Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
regon - 06-02-2014, 15:32
krzychu napisał/a: | Czyli ruszamy, płynnie przyspieszając używając 1/2-3/4 gazu i do obrotów 1/2-3/4 maksymalnych (czyli do około 3000-4500) do prędkości 80km/h. Najwyższy bieg i potem jedziemy jak najdalej się da na tempomacie. Potem jakieś zatrzymanie na światłach (oczywiście hamowanie silnikiem obroty > 2500 przy hamowaniu) i znowu powtórka.
Jakie będzie spalanie? |
nie wiem, zazwyczaj w pociągu nie wpuszczają do maszynisty
lexus - 06-02-2014, 17:01
Panowie przecierz to benzyna ja mam oldboja z 2,0 tdi ,czyli mistrz oszczędności i dzisiaj zrobiłem 100km 1/2 miasto -korek ,1/2 autostrada i expresówka i wyszło 7,4 l. a stary w benzynie palił i 15l w mieście czyli jest postęp .a to co podajo o spalaniu to sciema . Podajcie mi markę która podaje choć zbliżone wartości testowe.w zimie trzeba doliczyć conajmniej 1l przy większych odległościach a 2l przy takich do 10km.
borsak1 - 06-02-2014, 20:22
LemaC100 napisał/a: | prędkości 80 km poza miastem na odcinku, blisko 100 km | to musisz mieć strasznie dużo czasu, teraz wiem kto mi blokuje drogę
rezon - 06-02-2014, 20:30
lexus napisał/a: | Podajcie mi markę która podaje choć zbliżone wartości testowe. | Superb 1,8TSI 4x4 miasto wg instrukcji 10,2 i latem bez problemu mieszczę się w 10l w mieście. po za miastem testowe 6,4 faktycznie trudno mi osiągnąć i tylko raz zszedłem niżej
10l na Outka w benzynie uważam za przyzwoity wynik. W końcu to jest kawał budy.
borsak1 - 06-02-2014, 20:40
rezon napisał/a: | 10l na Outka w benzynie uważam za przyzwoity wynik. W końcu to jest kawał budy. |
to ja zmieniam zdanie OIII pali mało, bo chyba zdecydowanie większy kawał budy reprezentuje ba i ma pseudo automat. Rezon chyba miało wyjść dobrze ale na razie to raczej nic nie pokazałeś tym postem.
mitsu00 - 06-02-2014, 20:47
Hehehehe...... No to prosze bardzo mala anegdotka z zycia wzieta:
Jako ze kobita moja kochana kilka dni temu dostala awans i i wiekszy budzet na sluzbowke, Accord chyba bedzie na wylocie. Z ciekawosci zapytalem czy aby nie reflektowala nowego OIII w dizelku i auto? Odpowiedz byla jednoznaczna i prosto w serce: Never ever takiego brzydala...... Wybrala nowa X1 w auto i dizelku 2.0.
Old JDM - 06-02-2014, 21:45
Liss napisał/a: | Podtrzymuję -spalanie według producenta - niemożliwe do zrobienia
Zużycie paliwa:
Miasto l/100km 8,7
Poza miastem l/100km 5,7
Średnie l/100km 6,8
Ktos to osiągnął? Bardzo proszę o receptę... Zeby było jasne , samochód jest bardzo ok i nie chodzi tu o narzekanie... |
Ok. U nas Tryb Mieszany - Trasa (ale z korkami po drodze) i Miasto - AVG na poziomie 7.4. Wkrotce bedziemy testowac samo miasto i sama trase.
A co do pozostalych wypowiedzi. Ktos wczesniej pisal ze samochod pali mu jak smok - kolego, cos masz nie halo z silnikiem, lub technika jazdy. Podjedz na jakas diagnostyke albo zmien sposob jazdy. U nas na wlaczonym trybie ECO, skrzynka 5man sil 2.0 Mivec Benzyna jest 7.4AVG, i na pelnym baku ok 810km w tym trybie.
pozdrawiam.
rezon - 06-02-2014, 21:47
borsak1 napisał/a: | rezon napisał/a: | 10l na Outka w benzynie uważam za przyzwoity wynik. W końcu to jest kawał budy. |
to ja zmieniam zdanie OIII pali mało, bo chyba zdecydowanie większy kawał budy reprezentuje ba i ma pseudo automat. Rezon chyba miało wyjść dobrze ale na razie to raczej nic nie pokazałeś tym postem. | zdecydowanie większy od czego? Od Colta - na pewno 10l wg mnie to przyzwoity wynik. Nie mały - bo taki SX4 S-cross pali mniej, mój Superb też - a to też kawały budy i osiągi ma delikatnie pisząc lepsze (0-100 8,2s), a ja bynajmniej nie należę do oszczędnych kierowców. Ale 10l na taki kawał żelaza jak Outek i z automatem to też nie żadna tragedia. A to że odbiega od danych Mitsu - to tylko świadczy o bajkopisarstwie w Mitsu, a nie paliwożerności benzynowego Outka.
slawek13 - 06-02-2014, 21:51
U mnie wychodzi po tankowaniu 9,7.
