Nasze Miśki - Bandyta
Seichan - 09-01-2011, 09:19
O żesz
Oczywiście zgłoszenie szkody. Przy wizycie rzeczoznawcy musisz wskazać, które elementy i w których miejscach zostały uszkodzone. Dokładnie opisać, których uszkodzeń nie chcesz likwidować z tytułu tej szkody, bo powstały one w wyniku innej kolizji.
W poprzedniej kolizji miałeś uszkodzoną prawą stronę, w tej masz lewą. Co z tego, że rozliczyli Ci pewne elementy. A gdybyś już zdążył naprawić samochód po poprzedniej kolizji?
Moim zdaniem musisz tylko zaznaczyć, które uszkodzenia nie powtsały w wyniku tego zdarzenia. Pewnie zrobią jakąś korektę z tytyłu wcześniejszego uszkodzenia pojazdu, niemniej nie mogą danego uszkodzonego elementu pominąć milczeniem.
Temat jednego ubezpieczyciela załatwimy, to i z drugim damy radę
Nie załamuj się, głowa do góry
Anonymous - 09-01-2011, 10:26
Rafi źle napisał poprzednia szkoda dotyczyła lewego boku (strony kierowcy) i ta nowa szkoda też dotyczy tego boku tylko że teraz jest głębiej i sprawa bardziej skupiła od tylnych drzwi po tylne nadkole ze zderzakiem będzie dżi starczy na pomalowanie całego
Seichan - 09-01-2011, 10:39
Nie doczytałam
Muszą wycenić i tą szkodę. Tylko na pewno będzie zaniżona o korekty z tytułu wcześniejszego uszkodzenia pojazdu.
Rafał, dobrze, że masz zdjęcia z poprzedniej kolizji, to będzie widać co już było uszkodzone i jaki był rozmiar uszkodzeń. I na podstawie tego trzeba będzie się znów odwoływać...
Do zastanowienia czy przekazać kopie zdjęć rzeczoznawcy od razu czy dopiero w momencie składania odwołania.
Rafal_Szczecin - 09-01-2011, 11:37
fakt,pomylilem.przeorana jest oczywiscie str lewa. Jestem tylko ciekaw jak to potraktuja,a moze nie informowac,ze inna firma likwidowala mi juz szkodeZ tego boku? Ew powiedziec ze poprzednia szkoda na tych drzwiach zostala juz zrobiona
robertdg - 09-01-2011, 11:48
Rafal_Szczecin, po co kombinować, jak twierdzisz, że drzwi są powaznie uszkodzone, to i tak naprawa zbliży się do katalogowej wartości auta, głownie ze względu na same drzwi, które nie są dostępne w zamienniku.
Rafal_Szczecin - 09-01-2011, 11:51
super powaznie nie sa.koszt drzwi w aso to jakies 3,5kpln.drzwi zamykaja sie i otwieraja normalnie
Seichan - 09-01-2011, 12:14
Ale jeśli są bardzo uszkodzone, to pewnie element będzie do wymiany.
Tamte uszkodzenia to bardziej były obtarcia, bez jakiś większych wgnieceń. Tamte uszkodzenia jeszcze widać? Czy nowe całkowicie je przykryły?
Anonymous - 09-01-2011, 12:22
| Seichan napisał/a: | Ale jeśli są bardzo uszkodzone, to pewnie element będzie do wymiany.
Tamte uszkodzenia to bardziej były obtarcia, bez jakiś większych wgnieceń. Tamte uszkodzenia jeszcze widać? Czy nowe całkowicie je przykryły? |
z moich szybkich oględzin to nowe bliskie spotkanie zamaskowało te stare, tylko że nowe spotkanie zaczyna się, mniej więcej od końcówki listwy drzwi przednich i ciągnie aż do tylnego zderzaka włącznie, a stara szkoda była od przedniego zderzaka i błotnika, więc nie ruszona stara szkoda jest widoczna w przedniej części auta a w tylnej raczej już nie i tak jak piszesz wcześniej były to rysy teraz jest wgniecenie i poszarpanie boku...
Seichan - 09-01-2011, 12:34
To chyba trzeba na pewno wskazać, że uszkodzenia w przedniej części powstały w wyniku wcześniejszej kolizji. Oni jakoś to sprawdzają, robią symulacje, sprawdzania krzyżowe (pewnie takie coś było u mnie, ale u mnie to absurdy im powychodziły, szczegóły TUTAJ) czy wszystkie uszkodzenia mogły powstać w wyniku konkretnej kolizji, czy istniały wcześniej. Jeśli na przedniej części są też nowe uszkodzenia, to trzeba je wskazać rzeczoznawcy, tzn. przyznać się do tego co było. A jak innych nie widać, no cóż, teraz samochód dostał bardziej i powinni to odpowiednio wycenić.
wookash83 - 09-01-2011, 13:30
alez pech dwa takie zdazenia w krotkim czasie Galancik niezle dostal chociaz to pierwsze zle nie wygladalo teraz wnioskuje ze jest gorzej..pokielbaszona sprawa z OC przed Toba
Arturro-86 - 09-01-2011, 13:37
Masakra, rzeczywiście pechowy ten Twój misiek
Mam nadzieję, że nie będzie problemów z ubezpieczalnią, bo słyszałem, że HDI się lubi ociągać ze wszelkimi czynnościami
A pytanie - koleś ze Skody spokojnie podszedł do sprawy, czy jeszcze próbował się "kłócić" Wzywałeś policję na miejsce stłuczki
Anonymous - 09-01-2011, 15:12
To się nazywa niefart. Współczuję.
robertdg - 09-01-2011, 15:12
| Rafal_Szczecin napisał/a: | | super powaznie nie sa.koszt drzwi w aso to jakies 3,5kpln | ale obustronne pomalowanie, przezbrojenie, montaz i ustawienie tez sa kosztowne a moga przyznać komplet drzwi do wymiany
costa brawa - 09-01-2011, 15:19
no szkoda gala jak nie wiem - obys tylko na tym cos zyskal $ to bedzie jakies pocieszenie
rosomak1983 - 09-01-2011, 16:28
Rafal_Szczecin, przyznaj sie ze jezdzisz ,,na stłuczki''
Serio mowiac szkoda gala ale wynagrodzisz mu to kaska ktorej napewno zostanie.
|
|
|