Chcę kupić COLT'a! - [CAX 92-96] Kolejny GTIK na tapecie
Kleju - 05-02-2009, 13:02
kartomaniak gti napisał/a: | oglądałem tego 4x4.... zrobiłem sobie wycieczke do opola:d i myślałem że poslizgam sie dzis 4wd póki jeszcze śnieg leży auto generalnie w TRAGICZNYM stanie. Dach do malowania, przedni błotnik do wymiany, dość mocno wgniecony próg z prawej strony. Rdza, rdza,rdza nadkola do roboty a pod spodem aż czerwono(jakby miał neony) silnika nawet nie odpalałem bo szkoda było mojego czasu:)
Ps. kolor tego colta to zielony w 2 odcieniach |
Też go oglądałem i...
- silnik wygląda OK, akumulator kaput, odpalił na kable, jakieś drobne wycieki.
- przebieg... hmm środek nie jest za bardzo zniszczony ale! Plastiki z tyłu (boczki) straszne, porysowane, jeden pęknięty tam gdzie pasy wychodzą ogólnie klasyfikują się do wymiany albo flokować, kanapa z tyłu popruta, dziura wypalona, brak zagłówków, jakby ktoś psa woził albo inne zwierze
- blacharka tutaj jest dość sporo roboty między innymi:
- dach do pomalowania (ktoś już wcześniej nieumiejętnie pomalował dach i cała farba schodzi
- standardowo nadkola zżarte, jeden już dość poważnie (brak kawałka blachy)
- maska tez do malowania lub wymiany zżarta
- parchy koło szyby przedniej
- wokół wycieraczki z tyłu rdza więc klapa do zrobienia i pomalowania
- od strony pasażera próg wgnieciony (jakby auto wpadło na jakiś kamień/korzeń) też już jest rdza i trzeba naprostować
- w bagażniku tam gdzie koło zapasowe rdza, czyli woda stoi w bagażniku
- błotnik od strony pasażera wgnieciony i do wymiany (jakby ktoś usiadł na niego z 5 razy i skakał)
- z tyłu na na pasie tylnim, na zgrzewie odchodzi szpachla
- Ogólnie auto posiada jeszcze dużo rys i wgniotek, jeśli miało by być idealne musi być malowane całe!!!
- napęd nie wiem, nie jechałem jakoś nie miałem ochoty jak zobaczyłem jak auto wygląda.
- zderzak z wersji 1.3, brak halogenów i kiepsko pomalowany tak samo jak zderzak tylni farba się łuszczy...
Niby tylko kosmetyka, ale ile za tą kosmetykę będzie trzeba zapłacić? Tysiąć złotych, dwa tysiące złotych? plus rejestracja około 1300zl... Więc suma sie już robi duża...
Dla mnie warto by było go kupić jakby kosztował 3tysiące złotych... Chociaż i tak dalej bym sie zastanawiał Myślałem że będzie mniej ro roboty przy nim...
Cena hmm koleś może sprzeda za 4500-4300 plus 1200rej plus 1-2tyś naprawa (przy dobrych wiatrach) gorzej jak ktoś będzie chciał malować całe auto...
Niech każdy sobie policzy
Hugo - 05-02-2009, 17:15
Nie warto.
londolut - 05-02-2009, 17:28
Hugo napisał/a: | Nie warto. | Kupujesz taki samochód nie dla tego, czy warto czy nie ale żeby go zrobić i mieć kupę frajdy zimą i na szutrach
Anonymous - 05-02-2009, 17:37
londolut napisał/a: | Kupujesz taki samochód nie dla tego, czy warto czy nie ale żeby go zrobić i mieć kupę frajdy zimą i na szutrach |
Ale z tego co rozmawiałem z kartomaniakiem to podłoga niedługo się zapadnie więc lepiej odpuścić
Anonymous - 05-02-2009, 21:50
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7738552
tutaj mamy cos ciekawego, tak lekko mi swapem z 1,6 zalatuje ale czlowiek nieomylny nie jest ;p
Jogurt - 05-02-2009, 21:56
Browar napisał/a: | tutaj mamy cos ciekawego, tak lekko mi swapem z 1,6 zalatuje |
Cytat: | Około 3 m-cy temu wymienilem klocki hamulcowe wraz z tylnimi szczekami | już jesteś pewny ?
Anonymous - 05-02-2009, 22:03
Cytat: | już jesteś pewny ? |
w sumie...
z innej beczki->
Jog wyciagnelem skrzynie i bede w weekend wymontowywal ten czujnik wstecznego wiec w przyszlym tyg spodziewaj sie paczki ;p
Anonymous - 05-02-2009, 22:05
Wyglada niezle.Po opisie widac ze sprzedawca jest konkretny.Z tego co widze nie ma podszybia.
Anonymous - 05-02-2009, 23:38
Jest to ori GTi.Chyba to które stało w Radomiu jakiś czas temu...
czarnuch23 - 06-02-2009, 00:23
Jesli stan jak pisze to za 5.500 to niezly samochod:
CO do SWAP NIE SWAP a co za roznica - czerwien najlepiej wie jak to z tym jest
Mial ori GTi a zamienil na SWAP i byl zadowolony.
Jesli koles podszedl konkretnie do tematu jeszcze lepiej jak swap bo buda moze mniej skatowana po 1.3 niz od poczatku po 140 konnym malym aucie uwielbianym przez mlodych gniewnych niezawsze z zasobnym portfelem.
Co do tego 4x4 za 1.800 ktos z klubu sie na niego mierzy? ciekaw jestem jak napedy wygladaja bo buda dostala dosc mocno...
Cezar - 06-02-2009, 00:44
Jogurt napisał/a: | Cytat:
Około 3 m-cy temu wymienilem klocki hamulcowe wraz z tylnimi szczekami
już jesteś pewny ? |
Przeciez widac ze z tylu sa tarcze
i te LPG
Anonymous - 06-02-2009, 01:01
Cezar napisał/a: | Przeciez widac ze z tylu sa tarcze |
Przecież po swapie też mogą być tarcze-co za problem?
Anonymous - 06-02-2009, 08:45
Nie wiem ,czy czytaliscie do konca,ale koles pisze ze ma cały silnik 1.6 do oddania.Ciekawe skąd?
londolut - 06-02-2009, 10:18
Jeśli to swap to bardzo solidnie wykonany. Soją drogą za 5k smakowity kąsek
Anonymous - 06-02-2009, 10:41
smakowity kasek dla amatora blacharza
|
|
|