Sport - Inne - Extra skopana i dawna druga
sruba - 01-07-2008, 23:35
leon9995 napisał/a: | Trzeba było kare finansową
porządną im dowalić i jakieś ujemne punkty ale nie osłabiać ligi... |
yyyyyy... halo ?!?
a gdzie konsekwencja ?
gdzie rownosc wobec prawa ?
kupili 3 lige ? kupili.
to won z ekstraklasy.
bo rozumujac w ten sposob (kara finansowa, punkty, bla bla bla), to nigdy nie bedzie lepiej.
wole uczciwego Znicza bez kibicow i ze srednimi umiejetnosciami, niz debesciakow kupczykow...
akbi - 02-07-2008, 09:46
Sruba napisał/a: | leon9995 napisał/a: | Trzeba było kare finansową
porządną im dowalić i jakieś ujemne punkty ale nie osłabiać ligi... |
yyyyyy... halo ?!?
a gdzie konsekwencja ?
gdzie rownosc wobec prawa ?
kupili 3 lige ? kupili.
to won z ekstraklasy.
bo rozumujac w ten sposob (kara finansowa, punkty, bla bla bla), to nigdy nie bedzie lepiej.
wole uczciwego Znicza bez kibicow i ze srednimi umiejetnosciami, niz debesciakow kupczykow... |
Dokładnie tak jak pisze Sruba ....jak złapią złodzieja to też idzie do paki ...a nie zabierają mu jedynie łupu.
Kara musi być ... ja tylko uważam, że powinni degradować o dwie klasy w dół, a nie tylko o jedną.
siwek - 02-07-2008, 10:00
leon9995 a w czym jest lepsza ta drużyna która kupiła sobie np Ekstraklase od tej której sie nie dało awansować? Przecież ci co kupili wcale nie maja lepszych umiejetności od pozostałych, bo to nie dzieki temu udało im sie awansowac wiec też wole uczciwą drużyne z 5 miejsca niz kupczyków
A wiadomo że łatwiej sie utrzymac w danej klasie rozgrywkowej niż do niej awansować
Anonymous - 02-07-2008, 10:01
Sruba napisał/a: |
wole uczciwego Znicza bez kibicow i ze srednimi umiejetnosciami, niz debesciakow kupczykow... |
E, Sruba.. Parę razy zdarzyło mi się przejeżdżać przez Pruszków w dniu meczu obok stadionu (który jest usytuowany przy głównej ulicy) i muszę powiedzieć, że często na ulicach widziałem z całych 300 osób !!
Z tego co mi wiadomo to Znicz będzie grał na Legii pierwszych parę meczy (o ile Legia się zgodzi).
A poza tym nikt się nie kapnie - i Znicz i Korona żółto-czerwoni Ciekawe co z trzecimi żół-czer. - Jagą..
akbi - 02-07-2008, 10:05
siwek napisał/a: | Przecież ci co kupili wcale nie maja lepszych umiejetności od pozostałych, bo to nie dzieki temu udało im sie awansowac wiec też wole uczciwą drużyne z 5 miejsca niz kupczyków |
to akurat nie zupełnie tak wygląda ...gdyż mecze "kupili" (nie dosłownie personalnie oni) piłkarze którzy grali parę lat temu ...a teraz zostają zdegradowani zupełnie inni zawodnicy.
siwek - 02-07-2008, 10:11
akbi napisał/a: | siwek napisał/a: | Przecież ci co kupili wcale nie maja lepszych umiejetności od pozostałych, bo to nie dzieki temu udało im sie awansowac wiec też wole uczciwą drużyne z 5 miejsca niz kupczyków |
to akurat nie zupełnie tak wygląda ...gdyż mecze "kupili" (nie dosłownie personalnie oni) piłkarze którzy grali parę lat temu ...a teraz zostają zdegradowani zupełnie inni zawodnicy. |
rozumiem i wiem o tym ale takie kwiatki jak kupowanie meczy zawsze wychodzi po jakimś czasie, i po tych 2 czy 3 latach niewielka jest ilość tych samych graczy wiec jesli bysmy mieli na ten aspekt patrzyli to nie mielibyśmy prawa karac za korupcje i moznaby było robić co sie tylko podoba. Moim zdaniem póki sie nie zacznie karać osób odpowiedzialnych i tych które sie dopusciły korupcji musza być karane kluby a one powinny wyciągać jakieś konsekwencje od tych osób które sie dopusciły korupcji nawet jak juz nie pracuja dla danego klubu.
