To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

Krystian99 - 15-11-2012, 20:57

mjsystem, żadna anarchia :wink: zlot w Krakowie nie jest najlepszą opcją :|
mjsystem - 15-11-2012, 20:59

Krystian99 napisał/a:
zlot w Krakowie nie jest najlepszą opcją

Krystian, na razie jedyną opcją....

Krystian99 - 15-11-2012, 21:01

Wiem :| nad drugą pracujemy :wink:
Marcin-Krak - 15-11-2012, 22:20

Krystian99 napisał/a:
Wiem :| nad drugą pracujemy :wink:

A daliście o tym komuś znać? :wink:

Firebee - 15-11-2012, 22:28

JCH napisał/a:
mjsystem napisał/a:
W pozostałych nie ma organizatora.
Co organizować :?:
Może widzę to inaczej ale mówię o Zlocie "bez pompy".
Zgłaszamy się do ośrodka, ośrodek udostępnia to co oferuje: noclegi, wyżywienie, parking, miejsce na integrację, ognisko.....
Ośrodek bierze kasę i coś w tej cenie jednak jest oprócz miejsca do spania :roll:
A jak chcemy 2-3 konkursy to zróbmy sami. No przecież tyle damy radę. 8)

Pisałem o tym już wiele stron temu, więc co mam jeszcze napisać..

Tyle, że w przypadku Zlotu jaki proponujesz wszyscy będą narzekać. Że się nudzą, że nie ma atrakcji i gadżetów.. Dobra, już nie wkładam drugiego kija w to samo mrowisko, bo znowu będą żale na FB :)

Narazie jedyna propozycja to Kraków.. Grudziądza nie zaproponuję, bo nie pomieści tylu osób.
Napisałem do kilku instytucji z pytaniem czy chcą zorganizować Zlot dla nas (na zasadach takich jak napisał JCH), do osób, które wcześniej to chciały zrobić. Jestem w trakcie rozmów np ze spółką TARGI KIELCE S.A., ale narazie nic ciekawego się nie dowiedziałem..

Więc narazie jest Kraków i dwie propozycje bez organizatorów.

Po co organizatorzy? Choćby po to by przygotowali ośrodek na nasz przyjazd, załatwili ubezpieczenie nas jako grupy zorganizowanej i inne pierdoły (typu impreza masowa - policja), które nie są związane z atrakcjami, a które wymagają poświęcenia czasu i bycia w pobliżu.

[ Dodano: 15-11-2012, 23:01 ]
aha.. i gdziekolwiek Zlot się nie odbędzie to pojawi się zapewne na nim większość z naszych nowych Honorowych MitsuManiaków (czyli tych co podpisywali i będą podpisywać koszulki MMDZIECIOM). No zapewne oprócz Małysza, ale akurat tylko z nim nie kontaktowałem się ja, tylko załatwione koszulki są przez MMC, reszta zapewne nas odwiedzi, ale też właśnie w celu szeroko pojętej "integracji" :)

sveno - 16-11-2012, 00:39

yalook napisał/a:
to nie oglądajmy się na tego typu rzeczy.
problem w tym, że jak jest mecz na wiśle, to większośc kibiców parkuje gdzie się da, a najchętniej na miasteczku bo tu parking jest za darmo :( nie możemy pozwolić sobie na najazd kibiców, druga sprawa to korki generowane przez tą grupę... a trzecia to niebezpieczeństwo z ich strony.
sniegu napisał/a:
ale i tak mam obawy co do zlotu i meczu jednocześnie...
a ja nie tylko obawy, a strach. Powiem wprost, jedna impreza wyklucza drugą.
Marcin-Krak napisał/a:
On niestety pracuje w godzinach pracy mojej także - a nie będę w sumie prywatnych rzeczy załatwiał będąc w pracy bo ... ;)
ok jutro z samego rana dzwonię do niego, postaram się umówić na spotkanie, a jak nie to przez telefon powiem o co chodzi. Jak mi się nie uda,a Ty mówisz że pracujecie w tych samych godzinach to może go złapiesz jak będziecie wychodzić z pracy? :)

Krystian99 napisał/a:
zlot w Krakowie nie jest najlepszą opcją :|
racja. Nie wiem jak wam, ale mi bardzo zależy żeby zlot w 2013 roku się odbył, dlatego robię co mogę, a nie oglądam się na innych, a że jedyne co w Małopolsce zrobić mogę to MS AGH to już inna sprawa. W zasadzie nie jedyne, bo do puli dorzuciłbym jeszcze ten ośrodek "Borek" dzisiaj dostałem maila od nich o takiej treści:
Kod:
Witam

Odpowiadając na Pana zapytanie dot. możliwości organizacji zlotu uprzejmie informuję, że obiekt dysponuje odpowiednim zapleczem na potrzeby takiej realizacji. Od kilku lat jesteśmy współorganizatorem jednego z największych zlotów motocyklowych w Polsce w którym bierze udział ok. 4 tyś osób. Jedynym problemem jest baza noclegowa – dysponujemy w tym zakresie wyłącznie 157 miejscami. Dodatkowo możemy wykorzystując dostawki zwiększyć liczbę miejsc do 197. W przypadku wspomnianego zlotu motocyklowego uczestnicy przywożą jednak namioty i przygotowywane jest miasteczko z odpowiednim zapleczem sanitarnym.

