[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ] Rozrząd i serwis w Galancie EAxx
Tomek - 22-03-2011, 15:15
ja mam pasek Conti w moim 2.5
jak kupowałem, to Japaneze polecał jako "najlepszość", wziąłem
nie ma co narzekać, zrobiłem niecałem 17 tyś od wymiany i nie mogę narzekać
poza tym, z paskiem rozrządu, to opinie mogą być dwie:
1. nie można narzekać
2. nie dał rady i katastrofa
nie ma stanów pośrednich
Sir_Futur - 23-03-2011, 20:32
coolluk napisał/a: | Sir_Futur napisał/a: | A ja na przekór wszystkim zakładam Gates'a i niech się dzieje co chce |
To była odpowiedź od dj_parts właśnie kilka postów wcześniej wklejałem
Pan troszke a moze i wiecej niz troszke sie wymadrza ale to kazdego sprawa
[ Dodano: 08-02-2011, 14:59 ]
taka dostalem odpowiedz od Pana z allegro odnosnie paskow mitsuboshi i contitech:
"To zapraszam na inne fora gdzie wyrażanie jest napisane ze Sun lub Mitsubishi to jedno z większych dziadostw jeśli chodzi o jakość pasków rozrządu co do zerwania się paska rozrządu u tych paru osób to czy ktoś to stwierdził z biegłych rzeczoznawców z PZM-tu iż to była wina paska czy niewłaściwego montażu??????? Mamy w sprzedaży paski sum ale jako sprzedawca mogę je polecić tylko największemu wrogowi lub totalnemu laikowi na którym dobrze zarobi nasza Firma, i jeszcze jedno czy któryś z zacnych anonimowych erudytów wspomniał co w przypadku reklamacji przy zerwaniu paska firmy Sun lub Mitsuboshi gdzie to zareklamować i jak jeśli te firmy nie maja nawet swoich przedstawicielstw w Polsce co by skracało czas reklamacji i zwrotu kosztów do 14dni a tak to proszę się doinformować w kodeksie handlowym lub na jakimś forum najlepiej marki mitsubishi jak to się odbywa i ile czeka się na zwrot kosztów."
Pozdrawiam
Tak sie zastanawiam na jakim forum Pan to czytal |
Nie rozumiem do końca Twojego posta...
Czy to jest odpowiedź gościa z dj_parts???
Póki co założyłem rozrząd od nich i jest jak w zegarku. Cichutko i nic się nie dzieje. Wiem że jakiś kawałek temu Gates miał feralną serię pasków. Wycierały się zęby. Szczerze mówiąc, kupując teraz Gates'a jestem wręcz pewien, że będzie OK, bo nie będą chcieli mieć taich incydentów, które nie świadczą dobrze o firmie... Nie wiem natomiast ile prawdy w awaryjności Gates'a. Mam w Kielcach kilku znajomych i nie mają jakiegoś jednoznacznego zdania na temat Mitsuboshi i Sun. Gates natomiast to dla nich dobry wybór. Bosch znowu jest podobno zbyt sztywny i ma problemy zimą. Cóż... Moje zdanie jest takie. Cieszę się że tanio kupiłem nowy rozrząd. Jak strzeli, to trudno. Zmienię silnik i tyle. Gdyby to był Bentley, to byłby problem. Tu wymiana silnika to maksymalnie 3 000 PLN, więc niech się dzieje co chce (tylko nie podczas wyjazdu na wakacje...).
coolluk - 24-03-2011, 11:54
Sir_Futur napisał/a: | Czy to jest odpowiedź gościa z dj_parts??? |
Tak właśnie
sampler - 24-03-2011, 14:21
wiec wlasnie czy znajdzie sie na naszym forum ktos kto mial problem z paskiem sun (a nie sum) lub mitsuboshi? Bo co do Gatesa to sam powiem ze w porownaniu z Sunem ten pasek znacznie bardziej sie zuzywa. Po przebiegu 60 tys Sun jest jak nowy (jedynie napis byl slabiej czytelny) natomiast Gates mial widoczne slady uzytkowania aczkoliwek nie pekal i nie luszczyl sie.
Owczar - 24-03-2011, 14:23
Ja po takiej odpowiedzi od Pana z allegro bym nic u niego nie kupił.
robertdg - 24-03-2011, 14:37
Owczar napisał/a: | Ja po takiej odpowiedzi od Pana z allegro bym nic u niego nie kupił. | Kibicuje tym którzy go promują
Owczar - 24-03-2011, 15:00
Sir_Futur napisał/a: | Cieszę się że tanio kupiłem nowy rozrząd. Jak strzeli, to trudno. Zmienię silnik i tyle. Gdyby to był Bentley, to byłby problem. Tu wymiana silnika to maksymalnie 3 000 PLN, więc niech się dzieje co chce (tylko nie podczas wyjazdu na wakacje...). |
Ja nie twierdzę, że ten rozrząd padnie, nawet nie życzę. Ale czym jest te 30zł więcej za spokój podczas eksploatacji auta. Nie rozumiem natomiast rozumowania. Teraz zaoszczędziłem 30zł, a potem nie będzie szkoda wydać 3000zł
Sir_Futur napisał/a: | Mam w Kielcach kilku znajomych i nie mają jakiegoś jednoznacznego zdania na temat Mitsuboshi i Sun. |
A mieli w ogóle do czynienia z tymi paskami? Wielu mechaników nawet o nich nie słyszało.
fergul11 - 24-03-2011, 15:33
kto produkuje paski SUN ?
po wymianie moje paski wygladaja tak (po 80 tys)
http://w959.wrzuta.pl/obr...i_rozrzadu_4g63
na pasku glównym niestety nie zachowala sie nazwa producenta , tylko ze jest made in USA
wiec trudno powiedziec czyj to produkt ?
robertdg - 24-03-2011, 15:40
fergul11 napisał/a: | kto produkuje paski SUN ?
po wymianie moje paski wygladaja tak (po 80 tys)
http://w959.wrzuta.pl/obr...i_rozrzadu_4g63
na pasku glównym niestety nie zachowala sie nazwa producenta , tylko ze jest made in USA
wiec trudno powiedziec czyj to produkt ? |
mil czy kilometrów
fergul11 - 24-03-2011, 16:25
km of course
(w irl. obowiązują kilometry, od paru.... lat,tak jak €)
robertdg - 24-03-2011, 16:35
fergul11 napisał/a: | w irl. obowiązują kilometry | No tak ale ruch obowiązuje lewostronny i przewaznie Galanty z przeznaczeniem do tego ruchu miały liczniki wyrazone w MPH (grubsza czcionka i wskazaniem ??) Się myle, to prosze o poprawe
fergul11 - 24-03-2011, 19:13
robertdg napisał/a: | ruch obowiązuje lewostronny i przewaznie Galanty z przeznaczeniem do tego ruchu miały liczniki wyrazone w MPH | potwierdzam ale...
mam mazde made in japan i w niej licznik jest juz tylko w kilometrach a kierownice ma po prawej stronie
gołąb - 02-04-2011, 07:48
Wymieniłem u siebie rozrządzik:
pasek :Sun,
rolki: Koyo,
nap. hydr.: Oryginał
pompa wody: Aisin
Pytanko: Ile mogę polatać na takim rozrządzie?
Sticker - 02-04-2011, 09:12
90tys km.
m6riano - 02-04-2011, 14:08
90 tys. ja już mam na rozrządzie nie znanych mi firm, więc na tych to pewnie i dłużej..;-)
|
|
|