To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa

siwek - 13-05-2008, 22:24

macia napisał/a:
Sruba napisał/a:
nazwy drużyn piszemy dużą literą

Sruba, nie wszyscy podchodzą do sprawy tak, jak Ty, czy ja. To błąd ortograficzny i fajnie, że podpowiadasz, że należałoby go unikać, ale będąc konsekwentnym musiałbyś poprawiać prawie każdą wypowiedź na forum, Twoja pewnie też by się znalazła :lol:

ja sie nie przejmuje bo wiem że to przez zazdrość że Legia zdobyła trofeum :P

sruba - 13-05-2008, 22:33

macia napisał/a:
Sruba, nie wszyscy podchodzą do sprawy tak, jak Ty, czy ja. To błąd ortograficzny i fajnie, że podpowiadasz

nie, nie macia - mnie tu w zadnym wypadku nie chodzi o bledy ortograficzne, tylko o taki ogolny, kibolski szacunek do przeciwnika.
dlatego zawsze pisze nazwy druzyn duza litera - nie wazne czy to Legia, Lechia czy Arka...

Anonymous - 13-05-2008, 22:35

Z przebiegu meczu Legia była lepsza i dobrze, że do Warszawy trafił Puchar.

Jedyne co mnie denerwowało to powtarzane przez komentatorów co 5 min. jak mantrę -
"szkoda, że nie ma Pawła Brożka", "panie Pawle, szkoda, że pana nie ma", "gdyby był Brożek na boisku"... do jasnej ... można powiedzieć raz, dwa ale nie przez cały mecz pitolić o jednym.. to tylko Brożek. Jacyś zakochani w nim komentatejros.

macia - 13-05-2008, 22:38

Sruba napisał/a:
mnie tu w zadnym wypadku nie chodzi o bledy ortograficzne

Ja dokładnie zrozumiałem o co Ci chodzi, uwierz mi :lol: Natomiast nie każdy myśli tak, jak Ty i taka wypowiedź staje się wtedy tylko błędem ortograficznym, niczym więcej. Ideologia szacunku kibicowskiego nie ma niestety nic wspólnego z ortografią :lol:
Chodzi mi tylko o to, że nie zmusisz nikogo do szanowania klubu poprzez pisanie jego nazwy dużą literą, chyba nie masz wątpliwości? :wink: Wtedy pozostaje to tylko zwykłym ortem, a jak ktoś chce robić błędy wiedząc, że je popełnia, to już jego osobisty wybór :roll:

harpagan - 13-05-2008, 22:41

Cała Polska dziś widziała jak Wisełka sp..... :D

Wesolo bylo, prawie jak u siebie
Puchar jest nasz, puchar do Legii nalezy !!!

sruba - 13-05-2008, 22:41

macia napisał/a:
a jak ktoś chce robić błędy wiedząc, że je popełnia, to już jego osobisty wybór :roll:

przypadkowe orty jestem w stanie lyknac. chodzi mi tylko o unikniecie onetowej napinki...

siwek - 13-05-2008, 22:42

to nie było przez brak szacunku bo w takim wypadku bym Legia napisał z dużej a jak widziałeś napisałem z małej wiec chodzi tylko o emocje bo sie ucieszyłem i nie zwróciłem na to uwagi :wink:

tak poza tym to nie jestem jedynym bo przejrzałem wyrywkowo kilka stron i zalazłem kilka takich samych błędów :mrgreen:

a szacunek mam do każdego klubu bo nie mam powodu go nie mieć

Anonymous - 13-05-2008, 23:07

Legia :partyman: :supz: \:D/ :hello1:
Anonymous - 14-05-2008, 08:17

Rzeczywiście Legia była lepszą drużyną - widać że kondycyjnie są lepiej przygotowani i wybiegani. Krakowiakom brakowało tlenu a w dogrywce to już wybitnie..

harpagan napisał/a:
Cała Polska dziś widziała jak Wisełka sp..... :D

Bez przesady.... nic takiego nie miało miejsca - kibice L podlecieli do sektora i sie zatrzymali :!: :!: Nie wbiegli do sektora Wisły, więc jedyne co zrobili to wybiegli z własnego sektora i przerwali mecz.

Anonymous - 14-05-2008, 09:25

Mi się jeszcze podobało jak młodziutki Rybus robił co chciał z Baszczyńskim.. kręcił go jak juniora :p
harpagan - 14-05-2008, 09:44

dm17 napisał/a:

Bez przesady.... nic takiego nie miało miejsca - kibice L podlecieli do sektora i sie zatrzymali :!: :!:

Wisla po tym jak weszla na plyte i zobaczyla co sie dzieje zrobila szybki odwrot i grzecznie wrocila na swoj sektor

Pomijajac juz cala afere to po raz kolejny okazalo sie ze kibicowsko Wisla jest daleko za nami

michalp - 14-05-2008, 10:00

Jeeeeeest! Puchar jest nasz :)

(to, że mieszkam w Poz, nie znaczy że automatycznie zmieniłem klubowe preferencje)

Anonymous - 14-05-2008, 10:11

michalp napisał/a:
Jeeeeeest! Puchar jest nasz :)

(to, że mieszkam w Poz, nie znaczy że automatycznie zmieniłem klubowe preferencje)

właśnie chciałem się przyczepić..nie zauważyłem tekstu małym drukiem..
michalp Skąd: Poznań. Puchar jest nasz..? ;)
No dobra, wracaj do Warszawy :p

Anonymous - 14-05-2008, 10:26

michalp - 14-05-2008, 15:01

detlef napisał/a:
wracaj do Warszawy

Radomia.
Nie wracam :)