btw, zalałem do baku ten syf z BRC do czyszczenia wtrysków, i muszę przyznać, oby to nie był efekt placebo czy jednorazowy fart ale na 1 i 2 żona ciągnie aż łzy lecą to takie pięgne... jeszcze tylko zidentyfikuje dokładnie tą nieszczelność w wydechu i mam nadzieje że moc powróci.

btw x2 nie wie ktoś czy w łódzkim nie ma jakiegoś spota czy coś? widziane 3 galanty na traugutta w wieluniu w przeciągu 30 min, wręcz niemożliwe ;p
No i jeden kierowca mi pomachał bo widział jak tankowałem swoją Bestyję.

booohal - 12-10-2014, 19:19

WreX, Na wszelkie zabiegi pielęgnacyjne zapraszam już do siebie :) Szyby ogarniemy, lakier też :)
Ostatnim razem nam nie wyszło ( :D ) ale trochę się u mnie pozmieniało ;)
Kończę przeprowadzkę i swojego też będę przygotowywał na zimę także za jakieś 2 tygodnie możemy się umówić na car spa :)

WreX - 12-10-2014, 20:55

booohal, więc czekam na zielone światło :twisted:
booohal - 12-10-2014, 21:21

:D

WreX - 12-10-2014, 21:51

booohal, :mrgreen:

To jak coś to się odezwij ;p

booohal - 12-10-2014, 22:05

WreX, Postaram się jak najszybciej żeby temperatura była bo ogrzewania w tym roku w garażu nie ogarnę :/
deejay - 12-10-2014, 22:19

booohal napisał/a:
WreX, Postaram się jak najszybciej żeby temperatura była bo ogrzewania w tym roku w garażu nie ogarnę :/

Macie na to max 10 dni :wink:

mkm - 12-10-2014, 22:23

booohal, a wiesz, że tym razem foto Ci nie odpuszczę.
Na relację na poziomie znanym z kosmetycznych w Twoim temacie czekam odkąd zmieniłeś Gala...
Więc sprężaj sie, bo mogę byc pierwszy 8)

booohal - 13-10-2014, 00:24

mkm, Brak czasu, a jak mam chwilkę i coś robię to brak aparatu. Teraz miałem telefon z 2.0 aparatem z kompletnym brakiem ostrości :/ a udało mi się jakieś 50% lakieru ogarnąć.
Mój temat bidny, wiem :oops:
Nie zapeszam ale w niedługim czasie powinna być spora poprawa ;)
deejay, nie strasz ;)

mkm - 13-10-2014, 03:10

booohal, wiem jak jest.
Ja już niby aparat mam, a nadal nie ogarniam fotek :roll: .
Tzn ogarniam, ale nie tak jak chciałbym ogarniać 8)
Albo wyglądaja tak jakby sie WreX do ustawień dorwał, albo ostrzy nie tam gdzie trzeba itp. itd :biggrin:
Ale już zaczynam ogarniać i być może jeszcze w tym tygodniu będe miał ciekawą robótkę udokumentowaną :wink:

WreX - 13-10-2014, 10:20

booohal napisał/a:
coś robię to brak aparatu
mogę wziąć swój jeśli wyrazisz chęć :twisted:

mkm, jak chcesz to pytaj co wiem to mogę Ci doradzić czy uświadomić ;p

booohal - 13-10-2014, 15:07

mkm napisał/a:
wyglądaja tak jakby sie WreX do ustawień dorwał,

:D :D :D

WreX, :thumbright: