To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

Bzyk_R1 - 29-03-2018, 17:06

Ja Was chciałbym serdecznie przeprosić za te 45 stron. Nawet nie wiem kiedy to wszystko się napisało ;-) Ale co tam trudno. Dzisiaj wleciała nowa gałka biegów od ASXa a żona stwierdziła że zaciski lepiej jakby były czerwone więc takie będą.

jacek11 - 30-03-2018, 21:13

Bzyk_R1 napisał/a:
Dzisiaj wleciała nowa gałka biegów od ASXa

Już myślałem,że będziesz miał założone dwie gałki :D

Bzyk_R1 - 01-04-2018, 11:48

jacek11, skleje je taśmą do siebie i będzie jedna wielka jak w samolocie :-D

Pół roku:

Pawel1988 - 01-04-2018, 17:37

No proszę jak ten czas leci :D duży chłopak już . Pozdrowionka dla całej Rodzinki
Bzyk_R1 - 07-04-2018, 09:09

Zaciski stopniowo robią się na czerwono, na tylne szyby trafiły zasłonki przeciwsłoneczne dla synusia, auto zostało wyglinkowane ale chyba oddam jeszcze do spa na polerkę zanim położę wosk bo są rysy i skazy których ręcznie nie usunę.
Jaro1974 - 07-04-2018, 20:47

Bzyk_R1 napisał/a:
skleje je taśmą do siebie i będzie jedna wielka jak w samolocie :-D

To wszystko zależy jaki to samolot, w niektórych są cztery manetki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bzyk_R1 - 07-04-2018, 21:11

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Za felgi jeszcze się nie zabrałem...

AidsD - 08-04-2018, 20:19

Co masz do felg?
mkm - 08-04-2018, 20:25

Bzyk_R1, wszystko cacy, ale z Imperialem to Cię poniosło... To są jedyne punkty styku auta z nawierzchnią...
Moc rośnie, a tu chińczyk jako obuwie? Nie godzi się...

sla - 08-04-2018, 21:02

mkm napisał/a:
Bzyk_R1, wszystko cacy, ale z Imperialem to Cię poniosło
Też tak uważam, na oponach nie powinno się oszczędzać, szczególnie w takim samochodzie.
Krzyzak - 08-04-2018, 21:53

sla, ja co prawda mam podobną opinię o chińskich oponach, ale parę osób tutaj testowało u siebie imperiale i mieli bardzo dobre zdanie; osobiście bym ich nie kupił, też się przekonałem, że dobra guma musi kosztować, ale zdaje się akurat z tym producentem nie ma dramatu
Bzyk_R1 - 08-04-2018, 21:53

AidsD, w sensie że? ;-) nic do nich nie mam, wręcz przeciwnie lubię te felgi tylko trzeba je wyczyścić trochę. Mam glinkę, mam sonaxa i wosk. Powinno wystarczyć.

mkm, sla, muszę coś odrypać bo tak nikt by nie komentował. Zgadzam się opony są ważne, a ja postanowiłem zrobić prywatny niezależny test. Mam takie opony w firmowym Mascott.cie i uwierzcie że lekko nie mają. Te opony nawet gdyby były rok czasu to kosztują mnie niecałe 2zł na dzień! Na paczkę papierosów palacze dają 15zł, za pół litra ponad 20zł ;-) mocy używam tylko do wyprzedzania, resztę jeżdżę jak emeryt. Nie widzieliście na czym jeździłem w zeszłym roku :oops: zobaczymy jak będzie się sprawować ta guma.

Fragu - 09-04-2018, 08:43

Dodam tyllo, że oficjalna opona w rallycrossie jest Zeetex - powiedziec, ze latwo nie mają to nic nie powiedziec...a sprawdzają się :)
Bzyk_R1 - 09-04-2018, 08:56

Nie mam dokładnych danych ile % polskich flotówek na takich lata ale wiem że dużo. I ta liczba będzie rosła. Zresztą zobaczcie ile gum "premium" produkuje się w Azji. Nie zamierzam nikogo przekonywać bo mało jeszcze je objechałem, napiszę tylko że są ciche i dobrze tłumią nierówności.
Bzyk_R1 - 14-04-2018, 22:10

Otwarcie sezonu JDM w Katowicach zaliczone. Wlepka siadła. Obejrzałem inne turbiacze i jestem zadowolony z włożonej pracy w mojego. Mam jeszcze większą motywację do dalszej pracy i upiększania. Szykuje się niezła akcja w najbliższym czasie, będziemy walczyć o to żeby LSRG olśniewał swoim blaskiem ;-) obserwujcie temat.