Koszt noclegów w domkach wynosi 70 zł / os. (nocleg + śniadanie)

Pawilon - 45 zł / os.  (nocleg + śniadanie)

Pozostałe koszty w tym wynajem, świadczenia cateringowe są ustalane indywidualnie ponieważ na ich wysokość ma wpływ wiele zmiennych. Jeśli są Państwo zainteresowani sugeruję spotkanie na miejscu. Pozdrawiam
czyli w skrócie: w domkach ciasno, część będzie musiała spać w namiotach (mi akurat nie przeszkadza) no i ceny(?) nie wiem ile policzą sobie za rozbicie namiotu a napewno policzą. Pomysł do przedyskutowania, choć nie będę ukrywał, że wolę MS AGH, raz że warunki bytowe są lepsze, a dwa że jestem na miejscu.

wojzi - 16-11-2012, 05:04

JCH napisał/a:
Krakowiacy i zwolennicy Zlotu w Krakowie - nie odbierajcie tego posta jako atak na Waszą propozycję. Zlot to przede wszystkim jego uczestnicy i jeśli Kraków będzie miał duże poparcie to tylko utwierdzi Was w słuszności tych działań.

Nie odbieramy. Dobrze jak różne osoby wysuwają różne "ale", bo wtedy nawet jak nam coś umknie to wam nie i możemy podjąć odpowiednie kroki by się na to przygotować.

Blondi - 16-11-2012, 11:54

To ja mam jeszcze takie jedno pytanie do organizatorów. Czy na terenie miasteczka jest jakas ochrona? Na Wawrzce może nie była super pomocna ale jednak jacys ochroniarze na terenie byli. Nie chodzi przeciez tylko o nasze auta ale i o auta sponsora.
Blondi - 16-11-2012, 11:54

To ja mam jeszcze takie jedno pytanie do organizatorów. Czy na terenie miasteczka jest jakas ochrona? Na Wawrzce może nie była super pomocna ale jednak jacys ochroniarze na terenie byli. Nie chodzi przeciez tylko o nasze auta ale i o auta sponsora.
sveno - 16-11-2012, 12:55

Blondi, tak. Całe Miasteczko jest monitorowane 24/7. Ma też podpisana umowę z Juwentusem(?) ale oprócz tego planowaliśmy wstawić swoją ochronę.
Tomek - 16-11-2012, 13:00

sveno napisał/a:
Całe Miasteczko jest monitorowane 24/7. Ma też podpisana umowę z Juwentusem(?)

o czym miałem okazję się przekonać (nota bene po urodzinach sveno), kiedy to zatrzymała nas policja i wręczyła Ewelinie mandat, a wszystko działo się na terenie AGH i Juventus widząc policję na sygnale był na miejscu w momencie sprawdzić co się dzieje

sveno - 16-11-2012, 15:04

trochę podzwoniłęm i ...
Po kolei, Pan Młot zmienił siedzibę i zanim skontaktowałem się z jego bezpośrednim podwładnym zostałem przekierowany chyba 5 razy :roll: tak głęboko się zaszył. Powiedziano mi że UM nie może zakazać Wiśle rozgrywania meczu akurat w ten weekend. Może jedynie wzmocnić bezpieczeństwo czytaj wysłać kolejne patrole policji w przypadku kiedy 2 imprezy odbędą się na raz.
Zadzwoniłem do TS Wisła. Poczekałem na Panią Rotek-osobę kompetentną w tej sprawie. Ona na dzień dzisiejszy nie jest w stanie nam nic zagwarantować, ale prosi o oficjalne pismo od Klubu MM z prośbą o uwzględnienie naszego zlotu w przyszłorocznym grafiku Ekstraklasy. Kazała je wysłać na @ ale ja proponuję, żeby czarni podesłali mi takie pismo, a ja je zaniosę osobiście, żeby mail się przypadkiem nie zawieruszył.

mkm - 16-11-2012, 15:05

sveno, nie szalej :mrgreen:
sniegu - 16-11-2012, 15:46

mkm napisał/a:
sveno, nie szalej :mrgreen:

niech działa jako jeden z nielicznych naprawdę się tym zajmuje i informuje o tym co akurat się udało załatwić i Popieram zachowanie i zapał. Jak Mi go ktoś zgasi to :axe:

Firebee - 16-11-2012, 16:19

spółka TARGI KIELCE S.A. jest zainteresowana organizacją Zlotu Mitsumaniaków. Proszę to potraktować narazie jako suchy fakt, bez dyskutowania bo narazie nie mam za dużo informacji poza tym, że baza noclegowa na prawie 300 osób (+ możliwość rozstawienia namiotów), teren utwardzony na konkurencje dla aut (wyścigi pod kontrolą oczywiście na 1/4 mili, czy sprawnościowe) czy ustawienie na nich aut, no i hala targowa.

Wszystko napiszę wkrótce gdy dostanę konkrety i spotkam się z przedstawicielami Spółki.
Traktujemy to jako kolejną możliwość a nie pewnik.
Z komentarzami wstrzymajcie się do czasu gdy dostanę konkrety (nie wiem za ile, po co i dlaczego)
Z usług TARGI KIELCE S.A. skorzystał KLub Subaru, który miał na ich terenie zloty.. Jak ktoś chce, ma czas, niech poszuka ich opinii.