Udało mi się raz zejść poniżej 6l/100. Nie przekraczając 90 na przestrzeni 80 km. Połowa z górki
rezon - 06-02-2014, 22:11
teraz sprawdziłem ponownie forum SX4 i podsumowanie użytkownika S-Crossa "7,5l/100 w mieście to żaden wyczyn. Cykl mieszany litr mniej. " 7,5l w mieście to robi na mnie wrażenie. http://www.suzukiklub.pl/...696fdc0e95be545
borsak1 - 06-02-2014, 22:12
rezon napisał/a: | zdecydowanie większy od czego | jeśli wspominasz o swoim KOMBI żeby nie napisać sedamie to jak myślisz o co chodzi ? o SX4 ?
rezon napisał/a: | 10l wg mnie to przyzwoity wynik | dla Outlandera III w benzynie na pewno, dla Skody zdecydowanie NIE
rezon napisał/a: | to też kawały budy i osiągi ma delikatnie pisząc lepsze (0-100 8,2s) | no na pewno kawał budy, sporo niższej niż OIII, idąc dalej masz manula o ile pamiętam -1 litr na spalaniul dla Outlandera czyli jakoś znów Skoda nie błysnęła. A jeśli mi zaraz napiszesz że wcale automat nie pali więcej to już chyba nawet tego nie skomentuje, bo nawet mitsu którego tak bardzo nielubisz w swoich katalogach podaje wyższe spalanie dla Automatów. patrząc na posturę OIII i na Superba to sorry ale Twoja skoda pali od cholery i jeszcze trochę w porównaniu do tego samochodu.
Barti123 - 07-02-2014, 10:42
mam pytanie czy można na stałe wyłączyć Start stop ponieważ strasznie mnie denrwuje
elektri - 07-02-2014, 11:16
Barti123 napisał/a: | czy można na stałe wyłączyć Start stop |
Jest o tym osobny wątek.
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna » Mitsubishi 4x4 » Outlander » Outlander III Gen » Outlander III Ogólne » AutoStop end Go
O ile pamiętam, na dzień dzisiejszy nie.
Barti123 - 07-02-2014, 11:42
elektri napisał/a: | Barti123 napisał/a: | czy można na stałe wyłączyć Start stop |
Jest o tym osobny wątek.
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna » Mitsubishi 4x4 » Outlander » Outlander III Gen » Outlander III Ogólne » AutoStop end Go
O ile pamiętam, na dzień dzisiejszy nie. |
To szkoda moim zdaniem rozrusznik długo nie wytrzyma a po co dają ten system żeby niby mniej palił i spełniać normy
rezon - 07-02-2014, 20:15
borsak1 napisał/a: | rezon napisał/a:
to też kawały budy i osiągi ma delikatnie pisząc lepsze (0-100 8,2s)
no na pewno kawał budy, sporo niższej niż OIII, idąc dalej masz manula o ile pamiętam -1 litr na spalaniul dla Outlandera czyli jakoś znów Skoda nie błysnęła. A jeśli mi zaraz napiszesz że wcale automat nie pali więcej to już chyba nawet tego nie skomentuje, bo nawet mitsu którego tak bardzo nielubisz w swoich katalogach podaje wyższe spalanie dla Automatów. patrząc na posturę OIII i na Superba to sorry ale Twoja skoda pali od cholery i jeszcze trochę w porównaniu do tego samochodu. | Nie napiszę, że automat pali tyle samo, a już na pewno CVT. Z reguły na automat przyjmuje się 1l. Moja Skoda pali wyraźnie mniej od Outka w benzynie. Po prostu zbyt często wykorzystuję różnicę 4s 0-100 w stosunku do Outlandera No i autostradę mam od niedawna niedaleko I nie jeżdżę do 130 aby mi samochód mniej palił jako co niektórzy Outlanderem ( i nie mogę wyłączyć sobie napędu tylko cały czas jeżdżę 4WD i tradycyjnie pali mi więcej niż przeciętny - Outek traktor też palił ponad 1l więcej niż średnia - jakoś tak ten typ kierowcy tak ma . A 10l Outka dalej uważam za przyzwoity wynik. U mnie paliłby pewnie ponad 12l Nawet oszczędny traktor palił ponad 8
A co do postury to chyba pomyliło Ci się coś z Citigo
Długość Outka 4655 Superb 4833 Szerokość O3 1800 S2 1817 Wysokość O3 1680 S2 1511. Outek jest tylko wyższy ale krótszy, węższy i lżejszy o ponad 100kg. Co tu jest masywniejsze?
|
|
|