a co do moich słów zacytowanych przez Ciebie to napisałem że łatwiej sie utrzymac niz awansować
leon9995 - 02-07-2008, 21:35
Z ta równością wobec prawa zgadzam jak jedni spadają to i drudzy też, o tym nie pomyślałem bo pisałem to pod wpływem emocji.
Najbardziej boli mnie jednak to że kluby takie jak np. Korona było by stać (nie w sensie materialnym) na awans bez korupcji bo to klub z potencjałem i pieniędzmi które można wydać na piłkarzy zamiast kupować mecze.
Druga rzeczą która mnie martwi jest to iż nasze szanse na EURO 2012 maleją z dnia na dzień, a przybijamy sobie gwóźdź za gwoździem do trumny tym a to korupcja a to jakaś awantura to znów nieróbstwo urzędasów itp.
sruba - 02-07-2008, 22:18
leon9995 napisał/a: | na awans bez korupcji bo to klub z potencjałem i pieniędzmi |
niestety, a wlasciwie stety - kochany - pieniadze nie graja.
bylo to widac w tym sezonie po Arce - najwyzszy budzet w II lidze i 4 miejsce
i brak awansu do ekstraklasy
leon9995 - 02-07-2008, 22:43
w sumie masz racje Chelsea też bogata a jakoś ich gra nie jest szczytem marzeń
Anonymous - 03-07-2008, 21:39
No to coś aby rozweselić tą naszą ponurą kopaną
rewelka
sruba - 03-07-2008, 22:11
no to mamy terminarz wreszcie...
z ciekawszych (kibicowsko) meczykow w wakacje:
Kolejka 1 - 25-27 lipca
Jagiellonia Białystok - Cracovia
Legia Warszawa - Lechia Gdańsk
Łódzki KS - Śląsk Wrocław
Wisła Kraków - Ruch Chorzów
Kolejka 2 - 1-3 sierpnia
Cracovia - Arka Gdynia
Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław
Lechia Gdańsk - Łódzki KS
Kolejka 3 - 8-10 sierpnia
Górnik Zabrze - Ruch Chorzów
Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk
Arka Gdynia - Jagiellonia Białystok
Kolejka 4 - 15-17 sierpnia
Jagiellonia Białystok - Lech Poznań
Kolejka 5 - 22-24 sierpnia
Legia Warszawa - Jagiellonia Białystok
Lechia Gdańsk - Cracovia
Lech Poznań - Górnik Zabrze
Kolejka 6 - 29-31 sierpnia
Cracovia - Wisła Kraków
Górnik Zabrze - Legia Warszawa
Arka Gdynia - Lech Poznań
bedzie sie dzialo
Anonymous - 04-07-2008, 09:39
Jeśli przejęcie Groclinu przez Polonię stanie się faktem, to do derbów stolicy dojdzie w 3. kolejce - 8 albo 10 sierpnia.
sruba - 04-07-2008, 10:00
detlef napisał/a: | Jeśli przejęcie Groclinu przez Polonię stanie się faktem, to do derbów stolicy dojdzie w 3. kolejce - 8 albo 10 sierpnia. |
ta...
ale co to beda za derby...
leon9995 - 04-07-2008, 23:28
Sruba napisał/a: | detlef napisał/a: | Jeśli przejęcie Groclinu przez Polonię stanie się faktem, to do derbów stolicy dojdzie w 3. kolejce - 8 albo 10 sierpnia. |
ta...
ale co to beda za derby... |
Jedne z gorszych Polonii jak zwykle mało a my kontynuujemy protest... czyli kiszka, ale nie mogę się doczekać aż Lechiści do nas zawitają
sruba - 04-07-2008, 23:44
leon9995 napisał/a: | aż Lechiści do nas zawitają |
to juz niedlugo
|
|
|