Nasze Miśki - Polarny ninja
Lechfan - 27-09-2009, 19:53
Z tych 3 kompletów które widziałem na twoim misiu Rosomak, to na tych czarnych mi sie najmniej widzi ;]
Białe rulezzz! Tylko ciut wieksze
rosomak1983 - 27-09-2009, 22:51
ech czarne mi sie rózwniez bardzo widza zreszta te fele albo sie bardzo podobaja ludziom np mi albo prawie wcale Zreszta sa nieco niefotogeniczne... na zywo moim zdaniem jest lepiej...
londolut, co do twojego pytania czy spojler z EVO VI bedzie pasował do budy CBO.
Odkopałem fotki które znalazłem dawno temu.
Oraz nachodzi mnie mysl zeby zmikoswac styl EVO kupujac wlot laminatowy i robiac cos takiego tylko z lepszym zderzakiem bo z EVO III.
Co wy na to?????
pawela - 27-09-2009, 23:15
źle. Wg mnie ta lotka nie pasuje. Zbyt agresywna.
Wlot może wyjść ok
rosomak1983 - 27-09-2009, 23:41
pawela napisał/a: | Zbyt agresywna. |
czyli własnie taka jaka chce...
londolut - 27-09-2009, 23:45
Wg mnie tak jak Paweł mówi tylko dokładnie odwrotnie. Macha średnio ale lota agresor na maxa
rosomak1983 - 27-09-2009, 23:56
Lutek jestes za tym zeby taka lotka wyladowała na tyłeczku mojego lansowozu???
karolgt - 28-09-2009, 02:29
i wlot i lotka
wlot w EVO ma genialny ksztalt
londolut - 28-09-2009, 06:18
rosomak1983 napisał/a: | Lutek jestes za tym zeby taka lotka wyladowała na tyłeczku mojego lansowozu??? | Tak, nie wiem jak z wlotem ale lotka jest mega.
Anonymous - 28-09-2009, 08:42
rosomak1983 napisał/a: | Co wy na to????? |
Mi bardziej podchodzą lotki EVO 1-3
Maska klasa
j-rules - 28-09-2009, 10:28
Lotka mi troche przypomina te wieszaki na bielizne na wielu super-tjuning-cars. Mi sie osobiscie nie podoba, obecna dodaje znacznie wiecej "eleganckiej lekkoagresywnosci".
Z takim skrzydłem bedziesz mial wielu chetnych na swiatlach
macieekg - 28-09-2009, 12:49
j-rules napisał/a: | Z takim skrzydłem bedziesz mial wielu chetnych na swiatlach |
Dokładnie, do tego spoilera pasowałoby mieć co najmniej 4G93 pod maską.
rosomak1983 - 28-09-2009, 15:20
Panowie nie rozsmieszajcie mnie... nie zamierzam sie uganiać z nikim na światałach... Moc wykorzystuje jedynie przy wyprzedaniu na trasie badz na jakims odludziu...
Silnik mocniejszy moze czasem by sie przydał ale z obecnego jestem zbyt zadowolony i jest optymalny na moje potrzeby. Wyglad robie tylko i wyłacznie dla siebie zeby miec nietypowe agresywne rzadkie auto... Obecny (wyglad) mnie urzeka ale poekspeymentuje i zobacze jak wyjdzie. Przeciez potem pare śrubek i mozna wrócic do starego (kupuje klape tylna) Maske zrobie na koncu jak i o ile zrobie ale pomysl jest własnie taki... wlot z EVO VI badz ori EVO III/II/I Wracajac do kwesti mocy mysle też nad mokrym nitro najmniej ingerencji i tanio, a przy tym używajac z rozsadkiem można miec auto do jazdy na codzień a w razie czego przywalic dopalacza
rosomak1983 - 01-10-2009, 17:45
zespawałem dziure przed złaczka elastyczna zaraz za kolektorem... Ta dziura była prawdopodobnie wczesniej malutka ale zrobiła sie wieksza i zaczeło pierdzieć i mulić....
Teraz jest bez porówniania dynamika zauważalnie wzrosła. Zastanawiam sie nad jakims nowym wydechem... Colter 80 prosze o jakies szczegóły na priv.
rafq - 01-10-2009, 20:01
Rosomak jeśli poważnie myślisz o nitro to poważnie zastanów się najpierw nad zmianą sprzęgliwa O skrzyni już nie wspomnę. Gietej którego mieliśmy podobno też latał na nitro i okazało się, że przeniesienie napędu jest w conajmniej średnim stanie.
Co do sprzęgła to z czystym sumieniem mogę polecić identycznie jak ma u siebie Stein > Exedy Stage I, podobno jest w stanie przenieść moment silnika do ok. 200 kucy. Niestety cena troszkę zaporowa - ~1200 zł, ale za to jak fajnie chodzi.... IMO Colty i Lanceloty seryjnie powinny mieć takie twardawe sprzęgiełka
rosomak1983 napisał/a: | Zastanawiam sie nad jakims nowym wydechem... Colter 80 prosze o jakies szczegóły na priv. |
Przelot z giętego kwasiaka od kolektora do ori końcowej puszki
pyjte - 01-10-2009, 22:18
rafq napisał/a: | Przelot z giętego kwasiaka od kolektora do ori końcowej puszki |
Dobrze mówi- najlepiej z wymianą kolektora, kwasówka do ori tłumika. Nie ma lepszego podbicia dźwięku- na niskich obrotach oraz gdy przepustnica jest lekko wciskana nic nie buczy niepotrzebnie. Natomiast jak się wciśnie gaz do podłogi to kibel rury a'la Mugen itp. niech się chowają
|
|
|