To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant

angelos - 19-01-2013, 15:06

Skrzynie ściągałeś i zakładałeś w pojedynkę?
jacek11 - 19-01-2013, 16:54

Widzę,że wprawę do zmiany skrzyni bez kanału już masz,więc szykuj się do takiej zmiany w moim galu :D
Hugo - 19-01-2013, 16:57

szpala85 napisał/a:
jeszcze raz dzięki kolego Hugo
Cieszę się podobnie jak Ty, nie myślałem, że kiedykolwiek uda mi się sprzedać tą część, a tu patrz, sprzedałem i ożywiła Gala :wink: Oby służył jak najdłużej.
Wszyc - 19-01-2013, 19:04

jacek11 napisał/a:
Widzę,że wprawę do zmiany skrzyni bez kanału już masz,więc szykuj się do takiej zmiany w moim galu

Panie dawaj do Gdyni :P tu nie takie rzeczy się dzieją i to też bez użycia kanału :P

szpala85 - 19-01-2013, 19:30

angelos, hehe nie dał bym rady :wink: przy ściąganiu skrzyni pomógł mi tato trzymał za pasy od góry ,a ja ją od dołu szarpałem .... a przy wkładaniu pomógł mi brat też trzymając pasy od góry aby ją naprowadzić na łapę .... bez pomocy drugiego człowieka nie dało by rady ... ta skrzynia wbrew temu jak wygląda naprawdę sporo waży :wink:

jacek11, łojejku ... hehe ... wiesz człowiek jak chce może wszystko .... :mrgreen:

Hugo, no dzięki tobie zapłaciłem 500 zł ,a nie 2500 zł hehe :wink:

Wszyc, jak znajdę pracę w jelonce to wpadaj kiedy chcesz hehe .... ale jak nic nie wypali to będę emigrował na dojczland i wtedy teoretycznie bedę raz na trzy miesiące w domu ... :| ... w ogóle mi sie to nie podoba ... juz połowa Jeleniej Góry wyjechała i to miasto umiera ... masakra

btw. ja już po jazdach próbnych i gal śmiga , biegi płynnie sie przerzucają wszystko w normie hehe ... nawet popychacze się odezwały hehe zbieram na ceramizer hehe :wink:

areksz121 - 27-01-2013, 16:47

Szpala85 moje gratulacje :wink: Ciekaw jestem, co w końcu dolegało mojemu automatowi w poprzednim Galu, bo wydaje mi się, że konwerter był cały...e tam :P

Co do skrzyni u Jacka, to jest luzik, więcej miejsca, a skrzynia chyba o połowę lżejsza :wink:

szpala85 - 28-01-2013, 16:32

działa działa :wink: dzisiaj upuściłem troszkę oleju ze skrzyni bo było poza kreskę na bagnecie i jest tak w połowie tej skali teraz (rozgrzany olej... auto odpalone na pozycji P)

czyli rozumiem że dobrze sprawdzam poziom oliwy jak coś źle robię to mnie poprawcie .... bo sprawdzałem jeszcze na pozycji N ale wtedy na bagnecie było sucho (chyba dlatego że otworzyły się wszystkie zawory i wszędzie olej latał )

areksz121, weź no zajrzyj do swojego tematu :mrgreen: napisałem ci tam o czymś :wink:

Hugo - 28-01-2013, 18:24

szpala85 napisał/a:
auto odpalone na pozycji P)

czyli rozumiem że dobrze sprawdzam poziom oliwy jak coś źle robię to mnie poprawcie ....
Źle. Silnik rozgrzany, odpalony, wajcha w pozycji N.
szpala85 - 28-01-2013, 19:16

dobra już dolałem :wink: brakowało pół litra ....

btw.
ja też głupi jestem ... teraz przeglądam instrukcję obsługi Galanta i pisze jak byk po germańsku "wajcha na N " hehe :mrgreen:

Soner - 30-01-2013, 23:44

No i wzmogłeś moją ciekawość. Sprawdziłem dzisiaj poziom oleju u siebie i ta sama sytuacja. Olej koloru czarnego i ledwo bagnecik się macza. Mam 2 butelki czegoś takiego mobil atf 220 dexron II. Nie zaszkodzi? I którędy wlewałeś?
areksz121 - 31-01-2013, 13:28

Soner, moze wypadaloby pomyslec tez o wymianie, bo czarny kolor to chyba nic dobrego :roll:
szpala85 - 31-01-2013, 17:14

Soner, wlewałem przez bagnecik :wink: bo inaczej nie da rady :wink:

ale jak masz czarny olej w automacie to go wymień na nowy u mnie była już taka ciemna brązowa maź :wink: filter też wymień oczywiście )

a jeżeli chodzi o dolewki to nie wiem ... ważne aby nie zaczęło ci się pienić w skrzyni :wink:

Soner - 31-01-2013, 20:07

areksz121, szpala85, olej i filtr wymienię, tylko teraz jest doraźna pomoc.
szpala85 - 01-02-2013, 17:44

a u mnie znowu awaria :wink:

muszę wymienić termostat bo gal nagrzewa mi się dopiero po przejechaniu 15 km (chyba jak tak stał przez tydzień rozebrany to się zepsuł ) i pali mi bardzo dużo benzyny ... masakra normalnie ... na kompie pokładowym wskoczyło 15 l/na sto :lol:

Soner - 01-02-2013, 17:49

szpala85 napisał/a:
15 l/na sto
jakby tu powiedzieć, nie jesteś sam :roll: